Een warmtepomp kopen

Kies voor duurzaam verwarmen

 • Van advies tot installatie en onderhoud
 • Persoonlijk advies en transparante offerte
 • Specialisten in warmtepompen

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Verwarmen met een warmtepomp wordt steeds aantrekkelijker. Zo verwarm je je huis en water op een milieuvriendelijke manier. Een hybride warmtepomp verbruikt minder gas en met een all-electric variant kun je zelfs van het gas af. Wat je ook kiest, je gasverbruik daalt en dat zorgt voor minder CO2-uitstoot. Goed voor het milieu én je portemonnee!

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. In de basis verwarmt de pomp je woning. De ketel springt bij op momenten dat het nodig is, zoals bij extreme kou.

 • Comfort zoals je gewend bent
 • Geschikt voor bijna alle woningen na 1970
 • Aansluiting mogelijk op de meeste HR ketels van na 2010
All-electric warmtepomp

All-electric warmtepomp

Bij een volledig elektrische warmtepomp heb je geen cv-ketel meer nodig. Een all-electric warmtepomp verwarmt je woning in de winter en koelt in de zomer. Handig!

 • Zelfstandig zonder bijkomst cv-ketel
 • Langzame en constante verwarming zorgt voor lagere stookkosten
 • Tapwater kan hiermee duurzaam verwarmd worden

Merken warmtepompen

Onze servicepartners bieden verschillende merken warmtepompen aan. Stuk voor stuk betrouwbare merken. Hybride of all-electric, in een persoonlijk adviesgesprek kijken onze experts welk type en merk warmtepomp het beste bij jouw situatie past. Een greep uit ons aanbod in warmtepomp merken:

Waarom een warmtepomp kopen?

Vanaf 2026 is het in veel gevallen verplicht om een (hybride) warmtepomp te installeren op het moment dat je cv-ketel aan vervanging toe is. Of het nu verplicht is of niet, een warmtepomp biedt je veel voordelen.

Besparen op gasverbruik

Met een hybride warmtepomp verbruik je gemiddeld 60% minder gas bij verwarming.

(Bron: Milieu Centraal)

Duurzaam verwarmen

Je CO2-uitstoot door verwarming en warm water gaat flink omlaag door het gebruik van een warmtepomp.

Hogere waarde woning

Hoe duurzamer je woning, hoe hoger de woningwaarde (bron: NVM). Een investering dus in de waarde van je woning.

Nu met subsidie

Kies je voor een warmtepomp, dan kun je gebruik maken van de subsidieregeling. Dat scheelt in de aanschaf!

Subsidie voor het kopen van een warmtepomp

De subsidie op een (hybride) warmtepomp valt onder de regeling voor Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type pomp en het vermogen hiervan.

Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht krijg je bijvoorbeeld 2.550 euro subsidie. En voor een volledig elektrische variant is dit 3.150 euro (bron: Milieu Centraal). Zo wordt het aanschaffen van een warmtepomp voor duurzame verwarming extra aantrekkelijk. Goed om te weten: als je de warmtepomp combineert met een isolatiemaatregel, krijg je hogere subsidie voor de isolatiemaatregel. Meer weten? Lees meer over warmtepomp subsidie.

Een warmtepomp kopen

Is mijn huis geschikt voor een (hybride) warmtepomp?

Een woning moet voldoen aan een aantal voorwaarden om verwarmd te kunnen worden met een warmtepomp. De belangrijkste voorwaarde is dat de woning goed geïsoleerd is. Als dit niet het geval is, kan de warmte de woning gemakkelijk verlaten. De warmtepomp verliest dan te veel rendement. 

Daarnaast is de manier waarop de warmte de woning binnenkomt van belang. Vloerverwarming of lagetemperatuurverwarming is het meest ideaal. Dat komt omdat een warmtepomp het water efficiënt kan verwarmen tot ongeveer 45 graden. Dit is lager dan de 60 tot 80 graden die een cv-ketel afgeeft

Of een warmtepomp kopen voor jou gunstig is, hangt verder af van je huidige verbruik, of je zonnepanelen hebt en de leeftijd van je cv-ketel. Ben je op zoek naar meer informatie of wil je weten of je woning geschikt is? Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan met een expert.

Hoe werkt een warmtepomp?

