Zonnepanelen

Bespaar flink op je energierekening

Daarom zonnepanelen via Essent

Zonnepanelen zijn een goede investering: ze hebben een positieve invloed op het milieu én zonnepanelen verhogen de waarde van je woning. Met zonnepanelen op je dak wek je jouw eigen stroom op. Goed om te weten: de meeste zonnepanelen installeren we al binnen 8 weken. Zo weet je zeker dat je goed zit. We vertellen je alles wat je moet weten.

De kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Benieuwd welke factoren dit zijn?

Zonnepanelen vergelijken

We hebben het beste zonnepanelen aanbod voor je samengesteld. Benieuwd welke panelen bij je passen?

€ 350 euro korting op zonnepanelen

Nu tijdelijk korting op zonnepanelen. Zo kun je vandaag beginnen met besparen.

Zonnepanelen installeren

In veel gevallen installeren we de zonnepanelen al binnen 8 weken. Benieuwd hoe de installatie verloopt? 

Ik wil zonnepanelen kopen

  • Bespaar honderden euro's per jaar op je energierekening
  • Offerte op maat: helder wat je zonnepanelen kosten én opleveren
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt

Ik wil besparen zónder investering vooraf

  • Direct besparen via een duurzame lening
  • Een duurzame lening is slimmer dan huren
  • Een vaste lage rente, altijd boetevrij aflossen én geen afsluitkosten

Zijn zonnepanelen nog steeds rendabel na 2023?

Hoe rendabel zijn zonnepanelen? En ben je benieuwd wat belangrijk is om mee te nemen in het beslissingsproces? De afbouw van de salderingsregeling is uitgesteld. We vertellen je er graag meer over.

De voordelen van zonnepanelen van Essent

Zelf stroom opwekken

 Met zonnepanelen van Essent wek je snel en eenvoudig je eigen stroom op. Nu met € 350 korting.

Dichtbij

Essent werkt samen met diverse servicepartners. Zo is er altijd een lokale servicepartner bij je in de buurt.

Kwaliteit

Onze zonnepanelen voldoen aan de hoogst gestelde eisen en kwaliteitsnormen.

Garantie

Koop je zonnepanelen via Essent, dan ontvang je tot wel 25 jaar garantie op de panelen.

Zonnepanelen

Ontdek of je dak geschikt is voor zonnepanelen en wat je jaarlijks kunt besparen op je energie rekening

Doe de Dakcheck

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh

Wat je nog meer moet weten over zonnepanelen

Overbelasting van het stroomnet: hoe zit dat?

We wekken in Nederland steeds meer groene energie op. Een goede stap! Maar het verandert ook de energiemarkt. Wat dit voor jou betekent leggen we je uit.
zonnepaneel plaatsen

Salderingsregeling zonnepanelen

Salderen is niets meer dan een aftreksom. Namelijk: de energie die wij leveren min de energie die je teruggeeft via zonnepanelen. Benieuwd hoe de salderingsregeling jou kan helpen?

Subsidie zonnepanelen

Je huis energiezuinig maken wordt steeds belangrijker. Financiële regelingen en gemeentelijke subsidies verlagen de investering in zonnepanelen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

servicepartners zon

Specialisten altijd dichtbij

Essent werkt met gecertificeerde servicepartners. De monteurs van onze servicepartners zijn vakmensen met jarenlange ervaring, waardoor ze je deskundig en persoonlijk advies kunnen geven. Onze partners zitten verspreid over heel Nederland. Zo is er altijd een expert bij je in de buurt.

