spouwmuurISOLATIE

Van gratis advies tot professionele installatie

Wil je flink besparen op je energierekening en comfortabel wonen? Dan is spouwmuurisolatie een slimme keuze. Met spouwmuurisolatie isoleren we de ruimte tussen je buiten –en binnenmuur, waardoor de warmte beter in huis blijft. Benieuwd naar de voordelen, materialen en methoden? We leggen het je uit.

De kosten van spouwmuurisolatie

Subsidie op spouwmuurisolatie

Bereken je besparing

Advies over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is zo geregeld

Je spouwmuur isoleren is vaak al binnen 1 dag gebeurd. Zonder dat we maar iets binnen in je huis hoeven te doen.

Meer comfort

Aangenamere en gelijkmatige temperatuur, en minder tocht in huis.

Kwaliteit

We gebruiken kwalitatieve en ISO-gecertificeerde producten.
 

Garantie

Zekerheid met 10 jaar productgarantie.

Persoonlijk advies

Een persoonlijk gesprek voor advies op maat en een passende offerte.

Spouwmuurisolatie kosten en besparingen

De kosten voor spouwmuurisolatie verschillen door bijvoorbeeld het type isolatiemateriaal, de oppervlakte, de arbeidskosten en de locatie van de woning. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijs (bron: Milieu Centraal)* voor vloerisolatie voor verschillende soorten woningen:

Tussenwoning

Gemiddelde kosten
€ 1.100

Besparing
€ 210 - € 550 per jaar

Hoekwoning

Gemiddelde kosten
€ 2.350

Besparing
€ 480 - € 1.200 per jaar

2-onder-1-kap

Gemiddelde kosten
€ 2.450

Besparing
€ 500 - € 1.250 per jaar

Vrijstaande woning

Gemiddelde kosten
€ 3.500

Besparing
€ 700 - € 1.800 per jaar

 

Besparingen zijn berekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste geldt voor de lange termijn (prognose voor 2030). Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn hoger (bron: Milieu Centraal).

Zo berekenen we je besparing

Om je besparing te berekenen gebruiken we databronnen van het Kadaster (LV BAG), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Milieu Centraal. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het bouwjaar van je woning
 • het type woning, bijvoorbeeld een tussenwoning of vrijstaande woning
 • de gemiddelde oppervlakte van de gevel, het dak en de vloer voor jouw type woning en bouwjaar

Daarom kies je voor spouwmuurisolatie via Essent

Wij helpen je graag besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Ook als je geen klant bent bij Essent. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Spouwmuurisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door de isolatiespecialisten van onze servicepartners
 • 1. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
   
 • 2. Onze adviseur komt bij je langs om de mogelijkheden te bespreken
 • 3. Je krijgt de offerte en ziet meteen hoeveel subsidie je ontvangt.
 • 4. Akkoord? Dan gaan wij voor je aan de slag
 • 5. Het isoleren van je woning. Vaak al binnen 1 dag.

Isolatie

Ontdek of je huis geschikt is voor isolatie en wat je jaarlijks kunt besparen op je energierekening.

Ontdek binnen 1 minuut wat isolatie jou oplevert

Wat is je postcode en huisnummer?

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte daartussen: de spouw. Het vullen van deze ruimte met hoogwaardig isolatiemateriaal is spouwmuurisolatie. Elke koopwoning zonder een volledig gevulde spouw komt in aanmerking voor isolatie.
Woonkamer met houten vloer en eettafel

Je hebt een koopwoning van vóór 1930

Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur, maar zijn enkelsteens gebouwd. Op de bouwplannen zie je of je huis een spouwmuur heeft. Geen bouwtekening? Meet dan de dikte van de muur bij een deuropening. Is de muur dikker dan 25 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig. Bij minder dan 25 centimeter is er geen spouw of een hele dunne spouw.

Je hebt een koopwoning van ná 1930

Woningen van ná 1930 hebben vaak een spouwmuur. Twijfel je over de status of aanwezigheid van de spouw? Onze isolatiespecialist kan endoscopisch onderzoek doen met een camera. Wanneer je een adviesgesprek aanvraagt, dan is dit onderzoek gratis.

Je hebt een koopwoning van na 1980

De spouwmuur van je woning is tijdens de bouw geïsoleerd.

Subsidie spouwmuurisolatie

Voor het isoleren van je spouwmuur kun je ISDE-subsidie aanvragen. Zo bespaar je flink op de kosten en heb je je investering sneller terugverdiend. Het bedrag kan oplopen tot 8 euro per vierkante meter als je naast spouwmuurisolatie kiest voor nog een andere isolatiemaatregel (bron: Milieu Centraal).

Helaas kan het aanvragen van de subsidie tijdrovend en onduidelijk zijn. Daarom hebben wij bij Essent een subsidieservice. We nemen de aanvraag uit handen en zorgen dat je het juiste bedrag ontvangt. Wij gaan voor je aan de slag!

