Stroom afsluiten

Alleen stroom nodig? Je zit goed bij Essent

We zijn bezig met onderhoud.

Onze contracten zijn op dit moment niet zichtbaar. Laat je e-mailadres achter en je krijgt een seintje als je het aanbod weer kunt bekijken.

Alleen stroom aanvragen: het kan bij Essent

Wil je alleen stroom afsluiten? Je bent niet de enige, steeds vaker wordt er gekozen voor alleen stroom. Dit kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen hebben geen gas meer nodig in hun woning, omdat ze koken op inductie of gebruik maken van stadsverwarming. Anderen willen graag besparen op hun energiekosten, en denken dat ze dat kunnen door alleen stroom af te nemen. 

Heb je al een gascontract afgesloten of heb je stadverwarming, blokverwarming of een warmtepomp? Ook dan kies je voor Essent. Want onze klanten krijgen een scherpe stroomprijzen en standaard groene stroom. Ook hebben we Thuisvoordeel: ons gratis klantprogramma. Meedoen biedt veel voordelen. Bijvoorbeeld korting op je stroomtarief, bespaartegoed en regelmatig mooie extra's.

Energie van Essent

Benieuwd naar onze aanbiedingen? Vul de postcodecheck in. Je ziet binnen 1 minuut welke stroomcontracten we voor je hebben.

Of je nu kiest voor stroom & gas of alleen stroom, een energiecontract aanvragen is zo geregeld.

Snel regelen

Alleen stroom afsluiten, is dat voordeliger?

Of alleen stroom afsluiten voordeliger is, dát hangt af van jouw specifieke situatie. Als je geen gas meer nodig hebt, dan kan het zeker voordeliger zijn om alleen stroom af te nemen. Echter, als je nog wel gas gebruikt, dan is het niet altijd zeker of je bespaart door over te stappen. Het is belangrijk om goed te vergelijken  

Dankzij onze handige postcodecheck bekijk je snel onze stroomcontracten. Een vast contract voor één of meerdere jaren? Of heb je liever een flexibel contract met variabel tarief? Wat je ook beslist, bij Essent zit je goed. Met ruim 100 jaar ervaring in energie, helpen we jou vandaag nog op weg.

Onze klanten beoordelen ons met een 8,1  

adviseur Essent aan tafel

Hoe is de prijs van stroom opgebouwd?

De prijs van stroom bestaat uit leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen en toeslagen. Ook het type contract en tarief heeft invloed op de stroomprijs. We leggen uit hoe het zit.

Stroom afsluiten? Ga voor 100% groene stroom

We helpen je graag om duurzamer te leven én te besparen. Daar hoort vandaag de dag ook groene stroom bij. Opgewekt met windmolens en zonnepanelen en steeds meer van Nederlandse bodem.
gezin kookt keuken

Waar komt je stroom vandaan?

Wil je meer weten over stroom voordat je stroom afsluit? In ons stroometiket zie je welke energiebronnen in 2023 zijn gebruikt voor je stroom. Ieder jaar in mei verschijnt het stroometiket van het jaar daarvoor. Daarin kun je zien dat we inmiddels ook zon en steeds meer hernieuwbare energiebronnen uit Nederland gebruiken.

Veelgestelde vragen over stroom afsluiten

Jazeker, dat bepaal je helemaal zelf. Met onze handige postcodecheck bekijk je binnen één minuut onze actuele aanbiedingen.

Ja, dat kan. Neem contact met ons op, dan regelen we het voor je.

Geen zorgen, je wordt tijdens je overstap nooit afgesloten van stroom.

Dit hangt er vanaf of je al een energiecontract hebt. Ga je voor het eerst een stroomcontract aanvragen? Dan kun je je al ver van te voren aanmelden. Stroom aanvragen is tot op de dag van verhuizing zelfs nog mogelijk, maar we adviseren je om het ongeveer 15 dagen van te voren aan te vragen.

Ga je overstappen? Meestal kun je vanaf 6 maanden voordat je contract afloopt overstappen. Geef dan de einddatum van je huidige contract door, zodat je nieuwe contract aansluitend van je huidige contract start.

Nadat je bij ons klant bent geworden, heb je een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Gedurende deze periode kun je je stroomcontract probleemloos opzeggen. Ook als je een vaste looptijd met ons hebt afgesproken.

Jazeker. Al adviseren we wel om pas over te stappen als je lopende contract eindigt. Meestal kun je vanaf 6 maanden voordat je contract afloopt je overstap al doorgeven. Je laat dan de startdatum aansluiten op je huidige contract. Heb je een contract met een vaste looptijd en zeg je dit vóór de einddatum op? Dan betaal je mogelijk een opzegboete aan je oude energieleverancier.

De einddatum vind je in je contract. Ga je overstappen? Geef dan de einddatum van je huidige contract door, zodat je nieuwe contract aansluitend van je huidige contract start.

*Bij stadsverwarming is warmte lokaal of regionaal geregeld. Je kan alleen zelf een energieleverancier kiezen voor het gas en stroom wat je gebruikt om te koken. Je kan niet overstappen voor verwarming.

Als je er voor kiest om je contract te niet te verlengen, dan loopt de levering van stroom en gas gewoon door. Als je contract is afgelopen, ga je automatisch over naar een flexibel contract met een variabel tarief. Dit contract is maandelijks opzegbaar. Je leveringstarieven voor stroom en gas bewegen mee met de prijzen op de energiemarkt.