Hoe beoordelen klanten Essent?
8.1
47250 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan
9
goede ervaring maaaaar...
Beveelt ons aan
Goede ervaring met Essent, vriendelijke medewerkers en goede service. Maar vind het wel jammer dat je als je zonnepanelen bezit je geen meerjarig contract kan afsluiten. Zo investeer je in duurzaamheid, en zo wordt je er niet voor beloond. Jammer. Desondanks toch nog klant van Essent gebleven.
04-12-2023
CMD Hoon, Roosendaal
8
goed
Beveelt ons aan
Tijdelijke berichtgevingen
04-12-2023
st Sociëteit Hooghendael, Heerlen

Haal zonnepanelen in huis

Ben je al overtuigd? Vraag dan een offerte op maat aan. Wil je liever nog advies? Vraag dan een adviesgesprek aan. Onze specialisten helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Het is belangrijk om je zonnepanelen aan te melden bij je energieleverancier. Dit kun je doen op de website: www.energieleveren.nl. Jouw energieleverancier krijgt hiervan vervolgens een bericht. Hierdoor kan je energieleverancier de terug geleverde energie verrekenen met de energie die je verbruikt. Dat noemen we salderen. Let op: het wordt aanbevolen om je zonnepanelen alvast aan te melden nadat je ze besteld hebt. Wacht hier niet mee totdat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

Essent heeft een eigen netwerk servicepartners waar ook zonnepanelen leveranciers onderdeel van zijn. De servicepartners van Essent voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen en werken met professionele installateurs. Onafhankelijke instanties controleren regelmatig de kwaliteit van de zonnepanelen. Samen met onze zorgvuldig geselecteerde servicepartners garanderen wij de beste kwaliteit. Goed om te weten: het merendeel van onze projecten installeren onze servicepartners bij je thuis binnen 8 weken.


De kosten van zonnepanelen verschillen per dak. De prijs van zonnepanelen is bijvoorbeeld afhankelijk van het type en aantal zonnepanelen wat je nodig hebt. Meer weten? We vertellen je graag meer over de kosten van zonnepanelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Doe de zonnepanelencheck. Zo zie je binnen 1 minuut wat jij bespaart met zonnepanelen. In een gratis adviesgesprek vertellen onze adviseurs je alles over je mogelijkheden met zonnepanelen, de zonnepanelen prijs én je besparing!

Ja, zonnepanelen zijn nog steeds rendabel in 2023. De regering wilde in eerste instantie vanaf 2023 de salderingsregeling afbouwen, maar de regeling is in ieder geval verlengd tot 2025. Er is een wetsvoorstel gedaan voor de afbouw per 2025, maar hier is nog geen definitief besluit over genomen. Waarom zonnepanelen rendabel zijn in 2023 lees je in ons artikel.

Als energieleverancier zijn we wettelijk verplicht de zonne-energie die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met je verbruik uit het elektriciteitsnet. We noemen dit salderen. De salderingsregeling zorgt ervoor dat je alleen over je netto (gesaldeerde) verbruik (afgenomen energie min terug geleverde energie) verbruikskosten, btw en energiebelasting betaalt.

De opbrengst van zonnepanelen is de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel opwekt. Ofwel: de zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur elektriciteit (kWh) wat een zonnepaneel oplevert.

De opbrengst van zonnepanelen hangt samen met het vermogen. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek. Hoe groter het vermogen, hoe hoger de opbrengst van het zonnepaneel. Toch is niet alleen het vermogen van invloed op de opbrengst. De opbrengst van zonnepanelen verschilt vaak per maand. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren en de temperatuur. Over het algemeen zijn mei, juni en juli de beste maanden voor zonnepanelen. Ook de ligging van het dak ten opzichte van de zon, de hellingshoek en schaduwvorming hebben invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Met de Zonnepanelencheck bereken je wat je bespaart met zonnepanelen. Dit is een indicatie. Wil je meer informatie over zonnepanelen mogelijkheden? Onze expert geeft je graag uitgebreid advies. 

 

De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, wordt naar de meter gestuurd. Voordat deze energie bij de meter aankomt, wordt deze al gebruikt door apparatuur in je woning. De energie die na dit gebruik overblijft, wordt op de meter geregistreerd als teruglevering. Het verschil tussen de opwekking van de zonnepanelen en de teruglevering is de energie die je zelf hebt verbruikt.