Ondek onze verhalen

De energie van Essenters

Energie van vandaag


Wij zetten visie om in realiteit. Iedere dag werken wij aan betaalbare en duurzame energie voor onze klanten. Wij willen iedereen inspireren met onze ideeën. In Energieversnellers lees je achtergrondverhalen over onze organisatie én ontdek je meer over de energie van onze enthousiaste collega’s.

Verhalen

Nena Soors Digital Content Specialist

Het belang van begrijpelijke communicatie in de energietransitie

Woorden zoals termijnbedrag, energietarief, flexibel contract, terugleververgoeding en salderen vliegen je om de oren als je een nieuwe energieleverancier zoekt. Maar wat als je moeite hebt met lezen en schrijven en deze woorden niet begrijpt?
Anthony Roes, Product Owner Essential Insights

Een toekomstbestendig fundament voor inzichten en innovatie

Essent wil haar klanten helpen de volgende stap in de energietransitie te zetten. Om van waarde te kunnen zijn voor klanten is kennis nodig; kennis van de markt, en van de klant.
Elisa Smook

De invloed van batterijopslag op de energierekening

Vorig jaar is één van de grootste batterijen in Nederland officieel in gebruik genomen door Essent. In het komende jaar komen er nog minstens twee grootschalige batterijen bij. Viola van Breemen is Head of Green & Origination. Ze vertelt meer over batterijopslag en de voordelen voor de consument.
Nicole Goudman, Employer Branding & Recruitment Marketing Specialist

Een optimale match tussen nieuwe medewerkers en onze organisatie

Alleen samen, met huidige én nieuwe collega’s, maken we de energietransitie mogelijk. Om de juiste medewerkers aan te trekken en te behouden, heeft Essent onlangs haar Employer Value propositie aangescherpt.
Maikel Jansen, Business Developer,

Hybride Warmtepomp: een cruciale stap op weg naar volledig elektrisch

In 2025 wil het kabinet 100.000 duurzame warmtepompinstallaties per jaar gerealiseerd zien in Nederland.
Diederik Mohr, Regulatory & Public Affairs Advisor

Het prijsplafond uitgelegd: van proces tot uitwerking

De betaalbaarheid van de energierekening is mede door de energiecrisis belangrijker dan ooit. Niet alleen voor Essent, maar ook in de politiek staat dit onderwerp hoog op de agenda.
Daan Hermans, E-Mobility Sales & Fullfillment Manager

Laadoplossingen voor thuis en onderweg

Gaan we naar een toekomst waar de elektrische auto de boventoon voert in Nederland? In 2020 was ons land één van de vier Europese landen waar minstens 25% van de nieuw verkochte auto’s elektrisch was
Marjolein van Erken Calandt, Manager New Business & Partnerships

Verduurzamen zonder drempels

De energietransitie waarmaken. Dat doet Essent niet alleen. Want juist in partnerschap met andere organisaties kunnen we de transitie versnellen.
Maarten Moolhuysen en Elisa Smook

De veelbelovende wereld van groene duurzame waterstof

Groene waterstof, een 100% duurzame energiedrager, is het één van de oplossingen die ons door de energietransitie zal leiden? Essent ziet er toekomst in en zet de stap om zelf groene waterstof te gaan produceren.
Jan Frederiks

Duurzame stadslogistieke campus heeft de toekomst

Projectleider van Essent Energy Infrastructure Solutions (EIS), Jan Fredriks, legt uit waarom CLIC (City Logistics Innovation Campus) zo uniek is en hoe Essent hier gaat zorgen voor een duurzaam energiesysteem, met minimale belasting van het elektriciteitsnet.

Celeste Scharrenberg Arcos

Hoe we klanten écht leren kennen

Celeste Scharrenberg Arcos, Service Designer, was één van de initiators van het Customer Experience Event bij Essent. Een evenement dat de klant letterlijk ín de organisatie bracht.
Esther de Bruin - van Hemert

Vrouwennetwerk zorgt voor bewustwording en inspiratie

Women Energy is een vrouwennetwerk binnen Essent dat de verbinding tussen de vrouwelijke medewerkers stimuleert en daarnaast ook sparringpartner is voor de organisatie als het gaat om diversiteit in het werkgeversbeleid.
Minke Goes legt uit waar dit bedrijfsonderdeel zich mee bezig houdt.

