Energiecontract afsluiten

Zo doe je dat

Een nieuw energiecontract

Stroom en/of gas zijn een onmisbaar onderdeel van ons leven. Daarom heeft ieder huishouden in Nederland een bewoner met een energiecontract. In de keuze voor een energieleverancier bij wie je een energiecontract afsluit ben je helemaal vrij.

Of je nu voor het eerst energie aanvraagt, of wilt overstappen van energieleverancier. Wij helpen je graag met een contract voor stroom en/of gas dat bij jou past.

Energie van Essent

Energie aanvragen is zo geregeld. Met onze handige postcodecheck bekijk je binnen 1 minuut ons aanbod. Een vaste looptijd of liever maandelijks opzegbaar? Wat kies jij?

Een energiecontract aanvragen: we maken het makkelijk

Zie je op tegen de administratie die komt kijken bij het afsluiten van een nieuw energiecontract of het overstappen naar een andere energieleverancier? Geen zorgen. Jij kiest het contract dat bij je past, wij regelen de rest. Energie aanvragen kan via de postcodecheck op onze website, telefonisch of chat. Natuurlijk kun je op de website ook zelf je stroom- en gascontract samenstellen.

Soms kun je een interessante welkomstkorting krijgen als je een nieuw energiecontract afsluit of overstapt naar Essent. De postcodecheck laat ons actuele aanbod zien.

"Onze postcodecheck helpt je bij de keuze voor een energiecontract.
Jij kiest het contract dat bij je past, wij regelen de rest."

Je eerste energiecontract?

Ga je voor het eerst een energiecontract aanvragen? Bijvoorbeeld voor je eerste woning of na een verhuizing waarbij het contract op jouw naam komt te staan? Dan heb je meestal veel te kiezen en te regelen. De keuze voor een energieleverancier is aan jou. Bij het vergelijken van verschillende energieleveranciers kijk je vaak naar de tarieven, looptijd en welke service je krijgt. Wil je bijvoorbeeld een vast of juist variabel energiecontract? Welke soort stroom wil je en wat is de prijs die je uiteindelijk gaat betalen?

Het aanvragen van een nieuw energiecontract hoort daar ook bij. Meld je eenvoudig aan bij Essent. Geef de datum van je geplande verhuizing of sleuteloverdracht aan ons door en de levering start op de door jou gekozen datum. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je nog geen gas en stroom hebt op het moment van je verhuizing. Als je een conventionele meter hebt in je nieuwe huis, informeren we je op het moment dat je de meterstanden door kunt geven.

Waarom overstappen naar Essent?

De keuze voor een energieleverancier is aan jou. Je kunt overstappen als je contract afloopt, je niet tevreden bent over je huidige leverancier of als je gaat verhuizen. Je kiest voor Essent, omdat:

  • We hebben al meer dan 100 jaar ervaring in energie
  • Al ruim 1,4 miljoen consumenten gingen je voor
  • Vaste klanten krijgen driedubbel voordeel met Thuisvoordeel
Energiecontract aanvragen Essent

Veelgestelde vragen over energiecontracten

Energie afsluiten bij Essent

Benieuwd naar ons beste aanbod? Doe de postcodecheck. Zo zie je direct welk energiecontract bij jouw situatie past. We hebben altijd een scherpe aanbieding. Én natuurlijk krijg je als nieuwe klant groene stroom.