Isolatie van je huis

Makkelijk besparen op je energierekening

  • Adviesgesprek bij je thuis
  • Vaak binnen 1 dag geïsoleerd
  • Professionele installatie
  • Hoge kwaliteit isolatiemateriaal

Bespaartegoed voor korting op isolatie

Als deelnemer van Thuisvoordeel krijg je elk jaar bespaartegoed. Dit kun je gebruiken als korting op de aanschaf van isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of een laadpaal. Elk jaar komt er € 50, € 75 of € 100 bij afhankelijk van hoe lang je klant bent.

Wel een geïsoleerd huis. Geen gedoe.

Isoleer je jouw huis van voor tot achter, dan kun je echt flink besparen op je energierekening. Toch zijn 3 van de 4 woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd (bron: Milieu Centraal). Dat vinden we jammer, want isolatie is zo geregeld. Want kies je voor isolatie via Essent dan doen we, samen met onze servicepartners, alles voor je. Van persoonlijk advies tot subsidieaanvraag en van de installatie tot het opvegen van het laatste beetje gruis. Onze gespecialiseerde servicepartners staan voor je klaar!

Benieuwd hoeveel jij bespaart met isolatie?

Isoleren van je huis

Spouwmuurisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: € 840*

Je spouwmuur isoleren, is echt zo gebeurd. Vaak al binnen 1 dag én het kost relatief weinig. Bovendien verdien je de kosten van spouwmuurisolatie binnen een paar jaar terug. Wat je meteen merkt: de isolatie van de spouwmuur zorgt voor een lagere energierekening en een prettig binnenklimaat.

Isoleren van het dak

Dakisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: € 875*

Isoleer je je dak echt goed, dan voorkom je dat de warmte verloren gaat. Simpeler gezegd: dakisolatie zorgt ervoor dat je energierekening daalt. Een dak isoleren, dat doen onze specialisten vaak binnen 2 dagen. Zo geniet je al snel van je geïsoleerde woning.

Isoleren van de vloer

Vloerisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: € 275*

Vloerisolatie houdt de kou uit de grond tegen. En dat zorgt ervoor dat je vloer veel warmer aanvoelt. Lekker, toch? En het aanbrengen van de vloerisolatie kun je gewoon aan onze specialisten overlaten. Zij regelen dat in de kruipruimte van je huis. In de meeste gevallen is het isoleren van de vloer binnen 1 dag klaar.

Altijd een servicepartner in de buurt

Essent werkt samen met lokale servicepartners: specialisten in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen of isolatie. Zo ben je zeker van vakmanschap en professionaliteit. Onze servicepartners verzorgen de adviesgesprekken en offertes en voeren de werkzaamheden uit. Er is altijd een servicepartner bij je in de buurt.

Een servicepartner bij je in de buurt
* Gemiddelde besparingen met spouwmuurisolatie zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar na-isolatie spouw. Gasprijs 100 cent per m3 (2022). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Gemiddelde besparingen met dakisolatie zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar goede isolatie van een schuin dak, verwarmde zolder. Gasprijs 100 cent per m3 (2022). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Gemiddelde besparingen met vloerisolatie zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar goede isolatie. Gasprijs 100 cent per m3 (2022). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Bron: Milieu Centraal.

Veelgestelde vragen

Doe je mee met ons gratis klantprogramma Thuisvoordeel? Dan krijg je vanaf nu ieder jaar bespaartegoed. Dit tegoed kun je uitgeven als korting bij de aankoop van isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of een laadpaal. bij één van de servicepartners van Essent. Doe je niets, dan groeit je tegoed automatisch met € 50, € 75 of € 100 per jaar. De hoogte hangt af van hoe lang je klant bent bij Essent. Je tegoed kan oplopen tot maximaal € 500.
Je doorloopt het normale proces voor de aanschaf van isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of een laadpaal via één van onze servicepartners (adviesgesprek, offerte, installatie). Betaal je factuur. Upload dan het betaalbewijs en factuur online. We kijken of alles klopt en volledig is. We berichten je wanneer we ongeveer uitbetalen of wat de reden is dat we (nog) niet kunnen uitbetalen. Is de aanvraag akkoord? Dan betalen we je het bespaartegoed binnen 4 weken op het bij ons bekende rekeningnummer. Je ontvangt weer nieuw tegoed op de volgende contractdatum. Het is niet mogelijk om de korting direct op de offerte te verrekenen.
Je kunt het bespaartegoed inwisselen na aanschaf van isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of een laadpaal bij één van de Essent servicepartners. Je kan het direct inzetten of na enkele jaren het opgebouwde tegoed inwisselen.
Thuisvoordeel is hét klantprogramma van Essent. Als je particulier klant ben van Essent, kun je gratis meedoen. Als je je hebt aangemeld, ontvang je vanaf dat moment korting op op je stroomtarief. Verder kun je bespaartegoed opbouwen waarmee je goedkoper zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp kunt aanschaffen. En je kunt voordelige, energiebesparende producten kopen in de Thuisvoordeelshop. Een paar keer per jaar ontvang je daarbovenop een leuke verrassing in je mailbox. Meld je hier makkelijk aan voor Thuisvoordeel.

Ja, op dit moment is er subsidie voor isolatie beschikbaar. Goed nieuws, want dat betekent extra voordelig isoleren! Voor één isolatiemaatregel kun je tot 15% van de kosten terugkrijgen, bij twee maatregelen bespaar je tijdelijk tot 30% op de kosten van isolatie.

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

  • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
  • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
  • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Als je ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met je opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.