Slimme energieoplossingen maken energietransitie eenvoudiger

In 2050 wil Nederland volledig energieneutraal zijn. Een opgave voor zowel de overheid als het bedrijfsleven. Maar met slimme en innovatieve oplossingen kunnen we deze grote stappen zetten.
Jan Kok, Director Marketing, Digital Duurzame Energieoplossingen

Essent laat studenten hun hersenen kraken

Wat gebeurt er als je maar liefst tweehonderd vierdejaars masterstudenten Digital Marketing & Innovation management los laat gaan op een bedrijfschallenge?
Paul Romer, Recruitment Business Manager bij Essent

Hybride onboarden is de toekomst

Nieuwe medewerkers zich thuis laten voelen in je organisatie is ontzettend belangrijk, benadrukt Paul Romer, Recruitment Business Manager bij Essent.
Joost Govers, Commercieel Manager bij Nederland Isoleert

Betrouwbaar advies over isolatie

Hoe voorkom je als gerenommeerde, betrouwbare partij dat beunhazen, die alleen geld ruiken, de markt vervuilen? Door te certificeren.
Parsia Tayyebi Azad vertelt hoe de samenwerking ontstond en over die community die zij ontwikkelden voor de VN.

Een community voor een duurzame wereld

De VN wil initiatieven stimuleren om het ecosysteem te herstellen wereldkundig maken tijdens The Decade of Ecosystem Restoration. The Garage helpt hen daarbij.
Gert Vogelzang zorgt voor verwarming op waterstof

Een warm huis met waterstof

In het najaar van 2022 gebruiken ongeveer 40 bestaande huurwoningen in het Groningse dorp Wagenborgen waterstof in plaats van aardgas. Gert Vogelzang, accountmanager bij Energiewacht – servicepartner van Essent – is nauw betrokken bij deze innovatieve proeftuin.
Lieven Swinnen van energiedirect.nl zet klant voorop met chatbots

Zo min mogelijk gedoe: Het succes van de bot

Lieven Swinnen is teammanager Online Channels bij energiedirect.nl. Samen met zijn Essent-collega’s werkt hij aan diverse chatbotprojecten. Hij vertelt hoe technologie helpt om onze klanten beter te woord te staan.
Energieversnellers - Een snoepjeswinkel voor mensen die voorop willen gaan

Een snoepwinkel voor mensen die voorop gaan

Essent wil voorop lopen in de energietransitie door groene energie te leveren en klanten te helpen met stap voor stap verduurzamen
Energie van vandaag

Je zit goed bij Essent

Bas van Vlierden, directeur Marketing & Brand, neemt ons mee in de wereld van Freek, onze servicemonteur en energieadviseur.
Public Affairs Manager Essent vertelt over alternatief voorstel Essent

Streep door ODE-heffing bij keuze voor groene energie

Bij Essent lanceerden we onlangs een voorstel om de ODE te schrappen voor iedereen die kiest voor groene stroom en groen gas. Ehssane Gounou vertelt hoe dit voorstel tot stand kwam én wat de volgende stappen zijn.
Vrouwen in de Techniek | Essent

Onderhoudsmonteur Nancy komt voor ketel en klant

Sinds een jaar of 3 werkt Nancy Oude Lansink als onderhoudsmonteur bij Geas Energiewacht. Bij deze servicepartner van Essent vinden ze dat doodnormaal, een vrouw met een technisch beroep.
Dennis Lith | Trots op Essent

Trots op Essent

De energiemarkt verandert in sneltreinvaart. Om ons marktleiderschap uit te bouwen, hebben we vorig jaar de opzet van onze organisatie aangescherpt.
Werken als 1 bedrijf in cv-campagne. Paul Oudshoorn.

