Zonnepanelen

Bespaar direct op je energierekening

Doe de Dakcheck

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh
 • Hoge kwaliteit materialen
 • Product- en vermogensgarantie
 • Voordeel van 0% btw

Garantie op product en vermogen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan ontvang je altijd een lange garantie op de zonnepanelen. Je krijgt namelijk tot wel 25 jaar product garantie op de zonnepanelen en omvormer én 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen. Goed om te weten: de meeste zonnepanelen installeren we al binnen 12 weken. Zo weet je zeker dat je goed zit. Onze experts vertellen je hier alles over.

De voordelen van zonnepanelen

Al meer dan 50.000 klanten merken de voordelen van zonnepanelen op hun dak. De belangrijkste voordelen van zonnepanelen zijn:

Lagere energierekening

Met zonnepanelen wek je stroom op via je eigen dak. Zo bespaar je flink op je energierekening. Elke maand opnieuw!

Hogere woningwaarde

Zonnepanelen hebben een positief effect op de waarde van je woning. Hoe groener het energielabel, hoe gunstiger dit is voor de waarde van je huis.

Slimme investering

Zonnepanelen zijn een slimme investering met een hoog rendement. Zonnepanelen hebben een lange levensduur. Bovendien verdien je ze al binnen een paar jaar terug.

Ik wil zonnepanelen kopen

 • Bespaar honderden euro's per jaar op je energierekening
 • Offerte op maat: helder wat je zonnepanelen kosten én opleveren
 • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt

Ik wil besparen zónder investering vooraf

 • Direct besparen via een duurzame lening
 • Een duurzame lening is slimmer dan huren
 • Een vaste lage rente, altijd boetevrij aflossen én geen afsluitkosten

Goed om te weten over zonnepanelen

Zijn zonnepanelen nog rendabel na 2023?

Zonnepanelen zijn nog steeds rendabel, onder andere door het uitstel van de afbouw van de salderingsregeling. Hoe dit precies zit leggen we graag aan je uit.

Salderingsregeling zonnepanelen

Salderen is niets meer dan een aftreksom. Namelijk: de energie die wij leveren min de energie die je teruggeeft via zonnepanelen. Dit noemen we terugleveren met zonnepanelen.

Subsidie zonnepanelen

Je huis energiezuinig maken wordt steeds belangrijker. Financiële regelingen en gemeentelijke subsidies verlagen de investering in zonnepanelen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen verschillen per dak. De prijs van zonnepanelen is bijvoorbeeld afhankelijk van het type en aantal zonnepanelen wat je nodig hebt. Meer weten? We vertellen je graag meer over de kosten van zonnepanelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Doe de zonnepanelencheck. Zo zie je binnen 1 minuut wat jij bespaart met zonnepanelen. In een gratis adviesgesprek vertellen onze adviseurs je alles over je mogelijkheden met zonnepanelen, de zonnepanelen prijs én je besparing!

Zonnepanelen kopen kan, zonnepanelen huren kan niet. Het kopen van zonnepanelen levert meer rendement op, daarom zijn we gestopt met het verhuren van zonnepanelen. Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan hoef je niet over te stappen. Ook als je geen klant bij ons bent is het mogelijk om zonnepanelen te kopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis adviesgesprek aan. Goed om te weten: het merendeel van onze projecten installeren wij binnen 12 weken.

Ja, zonnepanelen zijn nog steeds rendabel in 2023. Zo kun je in 2023 nog steeds gebruik maken van de salderingsregeling. De start van de afbouw hiervan is verschoven naar 2025. Daarnaast betaal je geen btw over onze zonnepanelen en gaan de zonnepanelen steeds langer mee.

Het is belangrijk om je zonnepanelen aan te melden bij je energieleverancier. Dit kun je doen op de website: www.energieleveren.nl. Jouw energieleverancier krijgt hiervan vervolgens een bericht. Hierdoor kan je energieleverancier de terug geleverde energie verrekenen met de energie die je verbruikt. Dat noemen we salderen. Let op: het wordt aanbevolen om je zonnepanelen alvast aan te melden nadat je ze besteld hebt. Wacht hier niet mee totdat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

Ja, dat kan. Onze adviseurs zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17:00 uur op telefoonnummer 073 - 85 01 200. Samen met de adviseur bespreek je de energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw woning.

