Alles over elektrisch laden

Altijd een oplossing die bij jou past

  • Klaar voor de toekomst
  • Zorgeloos op pad
  • Betrouwbaarheid van je energieleverancier

Elektrisch laden als duurzame oplossing

Elektrisch laden is de toekomst. Het is een duurzame oplossing, die zeker in deze tijd geld bespaart. Of je nu veel onderweg bent, liever thuis laadt of allebei, bij Essent bieden we altijd een oplossing die past bij jouw situatie. Bekijk ons aanbod.

Laadpalen

Een Essent laadpaal voor thuis. Keuze uit twee kwalitatieve laadpalen. Altijd een optie die bij jou past. Zorgeloos op pad en de service die je van ons gewend bent.

Laadpas

Met een Essent laadpas kun je in heel de Benelux en een groot deel van Europa zorgeloos laden. Profiteer van extra voordeel als Essent klant.

Hoe werkt elektrisch laden?

Om elektrisch te kunnen laden heb je een oplaadkabel, een laadpas en een laadpaal nodig. De kabel krijg je meegeleverd bij je auto. Een laadpas kun je eenvoudig bij Essent aanvragen, waarmee je in heel de Benelux zorgeloos kunt laden. Ook voor een laadpaal aan huis ben je bij Essent aan het goede adres.

Daarna is het simpel: parkeer je auto naast een laadpaal, plug de kabel in en houd eventueel de laadpas voor de paal. De lampjes worden blauw tijdens het laden. Rode lampjes betekenen dat er iets niet goed gaat, de laadpaal geeft aan wat je nu moet doen. Als je klaar bent met laden houd je de laadpas weer voor en plug je de kabel uit. Zo kun je zorgeloos op pad.

Financiële voordelen van elektrisch rijden

Vaak wordt gedacht dat elektrisch rijden veel duurder is dan brandstof auto’s. Qua aanschafprijs klopt dat, maar wist je dat elektrisch laden gemiddeld de helft goedkoper is dan benzine of diesel? Daarnaast krijg je subsidie voor een elektrische auto en hoef je bepaalde belastingen niet te betalen. 

Het is vaak goedkoper om je elektrische auto thuis op te laden dan onderweg bij een openbare laadpaal. Hoewel dit wel afhangt van je energiecontract. Als je thuis zonnepanelen hebt, is elektrisch laden helemaal interessant. Vergeet niet om je termijnbedrag te verhogen, aangezien je natuurlijk meer stroom verbruikt.

  • Wegenbelasting is € 0,- (dat scheelt soms wel € 1500,- per jaar!)
  • Elektrisch rijden is gemiddeld € 0,06/km goedkoper dan fossiele brandstof
  • Voor een nieuwe elektrische auto krijg je in 2023 een subsidie van € 2950,-

* Berekeningen op basis van ANWB en Consumentenbond data

Zo beoordelen klanten ons
10
onafhankelijke beoordelingen.
100% beveelt Essent aan.
Klanten vertellen logo
10
Prima laadpaal en nette installatie
Beveelt ons aan
De installatie is netjes uitgevoerd waarbij ook de veiligheid van mijn meterkast onder de loep is genomen en aangepast waar nodig. Onze nieuwe oprit was ook netjes hersteld na de werkzaamheden. Tijdens het bestellen een duidelijke uitleg en begeleiding door de adviseurs van Essent die echt met je meedenken. De afspraak voor plaatsing was ook zo gemaakt.
27-03-2023
SB, Wijchen
10
Geweldige service van Essent, professioneel, snel en kwalitatief hoogstaand!
Beveelt ons aan
Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe laadpaal, geplaatst door Essent! Ik kan deze dienstverlening met een gerust hart aanbevelen aan iedereen die een laadpaal nodig heeft. Allereerst was ik erg onder de indruk van de professionele installatiepartner die Essent heeft gekozen. De installateurs waren zeer bekwaam en hebben de laadpaal snel en efficiënt geïnstalleerd, zonder enige problemen. Het was duidelijk dat ze wisten wat ze deden en dat gaf me veel vertrouwen. Daarnaast was ik aangenaam verrast door de snelheid waarmee de installatie plaatsvond. Het hele proces, vanaf het eerste contact met Essent tot aan de installatie, verliep zeer vlot. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan! Maar het belangrijkste van alles is dat de laadpaal zelf van zeer hoge kwaliteit is en je kan uit meerdere (Alfen laadpaal) modellen kiezen. Het voelt stevig en duurzaam aan, en ik weet zeker dat het jarenlang mee zal gaan. Bovendien was ik blij dat de installatiepartner meedacht over de beste oplossing in plaats van de makkelijkste oplossing. Ze adviseerden om de laadpaal op een paal te plaatsen, in plaats van het aan de muur van mijn huis te monteren. Het resultaat mag er wezen en de paal staat netjes aan de rand van de oprit wat ook het beste uitkomt met de laadkabel naar de auto toe (zonder dat de kabel in de loop ligt). Kortom, ik kan Essent van harte aanbevelen aan iedereen die een laadpaal nodig heeft. Ze leveren niet alleen kwalitatief hoogwaardige laadpalen, maar ook een uitstekende service van begin tot eind. Ik ben zeer tevreden en zou zeker weer voor Essent kiezen als ik in de toekomst nog eens een laadpaal nodig heb!
27-03-2023
Anthony, Uden

