Alles over elektrisch laden

Altijd een oplossing die bij jou past

  • Klaar voor de toekomst
  • Zorgeloos op pad
  • Betrouwbaarheid van je energieleverancier

Elektrisch laden als duurzame oplossing

Elektrisch laden is de toekomst. Het is een duurzame oplossing, die zeker in deze tijd geld bespaart. Of je nu veel onderweg bent, liever thuis laadt of allebei, bij Essent bieden we altijd een oplossing die past bij jouw situatie. Bekijk ons aanbod.
Essent laadpaal

Laadpalen

Een Essent laadpaal voor thuis. Keuze uit twee kwalitatieve laadpalen. Altijd een optie die bij jou past. Zorgeloos op pad en de service die je van ons gewend bent.
Essent laadpas

Laadpas

Met een Essent laadpas kun je in heel de Benelux en een groot deel van Europa zorgeloos laden. Tegen lage abonnementskosten en zonder starttarief. De aanschaf van een laadpas van Essent is gratis.

Hoe werkt elektrisch laden?

Om elektrisch te kunnen laden heb je een oplaadkabel, een laadpas en een laadpaal nodig. De kabel krijg je meegeleverd bij je auto. Een laadpas kun je eenvoudig bij Essent aanvragen, waarmee je in heel de Benelux zorgeloos kunt laden. Ook voor een laadpaal aan huis ben je bij Essent aan het goede adres.

Daarna is het simpel: parkeer je auto naast een laadpaal, plug de kabel in en houd eventueel de laadpas voor de paal. De lampjes worden blauw tijdens het laden. Rode lampjes betekenen dat er iets niet goed gaat, de laadpaal geeft aan wat je nu moet doen. Als je klaar bent met laden houd je de laadpas weer voor en plug je de kabel uit. Zo kun je zorgeloos op pad.

Lees meer over elektrisch laden.

Alles wat je wilt weten over elektrisch laden

Is elektrisch rijden iets voor jou?

Ontdek of elektrisch rijden bij jou past. En wat de voordelen ervan kunnen zijn.

Alles over elektrisch laden

Wat kost elektrisch laden?

We leggen uit welke kosten je kunt verwachten. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Alles over de kosten

Hoelang duurt elektrisch laden?

Dit hangt af van verschillende factoren. Wij leggen uit waardoor dit komt en geven tips.

Hoelang duurt laden?

Financiële voordelen van elektrisch rijden

Vaak wordt gedacht dat elektrisch rijden veel duurder is dan brandstof auto’s. Qua aanschafprijs klopt dat, maar wist je dat elektrisch laden gemiddeld de helft goedkoper is dan benzine of diesel? Daarnaast krijg je subsidie voor een elektrische auto en hoef je bepaalde belastingen niet te betalen. 

Het is vaak goedkoper om je elektrische auto thuis op te laden dan onderweg bij een openbare laadpaal. Hoewel dit wel afhangt van je energiecontract. Als je thuis zonnepanelen hebt, is elektrisch laden helemaal interessant. Vergeet niet om je termijnbedrag te verhogen, aangezien je natuurlijk meer stroom verbruikt.

De voordelen

  • Wegenbelasting is € 0,- (dat scheelt soms wel € 1500,- per jaar!)
  • Elektrisch rijden is gemiddeld € 0,06/km goedkoper dan fossiele brandstof
  • Voor een nieuwe elektrische auto krijg je in 2023 een subsidie van € 2950,-

* Berekeningen op basis van ANWB en Consumentenbond data

De Essent Laden app

Download nu de Essent Laden app en zie in één oogopslag waar in Europa je met jouw laadpas kunt laden. Inclusief de bijbehorende laadtarieven per laadpaal. Ook vind je een duidelijk overzicht van al je transacties in de app. Zo kun jij zorgeloos op pad.

Download de Essent Laden app

Naar de App Store Naar Google Play

Altijd een passende oplossing met onze laadpaaladviseurs

De zoektocht naar een geschikte laadpaal of laadpas kan lastig zijn. Onze laadpaaladviseurs helpen je hier graag bij. Van advies tot installatie, wij gaan voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Je kunt thuis laden en onderweg laden. Voor thuis laden heb je een eigen laadpaal nodig. Als je bij een openbare laadpaal wil laden, heb je een laadpas nodig. Bij een openbare laadpaal heb je vaak de keuze tussen normaal laden en snelladen. Dit laatste is sneller, maar ook duurder dan gewoon laden.

Essent biedt alles om je elektrische auto op te laden: van laadpaal tot laadpas en installatie. De totale kosten hangen af van het type laadpaal dat je kiest en hoeveel graafwerk er nodig is tijdens de installatie. Op onze pagina Laadpaal, vind je alle informatie over onze laadpalen en kun je een adviesgesprek aanvragen. In dat gesprek bespreken we welke laadpaal het beste bij jou past en krijg je een prijsindicatie.

Met de Essent laadpaal kun je thuis opladen, maar ook op openbare locaties. Neem de Essent laadpas mee en je kunt overal in de Benelux en in een groot deel van Europa gerust op pad gaan, zonder zorgen over het opladen van je auto. Download de Essent Laden app voor Apple of Android en ontdek precies welke laadpalen beschikbaar zijn tijdens je roadtrip door Europa. Makkelijk en zorgeloos opladen!

Nee, snelladen werkt helaas niet voor alle auto's. Het hangt er namelijk vanaf welke soort auto je hebt en of de batterij daarvoor geschikt is. Gelukkig hebben veel moderne elektrische auto's wel de juiste hardware, maar sommige oudere modellen of hybrides niet. Maar geen zorgen, je kunt altijd even de handleiding checken of contact opnemen met de fabrikant om helemaal zeker te zijn.

De kosten voor het thuis laden van je elektrische auto zijn afhankelijk van je energiecontract. Je betaalt namelijk per kWh die je verbruikt. Kijk in Mijn Essent welk tarief jij betaalt. Ook bij een openbare laadpaal betaal je per kWh. Deze prijs ligt vaak een stuk hoger dan thuis laden.
Houd rekening met ongeveer 5 tot 10 uur om je auto volledig op te laden. Dit is afhankelijk van je auto en het soort laadpaal dat je hebt.
Met een Essent laadpas kun je bij bijna alle laadpalen in Europa laden. Houd je pas voor de paal om het laden te starten. Doe hetzelfde om het laden te stoppen. Via de Essent Laden app zie je je laadsessies- en kosten.

Staat je vraag er niet bij?

Bekijk meer veelgestelde vragen over elektrisch laden of bel met een Essent laadpaaladviseur (073 - 85 01 777).