Energie aanvragen voor je nieuwe woning

Nieuwe woning, nieuwe energie

Ga je voor het eerst energie aanvragen voor een nieuwe woning, of ga je verhuizen waarbij het nieuwe energiecontract op jouw naam komt te staan? In beide gevallen heb je waarschijnlijk al genoeg te regelen. Gelukkig is het afsluiten van een energiecontract voor een nieuwe woning bij Essent erg eenvoudig.

Je eerste energiecontract

Ga je voor het eerst een energiecontract aanvragen? Bijvoorbeeld omdat je van je ouderlijk huis of een studentenhuis naar je eerste eigen woning verhuist? Verhuizen naar je eerste woning is meestal een spannend moment, waarbij veel geregel komt kijken. Dat begrijpen we bij Essent heel goed. Daarom maken we je het makkelijk.

Meld je aan bij Essent en ontvang meteen een e-mail ter bevestiging. Enkele dagen later krijg je nog een brief per post. Daarbij krijg je altijd 14 dagen bedenktijd. Geef daarna de datum van je geplande verhuizing of sleuteloverdracht door en wij zorgen ervoor dat de levering zo snel mogelijk start. Noteer de beginmeterstanden en geef deze aan ons door. Zo weten wij precies vanaf welk moment je energieverbruik is gestart. Zo eenvoudig is het!

Is het energiecontract voor je eerste woning eenmaal geregeld? Ook dan helpen wij je graag. Met de VerbruiksManager+ app zie je hoeveel je verbruikt check je of je verbruik nog aansluit op je termijnbedrag.

Nieuwe energieleverancier

Heb je op dit moment al een lopend energiecontract bij een andere energieleverancier? Een verhuizing is vaak een mooi moment om over te stappen. Houd trouwens wel rekening met de opzegtermijn van je huidige contract en een eventuele opzegvergoeding.

Met onze handige Overstapservice regelen we alles van A tot Z. Je hoeft alleen maar aan te geven wanneer je verhuist. Het opzeggen bij je vorige leverancier doen wij. Benieuwd naar je persoonlijke aanbod? Doe de postcodecheck en zie welk energiecontract het beste bij je past. Je energietarieven vastzetten voor één of meerdere jaren, of liever de vrijheid van een flexibel energiecontract? Aan jou de keuze.

Stroom (en gas) bij nieuwbouw

Bij nieuwbouw projecten is het gebruikelijk dat de aanvraag van stroom (en gas) via je aannemer verloopt. Deze heeft voor het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden namelijk ook energie nodig. Je nieuw adres krijgt daarom een speciale bouwaansluiting, die door de netbeheerder wordt aangelegd. Het adres krijgt dan meteen een unieke code (de EAN-code) die je nodig hebt bij een nieuw energiecontract of verhuizing.

Stroom en gas op je nieuwe adres

Om zo gemakkelijk mogelijk in je nieuwe woning over stroom en gas te beschikken, is het belangrijk om de datum van verhuizing door te geven aan je energieleverancier. Dit kan al vaak al een half jaar van te voren, maar doe dit uiterlijk twee weken voor de verhuisdatum. Zo heeft je energieleverancier nog genoeg tijd om alles administratief in orde te maken. Op de dag van de sleuteloverdracht noteer je samen met de aannemer of projectleider de meterstanden. Je zet allebei je handtekening en daarna geef je de meterstanden door aan je energieleverancier.

Veelgestelde vragen

Energie voor je nieuwe woning?

Energie afsluiten voor je nieuwe woning is heel eenvoudig bij Essent. Doe de postcodecheck en bekijk je persoonlijke aanbod!