De werking van een warmtepomp is te vergelijken met die van een airco of koelkast, maar dan omgekeerd. In plaats van het koeler maken van lucht, gebruikt een pomp de warmte in de lucht juist om een ruimte te verwarmen. Dit doet de warmtepomp met behulp van een koudemiddel.

Simpel gezegd: het koudemiddel haalt de warmte uit de lucht waarna het koudemiddel wordt omgezet in een hogere temperatuur. De warmte van het koudemiddel wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmen van je woning via de vloerverwarming of radiatoren. Dit gebeurt op basis van stroom. Je stroomverbruik neemt dus toe, maar daar staat tegenover dat je gas verbruik flink daalt.

Warmtepomp close-up

Natuurlijk, een warmtepomp via Essent

Samen met gespecialiseerde servicepartners

Een warmtepomp via Essent? Een slimme keuze. Samen met onze servicepartners begeleiden je bij alle stappen. Van passend advies, naar een soepele installatie binnen één dag, naar hulp met de subsidieaanvraag. Eenmaal geïnstalleerd? Ook voor service en onderhoud ben je aan het juiste adres.

 • Van passend advies, naar installatie én hulp met subsidieaanvraag
 • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt
Veelgestelde vragen

De professionele installateurs van onze servicepartners installeren de warmtepomp. In de meeste gevallen duurt de installatie maar één dag!

Ja, een (hybride) warmtepomp heeft onderhoud nodig. Bij een hybride warmtepomp komt dat vooral door de samenwerking met de cv-ketel. Om te zorgen voor een veilige installatie, is het verstandig om het systeem periodiek te laten onderhouden. De monteur controleert dan ook of de warmtepomp en cv-ketel zo efficiënt mogelijk werken. Neem contact op met een van de servicepartners voor een onderhoudscontract. Of bel de klantenservice.

De kosten van een warmtepomp lopen erg uiteen. Dit is onder andere afhankelijk van het type. We maken onderscheid tussen een lucht water warmtepomp (luchtwarmtepomp) en een ventilatiewarmtepomp. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van of de pomp samenwerkt met een nieuwe cv-ketel, je huidige cv-ketel of helemaal geen cv-ketel. De kosten voor een hybride warmtepomp (4kWh) liggen gemiddeld tussen de 6.000 en 8.000 euro, inclusief btw en installatie (bron: Milieu Centraal).

Momenteel kun je subsidie aanvragen op de aanschaf van een warmtepomp. Zo is de investering lager, en heb je de warmtepomp sneller terugverdiend. Daarbij komt dat je gasverbruik flink afneemt. Bij een hybride warmtepomp is dit gemiddeld 60% (bron: Milieu Centraal). Hierdoor bespaar je flink op je energierekening.

Ja, als je een warmtepomp koopt kun je gebruik maken van de subsidieregeling. Het subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp en het vermogen hiervan.Voor de subsidie gelden een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de warmtepomp nieuw is en dat je eigenaar bent van het huis waar de installatie plaatsvindt.

Een hybride warmtepomp werkt altijd samen met een cv-ketel. De meeste cv-ketels zijn geschikt om samen te werken met een warmtepomp. Vaak is het mogelijk de warmtepomp te koppelen aan je bestaande cv-ketel. Ga je een warmtepomp kopen? Dan is het goed om na te gaan of je huidige cv-ketel geschikt is. Onze experts helpen je hierbij.

De buitenunit van de warmtepomp maakt minimaal geluid. ’s Nachts staat de verwarming vaak op een lagere temperatuur ingesteld. De buitenunit maakt dan minder geluid. Onze installateurs houden rekening met mogelijk geluidsoverlast. Zij plaatsen de buitenunit bijvoorbeeld niet onder of naast een slaapkamerraam. Het is mogelijk een geluidswerende kast over de buitenunit te laten plaatsen. Deze kast zorgt voor een afname in geluid. De afname is ongeveer 10 tot 15 decibel. Sommige hybride warmtepompen hebben geen buitenunit nodig. 

Natuurlijk. Essent werkt samen met gespecialiseerde servicepartners. Dé experts in het advies over warmtepompen. Vraag een adviesgesprek aan en kom meer te weten over warmtepompen, of je huis geschikt is, welk type het beste past en krijg een transparante offerte.