De online huisscan

van energieadvies tot installatie

Ontdek binnen 1 minuut hoe jij thuis energie kunt besparen

  • Gratis en snel energieadvies op maat
  • Van A tot Z: van advies tot offertes en installatie
  • Persoonlijk contact met een energieadviseur

Energieadvies vanuit je luie stoel

Denk je aan energie besparen? Dan kun je nu vanuit je luie stoel al aan de slag. Met onze gratis online huisscan krijg je namelijk persoonlijk energieadvies voor jouw woning. Binnen een paar minuten weet je precies hoe je je huis energiezuiniger kunt laten maken. En wel zo handig: ook wat het kost en oplevert.

Van advies tot installatie

Met de online huisscan zet je een eerste stap naar een lagere energierekening. Wil je het advies even bespreken of een offerte aanvragen, dan belt een van onze specialisten je graag. Volgende stap: je hebt de knoop doorgehakt en gaat verduurzamen! Top, een van onze servicepartners gaat bij je thuis aan de slag en trekt de deur pas achter zich dicht als jouw huis energiezuiniger is.

Hoe werkt het energieadvies van Essent?
  • Je start met de online huisscan. Dit is de eerste stap van het energieadvies (PlusJeHuis). Zo ontdek je hoe je je huis energiezuiniger maakt, wat dat kost én oplevert.
  • Meer weten? Bespreek het advies telefonisch met een van onze energieadviseurs.
  • Onze servicepartner maakt een scherpe offerte voor je. Ga je akkoord, dan gaan we aan de slag!
  • De installatie wordt ingepland. Essent houdt je van alles op de hoogte.
  • Onze servicepartner komt bij je thuis en gaat meteen aan de slag. Na (meestal) 1 dag hard werken, zijn ze weer weg en ga jij besparen!

Welke oplossingen zijn er om thuis energie te besparen?

Thuis energie besparen kan op verschillende manieren. Het begint bij kleine oplossingen zoals een tochtstrip of waterbesparende douchekop. Wil je het écht goed aanpakken? Dan zijn grotere oplossingen zoals isolatie of zonnepanelen nodig. Zo bespaar je flink op je energierekening!

Energie besparen: waar begin ik?

Weet je niet waar je moet beginnen? De online huisscan is een goede eerste stap. Binnen een paar stappen zie je hoe je huis energiezuiniger wordt, wat dat kost én oplevert. Daarna helpen we je met de offertes en installatie. Als je dat wilt natuurlijk. Zo wordt energie besparen steeds makkelijker!

Benieuwd naar de mogelijkheden van jouw huis?

Onze partners

 

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende energiebesparende maatregelen om je woning te verduurzamen. Denk aan zonnepanelen of isolatie, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie

Voor het verduurzamen van je woning biedt het Nationaal Warmtefonds (een initiatief van de Rijksoverheid) de Energiebespaarlening aan. Dit is een lening met een vaste rente die zelfs aantrekkelijk kan zijn voor mensen met een kleinere portemonnee. Ook als je normaal gesproken niet door een reguliere kredietcheck komt, zijn er wellicht mogelijkheden.

Benieuwd welke oplossing het meest geschikt is voor jouw huis? Doe onze online huisscan. Zo zie je snel hoe je huis energiezuinig wordt, wat dat kost én oplevert! De online huisscan is de eerste stap. Als je dat wilt, helpen we je daarna met de offertes en installatie. Zo geniet je al snel van een energiezuinig huis én een lagere energierekening.

De online huisscan is een onderdeel van het van A tot Z energieadvies van Essent, PlusJeHuis. De online huisscan is de eerste stap. Na het invullen van deze scan heb je direct inzicht in de bespaarmogelijkheden van jouw huis. Daarna vervolgen we onze service met hulp bij het aanvragen van offertes en het uitvoeren van de installatie. Als je dat wilt, natuurlijk.

Na het invullen van de online huisscan krijg je energieadvies. Dit doen we onder andere op basis van de kenmerken van je woning, de werkzaamheden die al gedaan zijn en het aantal bewoners. Bovendien houden we rekening met wat jij belangrijk vindt bij het energiezuinig maken van je woning. Bijvoorbeeld geld besparen, minder gas verbruiken, je comfort verhogen of een beter energielabel.

Binnen een paar stappen zie je hoe jouw huis energiezuinig wordt. Het energieadvies bestaat uit een overzicht van energiebesparende maatregelen, zoals isolatie of zonnepanelen. Je kunt het energieadvies opslaan. Neem je het graag door met een energieadviseur van Essent? Dat kan telefonisch. Als je dat wenst, vragen we de offertes voor je aan bij onze servicepartners. Jouw aanspreekpunt blijft Essent. Van energieadvies tot installatie.

Voor het aanbrengen van de energiebesparende maatregelen werken wij samen met onze servicepartners. Deze partners zijn zorgvuldig geselecteerd door Essent.

De online huisscan is een initiatief van Essent. Zo helpen we je met energieadvies: bespaaradvies wat op jouw thuis geschreven is.  Wij helpen je met het opvragen van de offertes en het uitvoeren van de installatie. Hiervoor werken we samen met onze servicepartners. Zij voeren de werkzaamheden uit. Essent ziet er op toe dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Essent is je aanspreekpunt.

Nee, ook als je geen klant bent van Essent helpen we je natuurlijk graag met persoonlijk energieadvies op maat. De online huisscan is de eerste stap. Na het invullen van deze scan heb je direct inzicht in de bespaarkansen van jouw woning. Daarna helpen we je graag met het aanvragen van de offertes en het uitvoeren van de installatie. Als je dat wilt, natuurlijk.