Alles over elektrisch laden

Altijd een oplossing die bij jou past

  • Klaar voor de toekomst
  • Zorgeloos op pad
  • Betrouwbaarheid van je energieleverancier

Elektrisch laden

Elektrisch laden is de toekomst. Het is een duurzame oplossing, die zeker in deze tijd geld bespaart. Of je nu veel onderweg bent, liever thuis laadt of allebei, bij Essent bieden we altijd een oplossing die past bij jouw situatie. Bekijk ons aanbod.

Laadpalen

Een Essent laadpaal voor thuis. Keuze uit twee kwalitatieve laadpalen. Altijd een optie die bij jou past. Zorgeloos op pad en de service die je van ons gewend bent.

Laadpas

Met een Essent laadpas kun je in heel de Benelux en een groot deel van Europa zorgeloos laden. Profiteer van extra voordeel als Essent klant.

Hoe werkt elektrisch laden?

Om elektrisch te kunnen laden heb je een oplaadkabel, een laadpas en een laadpaal nodig. De kabel krijg je meegeleverd bij je auto. Een laadpas kun je eenvoudig bij Essent aanvragen, waarmee je in heel de Benelux zorgeloos kunt laden. Ook voor een laadpaal aan huis ben je bij Essent aan het goede adres.

Daarna is het simpel: parkeer je auto naast een laadpaal, plug de kabel in en houd eventueel de laadpas voor de paal. De lampjes worden blauw tijdens het laden. Rode lampjes betekenen dat er iets niet goed gaat, de laadpaal geeft aan wat je nu moet doen. Als je klaar bent met laden houd je de laadpas weer voor en plug je de kabel uit. Zo kun je zorgeloos op pad.

Financiële voordelen van elektrisch rijden

Vaak wordt gedacht dat elektrisch rijden veel duurder is dan brandstof auto’s. Qua aanschafprijs klopt dat, maar wist je dat elektrisch laden gemiddeld de helft goedkoper is dan benzine of diesel? Daarnaast krijg je subsidie voor een elektrische auto en hoef je bepaalde belastingen niet te betalen. 

Het is vaak goedkoper om je elektrische auto thuis op te laden dan onderweg bij een openbare laadpaal. Hoewel dit wel afhangt van je energiecontract. Als je thuis zonnepanelen hebt, is elektrisch laden helemaal interessant. Vergeet niet om je termijnbedrag te verhogen, aangezien je natuurlijk meer stroom verbruikt.

  • Wegenbelasting is € 0,- (dat scheelt soms wel € 1500,- per jaar!)
  • Elektrisch rijden is gemiddeld € 0,06/km goedkoper dan fossiele brandstof
  • Voor een nieuwe elektrische auto krijg je in 2023 een subsidie van € 2950,-

* Berekeningen op basis van ANWB en Consumentenbond data

De Essent Laden app

Download nu de Essent Laden app en zie in één oogopslag waar in Europa je met jouw laadpas kunt laden. Inclusief de bijbehorende laadtarieven per laadpaal. Ook vind je een duidelijk overzicht van al je transacties in de app. Zo kun jij zorgeloos op pad.

Download de Essent Laden app

Naar de App Store Naar Google Play

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Staat je vraag er niet bij?

Bekijk meer veelgestelde vragen over elektrisch laden of bel met een Essent laadspecialist (073 - 85 01 777).