Inzicht in je verbruik

Weet jij hoeveel energie je verbruikt? En wat dat kost? We helpen je graag om hier inzicht in te krijgen. Zodat je bewust om kunt gaan met energie. Daarmee bespaar je geld én draag je bij aan een beter milieu. Ontdek hoe je makkelijk en snel inzicht krijgt in je verbruik.

Altijd en overal: VerbruiksManager+ app en Mijn Essent

Van dag tot dag, van maand tot maand en van jaar tot jaar. In de VerbruiksManager+ app en in Mijn Essent ontdek je eenvoudig hoeveel stroom en gas je verbruikt. Bij ‘Verbruik’ zie je een handig overzicht. Bij ‘Termijnbedrag’ zie je welk bedrag je maandelijks betaalt en vind je de TermijnCheck. Daar zie je of je termijnbedrag nog aansluit op de tarieven en je verbruik. Is dat niet zo? Dan kun je je termijnbedrag meteen aanpassen. Ook zie je in de app en in Mijn Essent de teruglevering van je zonnepanelen. Alleen als je die hebt natuurlijk.

Wil je altijd en overal inzicht in je verbruik via de app of Mijn Essent? Dan heb je een slimme meter nodig en moet je ons eerst toestemming geven. Dit doe je in de app of in Mijn Essent bij ‘Verbruik’. Alleen dan kunnen we je meterstanden maandelijks en/of dagelijks uitlezen. De TermijnCheck kun je ook doen als je geen slimme meter hebt. Geef dan zelf je meterstanden door.

Elke maand: het Energierapport

Als je een slimme meter hebt, krijg je uiterlijk de 23e van elke maand het Energierapport. In dit rapport vind je je energieverbruik van de afgelopen maand. Je vergelijkt heel eenvoudig je huidige verbruik met voorgaande maanden, jaren én met het landelijk gemiddelde. Je ontvangt het Energierapport per e-mail of post.

Elk jaar: de jaarrekening

Ben je langer dan 1 jaar klant? Dan zie je je verbruik van vorig jaar op je jaarrekening. 12 maanden nadat je energielevering is gestart, staat de eerste jaarrekening voor je klaar in de app en in Mijn Essent. Vervolgens ontvang je ‘m elk jaar. We sturen je een bericht zodra je de jaarrekening kunt bekijken.
Grafiek termijnbedrag en verbruik

Je gasverbruik is een badkuip

In de winter staat de verwarming vaker aan. Je verbruikt dan meer gas dan in de zomer. Maar het is onhandig als je elke maand een ander bedrag moet betalen. Daarom betaal je een vast termijnbedrag.

Je verbruik verminderen

Heb je goed inzicht in je verbruik? En valt dit hoger uit dan je wil? Start met energie besparen via Essent of bekijk onze bespaartips. Dat is goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Termijnbedrag verhoogd

Verbruik en termijnbedrag

Voorkom verrassingen en gebruik de TermijnCheck in Mijn Essent of in de app. Deze laat zien of je termijnbedrag nog in lijn ligt met onze tarieven en je verbruik. Is dat niet zo? Dan pas je je termijnbedrag eenvoudig aan.

Veelgestelde vragen over verbruik

Staat je vraag er niet bij?

Bekijk de veelgestelde vragen over andere onderwerpen of stel ons je vraag.