De online huisscan

Ontdek binnen een paar minuten hoe je je huis energiezuiniger maakt

Doe de scan voor gratis advies

Wat is je postcode en huisnummer?

Geef toestemming

Goed om te weten: dit advies houdt geen rekening met de voorwaarden van je energieleverancier.

Waarom een energiezuinig huis

Optimaal wooncomfort

Prettig wonen

In een energiezuinig huis heb je minder last van vocht en tocht.
Lagere energierekening

Lagere energierekening

Met een energiezuinig huis bespaar je flink op je energiekosten.
Hogere waarde van je huis

Hogere waarde van je huis

Een energiezuinig huis is meer waard door een beter energielabel.
Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

Maak je huis klaar voor veranderingen in de toekomst.

Hoe werkt de huisscan?

Met onze online huisscan krijg je in een paar minuten gratis en vrijblijvend advies over hoe je jouw huis energiezuiniger maakt. Zo weet jij direct wat de stappen zijn naar een lagere energierekening en prettig wonen.

Liever meteen in gesprek met een expert? Vraag nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

 • Vul je postcode en huisnummer in.
 • We verzamelen gegevens over je huis vanuit openbare registers.
 • Check de gegevens en beantwoord een paar korte vragen.
 • Bekijk je persoonlijke stappenplan naar een energiezuinig huis.
 • Vraag eventueel offertes of een adviesgesprek aan.

Makkelijk en snel persoonlijk advies

Wil je je huis energiezuinig maken en energie besparen? Start vandaag nog, gewoon vanuit je luie stoel. Ontdek binnen een paar minuten meer over:

 • Prijzen, besparingen en subsidies
 • Je huis isoleren
 • Zelf energie opwekken
 • Je huis duurzaam verwarmen
 • Andere slimme duurzame producten
Voorbeeld van een advies uit de huisscan

Overzichtelijk advies op maat

Je krijgt een helder advies met alle stappen overzichtelijk op een rij. Je ziet direct wat het je kost en wat het je oplevert. En met 1 druk op de knop ontvang je het volledige advies in je mailbox.

De online huisscan

Ontdek hoe je je huis energiezuiniger maakt

 • Snel online geregeld, gratis en vrijblijvend
 • Inzicht in kosten en besparingen
 • Persoonlijk energieadvies op maat

Doe de scan voor gratis advies

Wat is je postcode en huisnummer?

Geef toestemming

Goed om te weten: dit advies houdt geen rekening met de voorwaarden van je energieleverancier.

Veelgestelde vragen over de online huisscan

Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis energiezuiniger te maken. Denk aan zonnepanelen of isolatie, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie

Voor het energiezuiniger maken van je woning biedt het Nationaal Warmtefonds (een initiatief van de Rijksoverheid) de Energiebespaarlening aan. Dit is een lening met een vaste rente die zelfs aantrekkelijk kan zijn voor mensen met een kleinere portemonnee. Ook als je normaal gesproken niet door een reguliere kredietcheck komt, zijn er wellicht mogelijkheden.

Benieuwd welke oplossing het meest geschikt is voor jouw huis? Doe onze Online huisscan. Zo zie je snel hoe je huis energiezuinig wordt, wat dat kost én oplevert. De Online huisscan is de eerste stap. Als je dat wilt, helpen we je daarna met de offertes en installatie. Zo geniet je al snel van een energiezuinig huis én een lagere energierekening.

Na het invullen van de Online huisscan krijg je energieadvies. Dit doen we onder andere op basis van de kenmerken van je woning, de werkzaamheden die al gedaan zijn en het aantal bewoners. Bovendien houden we rekening met wat jij belangrijk vindt bij het energiezuinig maken van je woning. Bijvoorbeeld geld besparen, minder gas verbruiken, prettiger wonen of een beter energielabel.

Binnen een paar stappen zie je hoe je jouw huis energiezuiniger maakt. Het energieadvies bestaat uit een overzicht van energiebesparende maatregelen, zoals isolatie of zonnepanelen. Je kunt het energieadvies ontvangen in je mailbox. Neem je het graag door met een energieadviseur van Essent? Dat kan telefonisch. Als je dat wenst, vragen we de offertes voor je aan bij onze servicepartners. Jouw aanspreekpunt blijft Essent. Van energieadvies tot installatie.

Voor de installatie van onze verduurzamingsproducten werken wij samen met onze servicepartners. Deze partners hebben we zorgvuldig geselecteerd.

Nee, ook als je geen klant bent van Essent helpen we je graag met een persoonlijk energieadvies. De Online huisscan is de eerste stap. Na het invullen van deze scan weet je precies wat jouw stappen zijn naar een energiezuiniger huis. Daarna helpen we je graag met het aanvragen van de offertes en het uitvoeren van de installatie. Als je dat wilt, natuurlijk.

De Online huisscan is een initiatief van Essent. Zo helpen we je met energieadvies. Zodat jij je huis energiezuiniger kunt maken. Wij helpen je met het opvragen van de offertes en het uitvoeren van de installatie. Hiervoor werken we samen met onze servicepartners. Zij voeren de werkzaamheden uit. Wij zijn je aanspreekpunt en zien er op toe dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd.