Energieprijzen van Essent

Bekijk onze Stroom & Gas contracten

Adres

Weet je wat je jaarverbruik is?

De energieprijzen

Voor stroom en gas zit je goed bij Essent. Heb je vragen over de energieprijzen of de opbouw van je termijnbedrag? We helpen je graag.

Ben je benieuwd naar het aanbod wat we voor je hebben? Doe de postcodecheck. Je ziet dan snel de contracten die we voor je hebben. Een contract met vaste energieprijzen is verstandig als je houdt van zekerheid. Heb je liever meer vrijheid? Dan is een contract met variabele energieprijzen een goede keuze. Wat je ook beslist, bij Essent zit je goed. Met ruim 100 jaar ervaring in energie, helpen we je vandaag nog op weg.

adviseur Essent aan tafel

Over de energieprijzen van vandaag

De energiemarkt is constant in beweging en dit heeft effect op de ontwikkeling van energieprijzen. De prijzen van energie zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Hoe de gas en stroom prijzen tot stand komen heeft te maken met verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn: gasvoorraden, prijs van grondstoffen en geopolitieke uitdagingen. De energiemarkt is onvoorspelbaar en dat maakt het lastig om voorspellingen te doen. We helpen je graag verder met vinden van een energiecontract.


Zo is je energieprijs opgebouwd

De kosten voor je verbruik van stroom en gas staan op je energierekening als 'leveringskosten'. In de opbouw van de energierekening zie je nog meer kostenposten terug. Dit zijn de netbeheerkosten, en de belasting en toeslagen.

Man en vrouw kijken samen naar de telefoon

Energiecontract met vaste of variabele energietarieven

Bij Essent kun je kiezen uit energiecontracten met vaste energietarieven of variabele energietarieven. Aan jou de keuze. We leggen je uit wat de verschillen zijn tussen de energietarieven. We maken de keuze graag makkelijker. Bij een vast energiecontract kies je altijd voor zekerheid. Je energietarief staat vast voor de gehele looptijd van je energiecontract. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de eventuele prijsstijgingen. Dat geeft rust. 

Bij een variabel energiecontract veranderen je energietarieven periodiek. Je energietarieven staan niet vast, maar stijgen of dalen met de energiemarkt mee. Als de energietarieven veranderen krijg je altijd een persoonlijk bericht van ons. Een variabel contract geeft je de vrijheid om iedere maand op te zeggen. Je kunt snel en gemakkelijk overstappen.

Ben je al klant van Essent?

In Mijn Essent vind je de tarieven die gelden voor de producten die je afneemt. Al wel klant, maar nog geen Mijn Essent?

De energietarieven bij Essent

We bieden je 2 standaard stroom- en gasproducten: vast leveringstarief of variabel leveringstarief (maandelijks opzegbaar).

We helpen je graag om duurzamer te leven én te besparen. Daar hoort vandaag de dag ook groene stroom bij. Opgewekt met windmolens en zonnepanelen en steeds meer van Nederlandse bodem.


  • Bekijk ons actueel aanbod inclusief tarieven via de postcodecheck 
  • Modelcontract Groene Stroom & Gas
  • Actuele informatie over de energieprijzen

    Wil je graag meer weten over de energieprijzen? We leggen je graag uit hoe het zit.