Het duurzame alternatief
Helaas zijn er momenteel wereldwijd grote tekorten aan warmtepomp-onderdelen, waardoor fabrikanten tijdelijk geen warmtepompen kunnen uitleveren. Dit betekent dat wij op dit moment geen nieuwe aanvragen voor warmtepompen in behandeling kunnen nemen. Wanneer de levering van warmtepompen weer op gang komt is niet bekend.
Geef je gegevens door en we mailen zodra we warmtepompen kunnen leveren.
Verwarmen met een warmtepomp wordt steeds aantrekkelijker. De warmtepomp verwarmt je huis en water op een milieuvriendelijke manier. Je gasverbruik daalt, wat zorgt voor minder CO2-uitstoot. Je woning wordt duurzamer, energiezuinig én klaar voor de toekomst. Bij aankoop ontvang je nu subsidie.
Een warmtepomp werkt op stroom. Je verbruikt tot 60 procent minder gas dan met een cv-ketel. Hiermee bespaar je aanzienlijk op je energierekening.
Gas wordt steeds duurder en zal op termijn beperkt beschikbaar zijn. Een warmtepomp is dé duurzame verwarmingsoplossing. Een goede investering voor de toekomst!
We begeleiden je bij alle stappen. Van passend advies, naar een soepele installatie binnen één dag, naar hulp met de subsidieaanvraag. Voor service en onderhoud ben je aan het juiste adres.
Je hebt de keuze uit verschillende merken warmtepompen. We bieden uitsluitend warmtepompen van betrouwbare merken.
De werking van een warmtepomp is te vergelijken met die van een airco of koelkast, maar dan omgekeerd. In plaats van het koeler maken van lucht, gebruikt een warmtepomp de warmte in de lucht juist om een ruimte te verwarmen. Dit doet de warmtepomp met behulp van een koudemiddel. Simpel gezegd: het koudemiddel haalt de warmte uit de lucht waarna het koudemiddel wordt omgezet in een hogere temperatuur. De warmte van het koudemiddel wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmen van je woning via de vloerverwarming of radiatoren.
De subsidie op een hybride warmtepomp valt onder de regeling voor Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp. Zo wordt duurzame verwarming aantrekkelijk.
Is de warmtepomp geplaatst na 1 januari 2016? Dan kun je na de installatie van de warmtepomp subsidie aanvragen. Onze servicepartners kunnen je helpen bij de subsidieaanvraag.
Essent werkt samen met gecertificeerde servicepartners. De deskundige monteurs van onze partners zijn echte vakmensen met jarenlange ervaring. Zij zorgen voor persoonlijke service en professionele installatie van de hybride warmtepomp. Samen met onze servicepartners zorgen we voor een heerlijk warme woning. Dankzij de landelijke dekking is er altijd een servicepartner bij jou in de buurt.
Je ontvangt een bericht wanneer er weer warmtepompen leverbaar zijn.
Een woning moet voldoen aan een aantal voorwaarden om verwarmd te kunnen worden met een warmtepomp. Het is belangrijk dat de woning goed geïsoleerd is. Daarnaast is de manier waarop de warmte de woning binnenkomt van belang. Vloerverwarming of lagetemperatuurverwarming is het meest geschikt.
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Dit heeft in de meeste gevallen te maken met de isolatie of het afgiftesysteem. Als de woning niet goed geïsoleerd is, kan de warmte de woning gemakkelijk verlaten. De warmtepomp verliest dan te veel rendement. Daarnaast is het belangrijk dat het afgiftesysteem geschikt is om samen te werken met een warmtepomp. Vloerverwarming of lagetemperatuurverwarming is het meest ideaal. Dat komt omdat een warmtepomp het water efficiënt kan verwarmen tot ongeveer 45 graden. Dit is lager dan de 60 tot 80 graden die een cv-ketel afgeeft.
Een hybride warmtepomp werkt altijd samen met een cv-ketel. De meeste cv-ketels zijn geschikt om samen te werken met een warmtepomp. Vaak is het mogelijk de warmtepomp te koppelen aan je bestaande cv-ketel. Ga je een warmtepomp kopen? Dan is het goed om na te gaan of je huidige cv-ketel geschikt is.
De buitenunit van de warmtepomp maakt minimaal geluid. ’s Nachts staat de verwarming vaak op een lagere temperatuur ingesteld. De buitenunit maakt dan minder geluid. Onze installateurs houden rekening met mogelijk geluidsoverlast. Zij plaatsen de buitenunit van de warmtepomp bijvoorbeeld niet onder of naast een slaapkamerraam. Het is mogelijk een geluidswerende kast over de buitenunit te laten plaatsen. Deze kast zorgt voor een afname in geluid. De afname is ongeveer 10 tot 15 decibel. Sommige hybride warmtepompen hebben geen buitenunit nodig.
Ja, een hybride warmtepomp heeft onderhoud nodig. Dat komt vooral door de samenwerking van de warmtepomp met de cv-ketel. Om te zorgen voor een veilige installatie, is het verstandig om het systeem periodiek te laten onderhouden. De monteur controleert dan ook of de warmtepomp en cv-ketel zo efficiënt mogelijk werken.
De professionele installateurs van onze servicepartners installeren de warmtepomp. In de meeste gevallen is de warmtepomp binnen één dag geïnstalleerd.
De kosten van een warmtepomp lopen erg uiteen. Dit is onder andere afhankelijk van het type warmtepomp. We maken onderscheid tussen een lucht water warmtepomp (luchtwarmtepomp) en een ventilatiewarmtepomp. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van of de warmtepomp samenwerkt met een nieuwe cv-ketel of je huidige cv-ketel. Een warmtepomp die samenwerkt met een cv-ketel noemen we een hybride warmtepomp. Momenteel kun je subsidie aanvragen op de aanschaf van een hybride warmtepomp. Zo is de investering lager, en heb je de warmtepomp sneller terugverdiend. Een warmtepomp zorgt voor een grote afname van je gasverbruik. Dit leidt tot een lagere energierekening.
We bieden drie typen hybride warmtepompen: de Techneco Elga, de Daikin Altherma en de Inventum Spaarpomp.