DE KOSTEN VAN WARMTEPOMPEN

Besparen op je gasverbruik

Warmtepompen: de prijs

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp. En dat is niet zo vreemd: met een warmtepomp kun je flink besparen op je gasverbruik en wordt je woning een stuk duurzamer. Als je nú een warmtepomp aanschaft, kun je subsidie krijgen. Dat scheelt in de kosten. Wil je een warmtepomp kopen en ben je benieuwd naar de prijs? We vertellen je er meer over.

Type warmtepomp

Het type warmtepomp (bijvoorbeeld hybride of all-electric), de specificaties en het merk maken verschil in de prijs.

Subsidie

Je kunt subsidie krijgen voor een warmtepomp. De hoogte hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen.

Vermogen

Het vermogen van de warmtepomp heeft invloed op de kosten. Check van tevoren hoe hoog je jaarlijkse gasverbruik is.

Overige zaken

Denk aan zaken als installatietijd voor het plaatsen van een binnen- en/of buitenunit, aanpassingen in de meterkast of ventilatie.

Wat kost een warmtepomp?

De kosten voor een warmtepomp hangen af van het soort warmtepomp dat je kiest. Een hybride warmtepomp die samenwerkt met je cv-ketel kost ongeveer € 6.000 incl. btw. Een volledig elektrische warmtepomp met buitenunit kost zo'n € 13.000 incl. btw. (Bron: Milieu Centraal). De installatie is inbegrepen in de prijs.

Let wel op dat er misschien nog extra kosten bijkomen. Bijvoorbeeld voor het aanpassen van je meterkast voor een zwaardere stroomaansluiting of het plaatsen van nieuwe radiatoren of thermostaatknoppen. Check altijd of je subsidie kunt krijgen, dat scheelt een stuk in de kosten.

Besparen met een warmtepomp

Hoeveel je met een warmtepomp bespaart, hangt af van je woningtype en de isolatie van je huis. Maar in wat voor huis je ook woont, je gaat altijd besparen. Daarbij komt dat je gasverbruik flink afneemt. Bij een hybride warmtepomp is dit gemiddeld 60% (bron: Milieu Centraal). Hierdoor bespaar je flink op je energierekening. Wil je het precies weten? Neem dan contact met ons op.

Subsidie voor warmtepompen

Als je een warmtepomp koopt kun je gebruik maken van de subsidieregeling. De subsidie ligt tussen de € 1.950 en € 3.000 (Bron: Milieu Centraal). Het subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp en het vermogen hiervan. Voor de subsidie gelden een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de warmtepomp nieuw is en dat je eigenaar bent van het huis waar de installatie plaatsvindt. Onze experts helpen je met de subsidieaanvraag. Wel zo makkelijk!

BENIEUWD NAAR DE KOSTEN?

Vraag direct een adviesgesprek aan met één van onze warmtepomp experts.

servicepartners kaart nederland

Natuurlijk, een warmtepomp via Essent

Samen met gespecialiseerde servicepartners

Een warmtepomp via Essent? Een slimme keuze. Samen met onze servicepartners begeleiden je bij alle stappen. Van passend advies, naar een soepele installatie binnen één dag, naar hulp met de subsidieaanvraag. Eenmaal geïnstalleerd? Ook voor service en onderhoud ben je aan het juiste adres.

  • Van passend advies, naar installatie én hulp met subsidieaanvraag
  • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt
Veelgestelde vragen

De kosten van een warmtepomp lopen erg uiteen. Dit is onder andere afhankelijk van het type. We maken onderscheid tussen een lucht water warmtepomp (luchtwarmtepomp) en een ventilatiewarmtepomp. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van of de pomp samenwerkt met een nieuwe cv-ketel, je huidige cv-ketel of helemaal geen cv-ketel. De kosten voor een hybride warmtepomp (4kWh) liggen gemiddeld tussen de € 6.000 en € 8.100, inclusief btw en installatie (bron: Milieu Centraal).

Momenteel kun je subsidie aanvragen op de aanschaf van een warmtepomp. Zo is de investering lager, en heb je de warmtepomp sneller terugverdiend. Daarbij komt dat je gasverbruik flink afneemt. Bij een hybride warmtepomp is dit gemiddeld 60% (bron: Milieu Centraal). Hierdoor bespaar je flink op je energierekening.

Ja, als je een warmtepomp koopt kun je gebruik maken van de subsidieregeling. Het subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp en het vermogen hiervan.Voor de subsidie gelden een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de warmtepomp nieuw is en dat je eigenaar bent van het huis waar de installatie plaatsvindt.

Natuurlijk. Essent werkt samen met gespecialiseerde servicepartners. Dé experts in het advies over warmtepompen. Vraag een adviesgesprek aan en kom meer te weten over warmtepompen, of je huis geschikt is, welk type het beste past en krijg een transparante offerte.

De warmtepompexpert geeft aan het einde van het gesprek een advies over de juiste warmtepomp voor jouw woning. Op basis van dit advies ontvang je direct een offerte. Je ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

De werking van een warmtepomp is te vergelijken met die van een airco of koelkast, maar dan omgekeerd. In plaats van het koeler maken van lucht, gebruikt een pomp de warmte in de lucht juist om een ruimte te verwarmen.