Energie vergelijken

Kan veel voordeel opleveren

  • 100% groene stroom
  • Klantprogramma Thuisvoordeel
  • Eenvoudig overstappen
  • Klantoordeel: 8,1

Stroom en gas vergelijken

Veel mensen doen het: energie vergelijken. Dat begrijpen we. Natuurlijk wil je zeker zijn van een goed aanbod. Maar hoe pak je dat aan? We vertellen je graag waar je op let wanneer je energieleveranciers vergelijkt.

Bij Essent ben je verzekerd van een goed aanbod. Met onze postcodecheck zie je snel onze verschillende contracten. Bij ieder contract kun je je gratis aanmelden voor ons klantprogramma Thuisvoordeel. Daar krijg je leuke extraatjes mee. Bijvoorbeeld flinke korting op energiebesparende producten én oplopende korting op je stroomtarief.

Energie van Essent

Met ruim 100 jaar ervaring in energie, helpen we jou vandaag nog op weg. Wat kies jij, een energiecontract met vaste looptijd of liever maandelijks opzegbaar?

Waarom energieleveranciers vergelijken?

Stroom en gas vergelijken is heel normaal. Door de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken weet je welk aanbod het beste bij jou past.

Wat is de goedkoopste energieleverancier? Welke service krijg ik? Ga ik voor vast of variabel? Krijg ik groene stroom? Het is slim om stil te staan bij deze vragen. Vaak krijg je een mooi welkomstcadeau of korting als je klant wordt. Dat is mooi meegenomen!

Vergeet bij het energie vergelijken de service niet. Welke service krijg je bij vragen of problemen? En welke kortingen krijg je als bestaande klant?

Als klant bij Essent krijg je extra korting op je stroomtarief. Hoe langer je klant bent, hoe meer korting! Uiteraard met de service van Essent. Dit noemen we Thuisvoordeel. Naast korting krijg je ook leuke cadeautjes en meer. Dit is gratis voor álle klanten van Essent.

"We leggen je graag uit hoe je het beste energie kan vergelijken.
Dit doen we stap voor stap."

Wanneer kun je energie vergelijken?

Ik heb een contract voor bepaalde tijd

Heb je bij je huidige leverancier een contract voor bepaalde tijd? Dan is overstappen nog steeds mogelijk. In de meeste gevallen heb je een opzegtermijn van 1 maand. Óf zeg je contract op aan het einde van de looptijd. Als je binnen de looptijd opzegt, betaal je mogelijk een opzegvergoeding. Het is daarom het meest slim om over te stappen als je contract afgelopen is. Maar je kan al wel starten met stroom en gas vergelijken. Energie vergelijken is altijd slim.

Ik heb een contract voor onbepaalde tijd

Heb je bij je huidige energieleverancier een contract voor onbepaalde tijd? Dan kun je meestal direct overstappen.

Stroom en gas vergelijken: dat doe je zo

De energierekening begrijpen

Je energierekening bestaat uit 3 onderdelen: belastingen en toeslagen, netbeheerkosten en leveringskosten.

Leveringskosten bestaan uit 2 onderdelen: variabele en vaste leveringskosten. De variabele leveringskosten zijn de bedragen die je per kWh aan stroom of m3 aan gas betaalt. De vaste leveringskosten betaal je voor de levering van de energie. Leveringskosten vormen een groot deel van de energierekening.

Tot slot betaal je netbeheerkosten. Hierin zit bijvoorbeeld het transport van de energie naar je woning en het onderhouden van het energienetwerk.

Stroom en gas vergelijken

Ga je verschillende energieleveranciers vergelijken? Let dan op alle verschillende kosten. De belangrijkste zijn de prijzen voor stroom en gas.

De prijs van stroom wordt aangegeven per Kilowattuur (kWh). De
prijs van gas wordt berekend per kuub (m3). De prijzen verschillen per energieleverancier en de looptijd die je kiest. Daarnaast is het belangrijk om naar de vaste leveringskosten te kijken. Dit kun je per energieleverancier vergelijken. Zo heb jij straks het beste energiecontract!

Tips bij het vergelijken van energieleveranciers

Waarom kiezen voor Essent?

100% groene stroom

We helpen je graag om duurzamer te leven én te besparen. Daar hoort vandaag de dag ook groene stroom bij.

Klantprogramma Thuisvoordeel

We zijn blij met onze klanten. Daarom geven we vaste klanten driedubbel voordeel met ons gratis klantprogramma Thuisvoordeel.

Je zit goed bij Essent

Al meer dan 100 jaar leveren we stroom en gas aan onze klanten. Elke dag opnieuw. Kies net als ruim 1,4 miljoen klanten voor energie van Essent.

Direct stroom en gas vergelijken

Met onze postcodecheck vergelijk je direct onze energie aanbiedingen. Welk aanbod is het meest geschikt voor jouw situatie?