Makkelijk besparen op je energierekening
Goed nieuws: je ontvangt nu subsidie voor isolatie. Kies je voor één isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten van isolatie terug. Let op: de subsidie op één maatregel geldt vanaf 2023. Als je na 1 april 2022 één isolatiemaatregel hebt laten uitvoeren kan je met terugwerkende kracht subsidie aanvragen.
Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze isolatiespecialisten van onze servicepartners. Zij gaan voor je aan de slag.
Spouwmuurisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen: vaak al binnen 1 dag!
Zonder dat we maar iets binnen in je huis hoeven te doen.
Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte daartussen: de spouw. Het vullen van deze ruimte met hoogwaardig isolatiemateriaal is spouwmuurisolatie. Elke koopwoning zonder een volledig gevulde spouw komt in aanmerking voor isolatie.
Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur, maar zijn enkelsteens gebouwd. Op de bouwplannen zie je of je huis een spouwmuur heeft. Geen bouwtekening? Meet dan de dikte van de muur bij een deuropening. Is de muur dikker dan 25 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig. Bij minder dan 25 centimeter is er geen spouw of een hele dunne spouw.
Woningen van ná 1930 hebben vaak een spouwmuur. Twijfel je over de status of aanwezigheid van de spouw? Onze isolatiespecialist kan endoscopisch onderzoek doen met een camera. Wanneer je een adviesgesprek aanvraagt, dan is dit onderzoek gratis.
De spouwmuur van je woning is tijdens de bouw geïsoleerd.
"Tijdens het gesprek geef ik je een advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie. Zo weet je zeker dat je kiest voor de beste spouwmuurisolatie."
De gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie bedragen €1500,- (incl. geschatte subsidie)* (bron: Milieu Centraal).
Het antwoord op de vraag ‘wat kost spouwmuurisolatie?’ is voor elke woning anders. Ben je benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie voor jouw woning? Onze isolatiespecialist adviseert je graag en zorgt voor een offerte op maat.
De spouwmuur kunnen we met verschillende materialen isoleren. De meestgebruikte materialen zijn EPS isolatie en glaswol. Onze servicepartners werken met isolatiemateriaal van hoge kwaliteit en een optimale isolatiewaarde om de spouwmuur te isoleren. De isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie. Spouwmuurisolatie of spouwisolatie is een vorm van gevelisolatie / muurisolatie.
Het isoleren van de spouwmuur heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie zijn:
Onze isolatiespecialisten kunnen je alles vertellen over de voordelen van spouwmuurisolatie voor jou. Een vrijblijvend adviesgesprek is gratis.
* Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd. (Bron: Milieu Centraal)