Een variabel energiecontract

Kies voor vrijheid met Essent Flexibel

  • Dit contract is maandelijks opzegbaar
  • Je tarief is variabel
  • Onze klanten beoordelen ons met een 8,1

Bekijk onze Stroom & Gas contracten

Adres

Verbruik per jaar
kWh
m3

Variabel energiecontract afsluiten

Een energiecontract met variabele tarieven biedt veel vrijheid. Met Essent Flexibel kies je een energiecontract voor onbepaalde tijd dat je altijd mag aanpassen of opzeggen. Ons scherpe variabele leveringstarief maakt overstappen naar Essent Flexibel erg interessant!

Wij zorgen ervoor dat de overstap naar een maandelijks opzegbaar energiecontract zonder onderbrekingen verloopt. Later toch liever naar een andere energieleverancier? Dan mag je altijd boetevrij overstappen. Dat is de vrijheid die ons variabele energiecontract je geeft. Nieuwsgierig geworden? Doe de postcodecheck en bekijk direct ons actuele aanbod.

Vast of variabel energiecontract?

In de basis bestaan er twee soorten energiecontracten: vast en variabel. De keuze voor een vast of variabel energietarief is heel persoonlijk. Bij een vast contract kies je voor zekerheid: je zet je tarieven vast voor één of meerdere jaren. Bij een variabel contract veranderen je tarieven periodiek. Ze stijgen of dalen met de energiemarkt mee. Als de tarieven veranderen krijg je altijd persoonlijk bericht, per post of via e-mail. Uiteraard informeren wij ook via de media.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende redenen om voor een variabel energiecontract te kiezen. De meeste mensen kiezen voor een flexibel energiecontract, omdat het vrijheid geeft. Het gevoel niet vast te zitten aan een verplichte periode bij een energieleverancier, maar te kunnen overstappen wanneer je wilt. Ook mensen die van tevoren weten dat ze maar een korte periode in een woning of in Nederland zullen verblijven, kiezen regelmatig voor een flexibel energiecontract. Ga je bijvoorbeeld een periode reizen in het buitenland, of over een tijdje verhuizen naar een woning waar al iemand woont met een energiecontract? Een flexibel energiecontract kan ook interessant zijn voor een woning die te koop staat en verhuurd wordt. In al deze situaties betekent de vrijheid van een flexibel energiecontract dat je snel je energiecontract wijzigt en tegelijkertijd zonder verplichtingen woont.

Dat klopt. Je krijgt direct een energiecontract voor onbepaalde tijd en hebt variabele tarieven. Je zit nergens aan vast en mag je contract wijzigen of beëindigen wanneer je wilt. Je hoeft nooit een opzegboete te betalen. Wel hanteren we een opzegtermijn van 30 dagen, omdat we tijd nodig hebben om onder meer je opzegging te verwerken en de netbeheerder te informeren.

De energietarieven veranderen bij een Essent Flexibel energiecontract periodiek. Als de tarieven veranderen, ontvang je daarvan altijd persoonlijk bericht per post of e-mail. Ook via de landelijke en lokale media informeren wij wijzigingen in de energietarieven. Benieuwd naar onze scherpe actuele tarieven? Bekijk energietarieven.

Natuurlijk krijg je als nieuwe klant groene stroom bij Essent. Opgewekt met windmolens en zonnepanelen en steeds meer van Nederlandse bodem. Dat mag je verwachten van een energiebedrijf vandaag de dag.

Nadat je bij ons klant bent geworden, heb je een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Gedurende deze periode kun je je contract probleemloos opzeggen. Ook als je een vaste looptijd met ons hebt afgesproken.

Hoe beoordelen klanten Essent?
8.1
47163 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan
10
fijne tool overzichtelijk en eerlijk
Beveelt ons aan
hele goede voorlichting jaarafrekening klopt precies
15-04-2023
johannes, andijk
10
Goede service en prijzen
Beveelt ons aan
3 jarig contract dus nog geen zorgen over hoge prijzen. Essent houdt mij regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen
23-03-2023
Sonja, Hoogerheide
Klant worden bij Essent: dat doe je zo
  • Meld je aan bij Essent. Je ontvangt een bevestiging per e-mail of post, en krijgt een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Je vindt je nieuwe energiecontract in de bijlage van de welkomstmail.

  • Je contract van je huidige leverancier wordt automatisch opgezegd. Houd er wel rekening mee dat je huidige leverancier je nog een eindrekening kan sturen.

  • Jij (of je slimme meter) geeft de meterstanden aan ons door: Heb je een slimme meter, dan lezen we de meterstanden op afstand uit. Heb je geen slimme meter? Dan sturen we je binnenkort een verzoek om je meterstanden door te geven.

  • Vanaf de startdatum leveren we energie bij je. De startdatum vind je op je contract en in Mijn Essent. Vanaf dan krijg je stroom en/of gas van ons.

  • Regel je energiezaken in Mijn Essent of de app. Vanaf de startdatum regel je in Mijn Essent en de Essent VerbruiksManager+ app makkelijk zelf je energiezaken. Bekijk bijvoorbeeld je verbruik of pas je persoonlijke gegevens aan.

Kies voor Essent Flexibel

Ben je op zoek naar een energiecontract met variabele tarieven? Grote kans dat energieleverancier Essent voor jou de juiste keuze is. Doe de handige postcodecheck en bekijk onze energiecontracten.