Werken als 1 bedrijf in cv-campagne

De een is pas nét bij Essent begonnen en werkt al bijna vanaf de start thuis. De ander zit in het hoge Noorden, in Assen bij servicepartner Energiewacht.
Schuldhulpverlening met bewindvoerders

Energie voor iedereen, ook onder bewindvoering

Betaalbare en duurzame energie. Dat willen we als energiemaatschappij voor iedereen toegankelijk maken. Soms lukt het kwetsbare klanten niet om hun energierekening te betalen.
Advies aan de keukentafel op afstand

Advies aan de keukentafel op afstand

Klanten bezoeken? Dat is éven aanpassen in coronatijd. Veilig werken is tenslotte het allerbelangrijkst.
Karlien Wolters

Start je eigen Digital Performance Department

Manager Karlien Wolters zag onbenutte kansen op digitaal vlak en pitchte het idee voor een gloednieuwe afdeling binnen Essent: de Digital Performance Department.
Proeftuin De Groene Brink met Twan van Grinsven

Proeftuin De Groene Brink

De Groene Brink is een voormalig ontmoetingscentrum in Oss. Tegenwoordig zijn het 4 nul-op-de-meter-woningen (NOM). Maar dat duurzame aspect is niet alleen wat deze sociale huurhuizen speciaal maakt.
Gezonde lessen van een crisis | Essent

Gezonde lessen van een crisis

Een gezonde en veilige omgeving om in te leven én te werken. Midden in de coronacrisis lopen die twee dingen voor honderden medewerkers van Essent dwars door elkaar heen.
Kirstin Simons directeur Corporate Affairs | Essent

Sociale samenwerking waar iedereen wint

Kirstin Simons is directeur Corporate Affairs bij Essent. Zij besloot de handen ineen te slaan met de Refugee Talent Hub, een organisatie die werkgeverstalent en vluchtelingentalent samenbrengt.
Wieneke Huijben | Manager Biogas

Steeds meer vraag naar biogas

Veel energieleveranciers leveren gas. Een fossiele brandstof met veel CO2-uitstoot. Vervolgens kopen ze certificaten om die uitstoot te compenseren. Zo investeren ze in duurzame energie.
Succesvol samenwerken met data

Succesvol samenwerken met data

Ondernemen is kansen zien in de markt en ze grijpen.
Geen energietransitie zonder energiemonteurs

Geen energietransitie zonder energiemonteurs

‘Technisch personeel is nauwelijks te krijgen’ kopt de NOS. Hoe gaat Essent daar mee om?
Duurzaam opleiden met de nieuwste technieken

Kemkens eigen opleidingscentrum

Een eigen opleidingscentrum voor monteurs is pure noodzaak. Goedgeschoolde monteurs zijn namelijk onmisbaar voor de energietransitie.
Laurette Fettig |Essent

Sociaal incasseren van de energierekening

De meeste mensen betalen hun energierekening keurig op tijd. Soms lukt dat niet, dan staan wij klaar om te helpen.
Energie geven aan mensen die het nodig hebben - Luuk

Energie geven aan mensen die het nodig hebben

Luuk Kuipers, werkzaam als Journey Manager, praat over betaalbaarheid van de energierekening en de verantwoordelijkheid die we hierbij allemaal voelen.
24/7 een persoonlijk antwoord

24/7 een persoonlijk antwoord

Hoe werkt dat nou, als organisatie 24/7 beschikbaar zijn voor klantvragen? We vroegen het Ramon Quadflieg, teammanager online klantcontact.
Happiness team

Happiness is just around the corner

Voor de lekkerste drankjes, tosti's en worstenbroodjes zoeken Essent medewerkers het Happiness Café op. Een lunchcafé, maar dan net even anders.
Lenneke von Berg, Data Protection Officer bij Essent vertelt over de bescherming van data

Vertrouwen essentieel in digitaliserende wereld

Bij Essent vinden we bescherming van data essentieel. Vertrouwen is immers van groot belang in een goede relatie met onze klanten en medewerkers. Lenneke von Berg, Data Protection Officer bij Essent, vertelt hoe wij dat doen.