In de jaren 30 werden woningen gebouwd met goede materialen en voorzien van bijzondere details, die een woning een sfeervol uiterlijk geven. Het nadeel is echter dat isoleren van een jaren 30 woning vrijwel nooit werd gedaan. Door wel te isoleren bespaart u elke maand veel geld. De winst zit hem vooral in de directe besparing op uw energierekening, doordat u veel minder energie nodig heeft voor het verwarmen. Een ander groot voordeel is dat u door het isoleren van een jaren 30 woning veel minder last heeft van tocht en kou. De warmte kan immers niet meer zo gemakkelijk ontsnappen.

De beste methoden voor het isoleren van een jaren 30 woning

Veel mensen willen graag isoleren, maar weten niet goed welke methode te kiezen, of welke het meest effectief is. Daarom staan hieronder de beste methoden voor het isoleren van een jaren 30 woning.

Spouwmuurisolatie

Een van de beste manieren om een jaren 30 woning beter te isoleren is spouwmuurisolatie. Bij dit type isolatie worden de muren van uw gevel opgevuld met isolatiemateriaal, zodat uw jaren 30 woning de warmte veel beter binnen kan houden. Bijna elke jaren 30 woning heeft een spouwmuur. Bovendien is spouwmuurisolatie bij een jaren 30 woning vaak goedkoper dan men denkt. Dit komt doordat de isolatie via kleine gaatjes aan te brengen is en er dus geen grote verbouwing noodzakelijk is. De kosten van spouwmuurisolatie verdient u binnen 3 tot 5 jaar terug, terwijl uw comfort in huis direct toeneemt.

Dakisolatie

Bij de bouw van jaren 30 woningen werd geen dakisolatie toegepast. Als het dak van uw woning ook nu nog niet goed geïsoleerd is, dan liggen daar grote kansen om veel geld te besparen. Doordat warme lucht opstijgt, zal het richting uw dak gaan. Het is dus zaak om deze warmte binnen te houden. Het aanbrengen van dakisolatie in een jaren 30 woning bespaart tot wel 30 procent op uw gasrekening. Bovendien is het in veel gevallen mogelijk om de werkzaamheden zelf uit te voeren. Een ander groot voordeel is de toename van het comfort op zolder. Uw zolder is na het isoleren geen koude, vochtige en tochtige ruimte meer, maar een fijne kamer waar het aangenaam warm is.

Dubbelglas

Veel jaren 30 woningen zijn voorzien van enkelglas. Het plaatsen van isolatieglas (dubbelglas of zelfs HR++ glas) is een uitstekende manier om een jaren 30 woning te isoleren. Het verschil tussen enkel- en dubbelglas is al groot, maar ga als het kan voor HR++ glas. Dat isoleert tot nog wel drie keer beter dan dubbelglas.

Vloerisolatie

De meeste jaren 30 woningen hebben een kruipruimte met daarop een houten vloer. Vaak zijn ook bijzondere tegelmozaïeken aangebracht, die erg mooi zijn, maar helaas ook koud aanvoelen. Door uw jaren 30 woning te isoleren met vloerisolatie gaat het comfort in huis sterk omhoog. Vooral in combinatie met vloerverwarming is vloerisolatie effectief.

 

Bespaar op je stookkosten met isolatie

 

Verhoog het energielabel van uw jaren 30 woning

Als de werkzaamheden van het isoleren van uw jaren 30 woning klaar zijn, dan heeft dat een positief effect op uw energielabel. Een jaren 30 huis krijgt namelijk standaard het laagste energielabel G. Doordat uw huis na het isoleren aanzienlijk energiezuiniger is geworden, stijgt het energielabel. Hiermee wordt uw woning aantrekkelijker voor kopers en kan het energielabel al een sprong maken, bijvoorbeeld van energielabel van G naar F. Als u daarbij ook dakisolatie laat aanbrengen, dan kan het energielabel zelfs nog verder stijgen. Door HR++ glas en vloerisolatie toe te passen kan het energielabel nog verder omhoog.

Energierekening omlaag

Door alle maatregelen is het mogelijk om de energierekening te halveren en geniet u van veel meer wooncomfort. Bovendien helpt u ook het milieu, doordat uw CO2-uitstoot lager is geworden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van uw jaren 30 woning? Vraag een vrijblijvend isolatieadvies aan.