Wij helpen je met energie besparen

Al 100 jaar voor jou aan de slag

Zo beoordelen klanten ons
8.1
49114 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan

Specialisten in isolatie

Essent werkt al jaren samen met Nederland Isoleert. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. De isolatiespecialisten van Nederland Isoleert regelen écht alles voor je: van een persoonlijk adviesgesprek tot het aanbrengen van de isolatie, ook als je geen klant bent van Essent. Alle monteurs zijn ervaren en gediplomeerd. Regel je isolatie via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap en een professioneel geïsoleerde woning.

Spouwmuurisolatie materiaal

Knauf Supafil HR ++ inblaaswol

Knauf Supafil, een minerale glaswol, is top voor het isoleren van je spouwmuur. Het houdt zijn isolatiewaarde en voorkomt vochtdoorslag. Daarnaast is het een duurzaam en milieuvriendelijke product.
EPS isolatie parels

Supearl EPS HR ++ Isoparel

De EPS parels zijn makkelijk aan te brengen als spouwmuurisolatie. De parels zijn klein, daardoor wordt elke hoek gevuld met isolatiemateriaal. Bovendien zorgt EPS isolatie voor een goede afvoer van vocht.

Wat je nog meer moet weten over isoleren

Isoleren jaren '30 woning: hoe doe je dat?

In de jaren '30 werden woningen gebouwd met goede materialen en voorzien van bijzondere details. Het resultaat: een woning met een sfeervol uiterlijk.

Wat is koudebrug en hoe lost je het op?

Heb je wel eens van het begrip 'koudebrug' gehoord? Veel mensen weten niet wat een koudebrug is en hoe je een koudebrug kan oplossen. In dit artikel lees je er meer over.

Wat is isolatiewaarde en hoe werkt het in de praktijk?

De isolatiewaarde van een bepaald isolatiemateriaal geeft aan hoe goed het materiaal isoleert.

Advies over de mogelijkheden

Ben je al overtuigd? Vraag dan een offerte op maat aan. Wil je liever nog advies? Vraag dan een adviesgesprek aan. Onze specialisten helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

De gemiddelde spouwmuurisolatie-kosten worden voor een groot gedeelte bepaald door het type woning:

 • Het isoleren van een tussenwoning kost gemiddeld 1.100 euro*
 • Het isoleren van een hoekwoning kost gemiddeld 2.350 euro*
 • Het isoleren van een 2 onder 1 kap kost gemiddeld 2.450 euro*
 • Het isoleren van een vrijstaande woning kost gemiddeld 3.500 euro*

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan voor de precieze kosten voor jouw situatie. 

 

Het isoleren van je spouwmuur heeft een aantal voordelen:

 • Energiebesparing: spouwmuurisolatie zorgt voor een betere isolatie van je woning. Er gaat tijdens koude dagen minder warmte verloren, waardoor je minder hoeft te stoken. En dat is goed voor je energierekening én het milieu.
 • Wooncomfort: houd in de winter je warm huis en in de zomer koel.
 • Slimme investering: een verbetering van je energielabel zorgt voor een hogere waarde van je woning.
 • Geluidsisolatie: spouwmuurisolatie zorgt voor de demping van geluid. Je hebt minder last van geluid uit de omgeving.

Na het versturen van je gegevens krijg je een e-mail voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartner is Nederland Isoleert. Het adviesgesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

 • Je plant online een afspraak in voor bij je thuis. Kies zelf een moment waarop het jou uitkomt.

 • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
 • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

De spouwmuur kunnen we met verschillende materialen isoleren. De meestgebruikte materialen zijn EPS isolatie en glaswol. Onze servicepartners werken met isolatiemateriaal van hoge kwaliteit en een optimale isolatiewaarde om de spouwmuur te isoleren. De isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie. Spouwmuurisolatie of spouwisolatie is een vorm van gevelisolatie / muurisolatie. 

Je komt in aanmerking voor subsidie voor spouwmuurisolatie als je tussen de 10 en 170 vierkante meter laat isoleren. Het maximum bedrag hiervoor is 4 euro per vierkante meter. Laat je twee isolatiemaatregelen uitvoeren? Dan wordt het subsidiebedrag verdubbeld. Bekijk de website van Milieu Centraal om erachter te komen hoeveel subsidie je precies kunt krijgen voor jouw situatie.
* Deze kosten zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. Het aantal vierkante meter vloer verschilt per soort woning: een tussenwoning heeft het minst aantal vierkante meters, een vrijstaande woning het meest. Per woningtype gaan we uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van RVO (een overheidsorganisatie) van 1 maart 2023. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen (bron: Milieu Centraal).
** Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd (bron: Milieu Centraal).