De Essent Laden app

Download nu de Essent Laden app en zie in één oogopslag waar in Europa je met jouw laadpas kunt laden. Inclusief de bijbehorende laadtarieven per laadpaal. Ook vind je een duidelijk overzicht van al je transacties in de app. Zo kun jij zorgeloos op pad.

Download de Essent Laden app

Naar de App Store Naar Google Play
Freek met de Essent laden app

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Je kunt thuis laden en onderweg laden. Voor thuis laden heb je een eigen laadpaal nodig. Als je bij een openbare laadpaal wil laden, heb je een laadpas nodig. Bij een openbare laadpaal heb je vaak de keuze tussen normaal laden en snelladen. Dit laatste is sneller, maar ook duurder dan gewoon laden.

Essent biedt alles om je elektrische auto op te laden: van laadpaal tot laadpas en installatie. De totale kosten hangen af van het type laadpaal dat je kiest en hoeveel graafwerk er nodig is tijdens de installatie. Op onze pagina Laadpaal, vind je alle informatie over onze laadpalen en kun je een adviesgesprek aanvragen. In dat gesprek bespreken we welke laadpaal het beste bij jou past en krijg je een prijsindicatie.

Met de Essent laadpaal kun je thuis opladen, maar ook op openbare locaties. Neem de Essent laadpas mee en je kunt overal in de Benelux en in een groot deel van Europa gerust op pad gaan, zonder zorgen over het opladen van je auto. Download de Essent Laden app voor Apple of Android en ontdek precies welke laadpalen beschikbaar zijn tijdens je roadtrip door Europa. Makkelijk en zorgeloos opladen!

Nee, snelladen werkt helaas niet voor alle auto's. Het hangt er namelijk vanaf welke soort auto je hebt en of de batterij daarvoor geschikt is. Gelukkig hebben veel moderne elektrische auto's wel de juiste hardware, maar sommige oudere modellen of hybrides niet. Maar geen zorgen, je kunt altijd even de handleiding checken of contact opnemen met de fabrikant om helemaal zeker te zijn.

De kosten voor het thuis laden van je elektrische auto zijn afhankelijk van je energiecontract. Je betaalt namelijk per kWh die je verbruikt. Kijk in Mijn Essent welk tarief jij betaalt. Ook bij een openbare laadpaal betaal je per kWh. Deze prijs ligt vaak een stuk hoger dan thuis laden.
Houd rekening met ongeveer 5 tot 10 uur om je auto volledig op te laden. Dit is afhankelijk van je auto en het soort laadpaal dat je hebt.
Met een Essent laadpas kun je bij bijna alle laadpalen in Europa laden. Houd je pas voor de paal om het laden te starten. Doe hetzelfde om het laden te stoppen. Via de Essent Laden app zie je je laadsessies- en kosten.

Staat je vraag er niet bij?

Bekijk meer veelgestelde vragen over elektrisch laden of bel met een Essent laadspecialist (073 - 85 01 777).