Overstappen energie:

Goed om te weten

  •  We regelen je overstap van A tot Z
  •  Onze klanten geven ons een 8,1
  •  Klantvriendelijkste energiebedrijf van Nederland

Overstappen van energieleverancier

Loopt je energiecontract binnenkort af? Dan is het tijd om na te denken of je wil overstappen van energieleverancier. Misschien heb je vragen. Dat snappen we. Blijf je bij dezelfde energieleverancier, wil je overstappen naar een andere energieleverancier en wanneer stap je over op nieuwe energie? Geen zorgen, we helpen je graag.

Let op: zeg je je vaste contract eerder op dan afgesproken? Dan betaal je in veel gevallen een opzegboete. Sinds 1 juni 2023 gelden er nieuwe regels voor de opzegboete. Deze regels gelden voor iedereen die na die datum een vast contract afsluit. We vertellen je meer over de opzegboete.

Zo stap je over naar Essent

Jij sluit een nieuw contract af, wij zeggen je lopende contract bij je huidige energieleverancier op.
Tot je contract bij Essent in gaat, krijg je nog gewoon stroom en gas van je huidige leverancier. Zo werkt overstappen van energieleverancier:

Stap 1

Na je aanmelding krijg je binnen 24 uur een e-mail met de bevestiging en je nieuwe contract.

Stap 2

We brengen je huidige energieleverancier direct op de hoogte van je voorgenomen overstap.

Stap 3

Je geeft voor je overstap je meterstanden aan ons door. Slimme meter? Dan hoef je niets te doen. Je meterstanden worden uitgelezen.

Stap 4

We zeggen je contract bij je huidige leverancier op. Vanaf de afgesproken datum krijg je stroom- en of gas geleverd van Essent!

Waarom overstappen naar Essent?

De keuze voor een energieleverancier is aan jou. Je kunt overstappen als je contract afloopt, je niet tevreden bent over je huidige leverancier of als je gaat verhuizen. Je kiest voor Essent, omdat:

  • We hebben al meer dan 100 jaar ervaring in energie
  • Al ruim 1,4 miljoen consumenten gingen je voor
  • Vaste klanten krijgen driedubbel voordeel met Thuisvoordeel
Energiecontract aanvragen Essent

De voordelen van overstappen

Wil je overstappen van energieleverancier? Er zijn verschillende redenen om over te stappen. Bijvoorbeeld om de maandelijkse kosten te verlagen. Is overstappen van energieleverancier verstandig? Het is goed om het aanbod te vergelijken. Benieuwd naar je persoonlijke aanbod? Doe onze postcodecheck en bekijk direct welk contract bij jouw situatie past. 

Kies je voor Essent? Dan zit je goed. Bij ons krijgen álle klanten iets extra’s! Dit noemen we Thuisvoordeel. Denk aan korting op je stroomtarief: hoe langer je klant blijft, hoe hoger de korting. Met Thuisvoordeel krijg je meer mooie extra’s, zoals leuke cadeautjes of Air Miles. Aanmelden is gratis voor alle klanten van Essent.

Zo beoordelen klanten ons
8.1
47408 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan

Overstappen in de huidige energiemarkt

De energiemarkt is constant in beweging. Dit vraagt aandacht bij het overstappen op energie van een andere leverancier. Het is goed om meer te weten over de eventuele opzegboete en je bedenktijd. We vertellen je er meer over.

Een opzegboete: hoe zit dat?

Wil je overstappen van energieleverancier, maar heb je nog een lopend vast energiecontract? Dan betaal je in veel gevallen een opzegboete.

Vanaf 1 juni 2023 zijn er nieuwe regels rondom het overstappen van energieleverancier. We vertellen je alles over de nieuwe opzegboete. Zowel over de regels van vóór, als ná 1 juni 2023.

Wil je overstappen op energie van een andere leverancier, controleer dan de einddatum van je huidige contract. Zo stap je over op het moment dat dit voor jou mogelijk is.

Wat is je bedenktermijn?

Na het afsluiten van een energiecontract, heb je wettelijke bedenktijd. De bedenktijd duurt 14 kalenderdagen. In de bedenktijd kan het nieuwe contract gratis opgezegd worden.

Heb je een energiecontract met een vaste looptijd, en wil je dit na de bedenktijd opzeggen? Dan betaal je in veel gevallen een opzegboete.

Een energiecontract met een flexibele looptijd is maandelijks opzegbaar.

Veelgestelde vragen over overstappen van energie

Overstappen naar Essent?

Benieuwd naar ons beste aanbod? Doe de postcodecheck. Zo zie je direct welk energiecontract bij jouw situatie past. We hebben altijd een scherpe aanbieding. Én je ontvangt altijd groene stroom.