Met de laadpas van Essent

Altijd voordelig laden

  • Overal laden in de Benelux
  • Geen extra kosten per laadsessie
  • Zien waar je kunt laden met de gratis app

Zorgeloos laden met de Essent laadpas

Met de laadpas van Essent heb je toegang tot alle openbare laadpalen in de Benelux en een groot deel van de rest van Europa. Het werkt net zo makkelijk als contactloos betalen. Zo kun je zorgeloos op pad met jouw elektrische auto.

De voordelen van een Essent laadpas

Vraag een Essent laadpas aan en profiteer direct van alle voordelen. Voor alle Essent klanten is de aanschaf van de pas gratis (t.w.v. 5 euro). Op dit moment is de laadpas nog exclusief verkrijgbaar voor klanten van Essent.

  • Opladen bij alle openbare laadpalen in NL en een groot deel van Europa
  • Altijd inzicht in je verbruik met de gratis Essent Laden app
  • Stevige pas gemaakt van bamboe
  • Geen starttarief en geen extra kosten per laadsessie
  • Voordelige abonnementskosten
Freek staat naast een laadpaal

Waar kan ik laden?

Met de Essent laadpas kun je bij alle openbare laadpalen in Nederland, België en Luxemburg laden. Kom je regelmatig in het buitenland voor je werk? Of vraag je je af of je op vakantie ook je auto kan laden? Download de Essent Laden app en kijk welke laadpalen je in Europa kunt gebruiken. Zo ga je goed voorbereid op pad.

 

Tarieven elektrisch laden

De kosten voor het opladen van je elektrische auto bestaan uit eenmalige kosten voor het aanvragen van een laadpas, maandelijkse kosten voor je abonnement en de kosten van de laadpaal. Met een Essent laadpas hoef je nooit een starttarief te betalen. Ook rekenen wij geen extra kosten per laadsessie. Je betaalt alleen de kosten per kWh aan de laadpaalexploitant. 

Deze tarieven kunnen per laadpaal verschillen en zie je in de Essent Laden App. Goed nieuws: vanaf dit najaar is het ook mogelijk om je laadkosten zakelijk te verrekenen.
Essent klanten Niet-Essent klanten
Eenmalige kosten Gratis € 5,-
Kosten per maand € 4,- € 5,-
Starttarief Gratis Gratis
Kosten per kWh Afhankelijk per laadpaal Afhankelijk per laadpaal

Laadpas aanvragen

Een laadpas aanvragen is verrassend makkelijk! Je bestelt hem met één simpele druk op de knop.

1. Bestellen

Klanten van Essent kunnen de laadpas gratis aanvragen.

2. Verzending

We versturen je laadpas uiterlijk binnen twee werkdagen.

3. Overal laden

Download de Essent Laden app en kijk op de kaart waar je jouw pas kunt gebruiken!

De Essent Laden app

Download nu de Essent Laden app en zie in één oogopslag waar je in Europa met jouw laadpas kunt laden. Inclusief de bijbehorende laadtarieven per laadpaal. Ook vind je een duidelijk overzicht van al je transacties in de app. Zo kun jij zorgeloos op pad.

Download de Essent Laden app

Naar de App Store Naar Google Play
Freek met de Essent laden app
Zo beoordelen klanten ons
10
onafhankelijke beoordelingen.
100% beveelt Essent aan.
Klanten vertellen logo
10
Prima laadpaal en nette installatie
Beveelt ons aan
De installatie is netjes uitgevoerd waarbij ook de veiligheid van mijn meterkast onder de loep is genomen en aangepast waar nodig. Onze nieuwe oprit was ook netjes hersteld na de werkzaamheden. Tijdens het bestellen een duidelijke uitleg en begeleiding door de adviseurs van Essent die echt met je meedenken. De afspraak voor plaatsing was ook zo gemaakt.
27-03-2023
SB, Wijchen
10
Geweldige service van Essent, professioneel, snel en kwalitatief hoogstaand!
Beveelt ons aan
Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe laadpaal, geplaatst door Essent! Ik kan deze dienstverlening met een gerust hart aanbevelen aan iedereen die een laadpaal nodig heeft. Allereerst was ik erg onder de indruk van de professionele installatiepartner die Essent heeft gekozen. De installateurs waren zeer bekwaam en hebben de laadpaal snel en efficiënt geïnstalleerd, zonder enige problemen. Het was duidelijk dat ze wisten wat ze deden en dat gaf me veel vertrouwen. Daarnaast was ik aangenaam verrast door de snelheid waarmee de installatie plaatsvond. Het hele proces, vanaf het eerste contact met Essent tot aan de installatie, verliep zeer vlot. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan! Maar het belangrijkste van alles is dat de laadpaal zelf van zeer hoge kwaliteit is en je kan uit meerdere (Alfen laadpaal) modellen kiezen. Het voelt stevig en duurzaam aan, en ik weet zeker dat het jarenlang mee zal gaan. Bovendien was ik blij dat de installatiepartner meedacht over de beste oplossing in plaats van de makkelijkste oplossing. Ze adviseerden om de laadpaal op een paal te plaatsen, in plaats van het aan de muur van mijn huis te monteren. Het resultaat mag er wezen en de paal staat netjes aan de rand van de oprit wat ook het beste uitkomt met de laadkabel naar de auto toe (zonder dat de kabel in de loop ligt). Kortom, ik kan Essent van harte aanbevelen aan iedereen die een laadpaal nodig heeft. Ze leveren niet alleen kwalitatief hoogwaardige laadpalen, maar ook een uitstekende service van begin tot eind. Ik ben zeer tevreden en zou zeker weer voor Essent kiezen als ik in de toekomst nog eens een laadpaal nodig heb!
27-03-2023
Anthony, Uden
Laadpaal

Eigen laadpaal aan huis

Wil jij nóg makkelijker elektrisch laden? Dankzij een eigen Essent laadpaal aan huis kun je ieder moment van de dag zorgeloos op pad. Altijd de zekerheid van een opgeladen auto en geen zorgen dankzij onze service. Bekijk hier ons aanbod en vraag een gratis adviesgesprek aan.

Vraag laadpas aan

Wacht niet langer en profiteer van voordelig laden met de Essent laadpas

Veelgestelde vragen over de Essent laadpas

Voor Essent klanten is de aankoop van een laadpas gratis. Daarna betaal je elke maand € 4,- abonnementskosten.
Als je alleen een Essent laadpaal koopt, heb je geen abonnement nodig. Als je er ook een laadpas bij wil, wel. Voor Essent klanten kost dit € 4,- per maand.
Je ontvangt een geactiveerde laadpas. Dat hoef je zelf niet meer te doen. Je laadpas wordt ook automatisch gekoppeld aan je Essent Elektrisch Laden App als je inlogt met je Essent account.
Bel zo snel mogelijk met een Essent Laadspecialist. Dan blokkeren we je laadpas en sturen we een nieuwe naar je op.

Staat je vraag er niet bij?

Bekijk meer veelgestelde vragen over elektrisch laden of bel met een Essent laadspecialist (073 - 85 01 777).