Als energieleverancier zijn we wettelijk verplicht de zonne-energie die je teruglevert op jaarbasis te verrekenen met je verbruik uit het elektriciteitsnet. We noemen dit salderen. De salderingsregeling zorgt ervoor dat je alleen over je netto (gesaldeerde) verbruik (afgenomen energie min terug geleverde energie) verbruikskosten, btw en energiebelasting betaalt.

Een zonnepaneel maakt gebruik van de voordelen van zonne-energie. De zonnecellen in het zonnepaneel zetten zonlicht om in stroom. Deze stroom noemen we gelijkstroom. Een omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. Wisselstroom kunnen we gebruiken in ons huishouden. De omvormer is daarom een belangrijk onderdeel van de zonnepaneleninstallatie.

Zonnepanelen worden in Nederland steeds populairder. Dat is niet gek: met zonnepanelen bespaar je flink op je energierekening én je denkt aan het milieu. Ben je op zoek naar zonnepanelen advies? Dat kan, onze experts geven je graag advies over zonnepanelen en de mogelijkheden voor jouw dak.

De besparing op je energierekening is een van de vele voordelen van zonnepanelen. Maar zonnepanelen hebben meer voordelen. Bijvoorbeeld:

 • Zonnepanelen verbeteren het energielabel van je woning. Dit is positief voor de woning waarde.
 • Met zonnepanelen wek je stroom op via je eigen dak. Dit is duurzaam en verlaagt de CO2-uitstoot van je woning.
 • Zonnepanelen in Nederland hebben een goed rendement. Er zijn voldoende zonuren en daarbij wekken zonnepanelen ook stroom op als het bewolkt is.

Ben je op zoek naar zonnepanelen advies en meer informatie? Onze experts bekijken graag mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw dak. Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. Zo geniet je al snel van de voordelen van zonnepanelen.

De opbrengst van zonnepanelen is de hoeveelheid stroom die een zonnepaneel opwekt. Ofwel: de zonnepanelen opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur elektriciteit (kWh) wat een zonnepaneel oplevert.

De opbrengst van zonnepanelen hangt samen met het vermogen. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek. Hoe groter het vermogen, hoe hoger de opbrengst van het zonnepaneel. Toch is niet alleen het vermogen van invloed op de opbrengst. De opbrengst van zonnepanelen verschilt vaak per maand. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren en de temperatuur. Over het algemeen zijn mei, juni en juli de beste maanden voor zonnepanelen. Ook de ligging van het dak ten opzichte van de zon, de hellingshoek en schaduwvorming hebben invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Met de Zonnepanelencheck bereken je wat je bespaart met zonnepanelen. Dit is een indicatie. Wil je meer informatie over zonnepanelen mogelijkheden? Onze expert geeft je graag uitgebreid advies. 

 

Als je zonnepanelen gaat vergelijken, is het goed om op een aantal zaken te letten. Bijvoorbeeld de afmetingen van de zonnepanelen. Zo maak je een goede keuze. Lees meer over zonnepanelen vergelijken.

Essent heeft een eigen netwerk servicepartners waar ook zonnepanelen leveranciers onderdeel van zijn. De servicepartners van Essent voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen en werken met professionele installateurs. Onafhankelijke instanties controleren regelmatig de kwaliteit van de zonnepanelen. Samen met onze zorgvuldig geselecteerde servicepartners garanderen wij de beste kwaliteit. Goed om te weten: het merendeel van onze projecten installeren onze servicepartners bij je thuis binnen 12 weken.


De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, wordt naar de meter gestuurd. Voordat deze energie bij de meter aankomt, wordt deze al gebruikt door apparatuur in je woning. De energie die na dit gebruik overblijft, wordt op de meter geregistreerd als teruglevering. Het verschil tussen de opwekking van de zonnepanelen en de teruglevering is de energie die je zelf hebt verbruikt.