Spouwmuurisolatie

Makkelijk besparen op je energierekening

Voordelig isoleren met subsidie voor isolatie

Goed nieuws: je ontvangt nu subsidie voor isolatie. Kies je voor één isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten van isolatie terug. Let op: de subsidie op één maatregel geldt vanaf 2023. Als je na 1 april 2022 één isolatiemaatregel hebt laten uitvoeren kan je met terugwerkende kracht subsidie aanvragen.

  • Bespaar tot 30% op de isolatiekosten
  • De isolatiespecialist van onze servicepartners checkt de subsidie voor jouw huis
  • Wij regelen de subsidieaanvraag met onze subsidieservice

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze isolatiespecialisten van onze servicepartners. Zij gaan voor je aan de slag.

Voordelig isoleren met subsidie

Isolatie door isolatiespecialisten

Essent werkt samen met lokale servicepartner, specialist in isolatie. Zo ben je zeker van vakmanschap en professionaliteit. Onze servicepartner verzorgt de adviesgesprekken, brengt de offertes uit en doet de isolatiewerkzaamheden. Onze servicepartner is altijd bij je in de buurt.

Spouwmuurisolatie is zo geregeld

Spouwmuurisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen: vaak al binnen 1 dag!
Zonder dat we maar iets binnen in je huis hoeven te doen.

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte daartussen: de spouw. Het vullen van deze ruimte met hoogwaardig isolatiemateriaal is spouwmuurisolatie. Elke koopwoning zonder een volledig gevulde spouw komt in aanmerking voor isolatie.

Je hebt een koopwoning van vóór 1930

Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur, maar zijn enkelsteens gebouwd. Op de bouwplannen zie je of je huis een spouwmuur heeft. Geen bouwtekening? Meet dan de dikte van de muur bij een deuropening. Is de muur dikker dan 25 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig. Bij minder dan 25 centimeter is er geen spouw of een hele dunne spouw.

Je hebt een koopwoning van ná 1930

Woningen van ná 1930 hebben vaak een spouwmuur. Twijfel je over de status of aanwezigheid van de spouw? Onze isolatiespecialist kan endoscopisch onderzoek doen met een camera. Wanneer je een adviesgesprek aanvraagt, dan is dit onderzoek gratis.

Je hebt een koopwoning van na 1980

De spouwmuur van je woning is tijdens de bouw geïsoleerd.

Check je besparing

Ben jij benieuwd wat je kunt besparen, doe dan de isolatiecheck!

Ontdek binnen 1 minuut wat isolatie jou oplevert

Wat is je postcode en huisnummer?

Kwaliteit isolatiemateriaal én werkzaamheden

We werken uitsluitend met hoogwaardige isolatiematerialen. Alle isolatiematerialen zijn KOMO en/of ISSO gecertificeerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de strengste uitvoeringsrichtlijnen. Zo zorgen we ervoor dat je woning professioneel geïsoleerd wordt.

Isolatiemateriaal passend bij jouw situatie

Je woning wordt geïsoleerd met isolatiemateriaal van de beste kwaliteit met een hoge isolatiewaarde. We werken uitsluitend met gecertificeerde materialen. De meest gebruikte materialen voor spouwmuurisolatie zijn EPS parels of inblaaswol.

"Tijdens het gesprek geef ik je een advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie. Zo weet je zeker dat je kiest voor de beste spouwmuurisolatie."

Isolatiespecialist

Kies vandaag nog voor isolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. 

Ook als je geen klant bent bij ons helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.
  • Adviesgesprek bij je thuis
  • Professionele installatie door de isolatiespecialisten van onze servicepartners
  • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van spouwmuurisolatie voor jouw huis?

Veelgestelde vragen

Of ben je op zoek naar

 

Vloerisolatie

 

Dakisolatie

* Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd. (Bron: Milieu Centraal)