Zonnepanelen kopen

Bespaar flink op je energierekening

  • Voordeliger met bespaartegoed
  • Product- en vermogensgarantie
  • Hoge kwaliteit materialen

Bespaartegoed voor korting op zonnepanelen

Voor jou als Thuisvoordeelklant

Als deelnemer van Thuisvoordeel krijg je elk jaar bespaartegoed. Dit kun je gebruiken als korting op de aanschaf van zonnepanelen. Zo verdien je ze sneller terug én verlaag je jouw energiekosten. Elk jaar komt er € 50, € 75 of € 100 bespaartegoed bij, afhankelijk van hoe lang je klant bent. 

Alles geregeld van A tot Z 

Van het bepalen van de ideale positie voor je panelen tot en met de installatie: wij nemen alles uit handen. Zo letten we op de grootte van je dak en eventuele schaduwen. We berekenen hoeveel panelen je minimaal en maximaal nodig hebt. Zo schaf je er nooit te veel of te weinig aan. Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Doe de dakcheck.

Het aansluiten van de omvormer en eventuele uitbreiding van je meterkast regelen we voor je. Met onze hulp stap je moeiteloos over op zonne-energie! En wanneer je dat wilt, denken we vrijblijvend met je mee over de aanschaf van een warmtepomp of laadpaal.  

Garantie op product en vermogen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan ontvang je altijd een lange garantie op de zonnepanelen. Je krijgt namelijk tot wel 25 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer én 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen. Zo weet je zeker dat je goed zit.
Onze experts vertellen je hier alles over.

Garantie op product en vermogen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan krijg je tot wel 25 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer én 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.
Hoge kwaliteit zonnepanelen

Hoge kwaliteit materiaal en installatie

De kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen worden door onze professionele servicepartners op je dak geplaatst. Er is altijd een servicepartner bij jou in de buurt.

Benieuwd hoeveel jij bespaart met zonnepanelen?

Veelgestelde vragen

Doe je mee met ons gratis klantprogramma Thuisvoordeel? Dan krijg je vanaf nu ieder jaar bespaartegoed. Dit tegoed kun je uitgeven als korting bij de aankoop van isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of een laadpaal. bij één van de servicepartners van Essent. Doe je niets, dan groeit je tegoed automatisch met € 50, € 75 of € 100 per jaar. De hoogte hangt af van hoe lang je klant bent bij Essent. Je tegoed kan oplopen tot maximaal € 500.
Je doorloopt het normale proces voor de aanschaf van isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of een laadpaal via één van onze servicepartners (adviesgesprek, offerte, installatie). Betaal je factuur. Upload dan het betaalbewijs en factuur online. We kijken of alles klopt en volledig is. We berichten je wanneer we ongeveer uitbetalen of wat de reden is dat we (nog) niet kunnen uitbetalen. Is de aanvraag akkoord? Dan betalen we je het bespaartegoed binnen 4 weken op het bij ons bekende rekeningnummer. Je ontvangt weer nieuw tegoed op de volgende contractdatum. Het is niet mogelijk om de korting direct op de offerte te verrekenen.
Je kunt het bespaartegoed inwisselen na aanschaf van zonnepanelen, isolatie, een warmtepomp of een laadpaal bij één van de Essent servicepartners. Je kan het direct inzetten of na enkele jaren het opgebouwde tegoed inwisselen.
Thuisvoordeel is hét klantprogramma van Essent. Als je particulier klant ben van Essent, kun je gratis meedoen. Als je je hebt aangemeld, ontvang je vanaf dat moment korting op op je stroomtarief. Verder kun je bespaartegoed opbouwen waarmee je goedkoper zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp kunt aanschaffen. En je kunt voordelige, energiebesparende producten kopen in de Thuisvoordeelshop. Een paar keer per jaar ontvang je daarbovenop een leuke verrassing in je mailbox. Meld je hier makkelijk aan voor Thuisvoordeel.
Ja, dat kan. In een gratis adviesgesprek vertelt een expert van onze servicepartners alles over de mogelijkheden van zonnepanelen in jouw situatie. Vul de dakcheck in om een adviesgesprek aan te vragen.
De terugverdientijd is gemiddeld 8 jaar.** Maar met bespaartegoed heb je ze tot wel 1 jaar sneller terugverdiend. Daarna maak je nog jaren gebruik van de groene stroom die je zelf opwekt. Ook wordt je koophuis met zonnepanelen meer waard. Én het is goed voor het milieu. Zo blijven zonnepanelen echt een goede investering.

Bekijk de bespaartegoed actievoorwaarden.

**Bron: Essent, EnergieWonen en Berenschot - Terugverdientijd bij aanschaf van een systeem van EnergieWonen, energietarieven en voorwaarden van Essent, op basis van 30% eigen stroomverbruik en 70% teruglevering.

Goed om te weten over zonnepanelen

Wat is de salderingsregeling?

Leveren je zonnepanelen meer op dan de energie die je verbruikt? Dan kun je de energie terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Zonnepanelen subsidie

Financiële regelingen en gemeentelijke subsidies maken zonnepanelen extra aantrekkelijk. Meer weten?

Altijd een servicepartner in de buurt

Essent werkt samen met lokale servicepartners: specialisten in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen of isolatie. Zo ben je zeker van vakmanschap en professionaliteit. Onze servicepartners verzorgen de adviesgesprekken en offertes en voeren de werkzaamheden uit. Er is altijd een servicepartner bij je in de buurt.

Een servicepartner bij je in de buurt