Dakisolatie

Van gratis advies tot professionele installatie

Wil je comfortabel wonen en tegelijkertijd besparen op je energierekening? Dan is dakisolatie een slimme keuze. We isoleren zowel schuine daken als platte daken, waardoor de warmte beter in huis blijft. Benieuwd naar de voordelen, materialen en methoden? We leggen het je uit.

Dakisolatie kosten

Subsidie dakisolatie

Bereken je besparing

Advies over dakisolatie

Dakisolatie is zo geregeld

Een dak isoleren is vaak al binnen 1 dag gebeurd. Onze isolatiespecialisten adviseren je welke manier past bij jouw dak en wensen.

Meer comfort

Een warme vloer en minder vocht en minder tocht in huis.

Kwaliteit

We gebruiken kwalitatieve en ISO-gecertificeerde producten.
 

Garantie

Zekerheid met 10 jaar productgarantie.

Persoonlijk advies

Een persoonlijk gesprek voor advies op maat en een passende offerte.

Dakisolatie kosten en besparingen

De kosten voor dakisolatie verschillen door bijvoorbeeld het type isolatiemateriaal, de oppervlakte, de arbeidskosten en de locatie van de woning. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijs (bron: Milieu Centraal)* voor dakisolatie voor verschillende soorten woningen:

Tussenwoning

Gemiddelde kosten
€ 5.100

Hoekwoning

Gemiddelde kosten
€ 5.400

2-onder-1-kap

Gemiddelde kosten
€ 5.600

Vrijstaande woning

Gemiddelde kosten
€ 9.000

 

Nadat je je dak isoleert verbruik je een stuk minder energie. Afhankelijk van de gasprijs bespaar je tussen 500 tot 1.250 euro per jaar** (bron: Milieu Centraal). Je persoonlijke besparing is afhankelijk van je type woning en stookgedrag.

Zo berekenen we je besparing

Om je besparing te berekenen gebruiken we databronnen van het Kadaster (LV BAG), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Milieu Centraal. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het bouwjaar van je woning
 • het type woning, bijvoorbeeld een tussenwoning of vrijstaande woning
 • de gemiddelde oppervlakte van de gevel, het dak en de vloer voor jouw type woning en bouwjaar

Wij helpen je met energie besparen

Al 100 jaar voor jou aan de slag

Zo beoordelen klanten ons
8.1
48282 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan

Specialisten in isolatie

Essent werkt al jaren samen met Nederland Isoleert. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. De isolatiespecialisten van Nederland Isoleert regelen écht alles voor je: van een persoonlijk adviesgesprek tot het aanbrengen van de isolatie, ook als je geen klant bent van Essent. Alle monteurs zijn ervaren en gediplomeerd. Regel je isolatie via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap en een professioneel geïsoleerde woning.

Daarom kies je voor dakisolatie via Essent

Wij helpen je graag besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Ook als je geen klant bent bij Essent. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Dakisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door de isolatiespecialisten van onze servicepartners
 • 1. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
   
 • 2. Onze adviseur komt bij je langs om de mogelijkheden te bespreken
 • 3. Je krijgt de offerte en ziet meteen hoeveel subsidie je ontvangt.
 • 4. Akkoord? Dan gaan wij voor je aan de slag
 • 5. Het isoleren van je woning. Vaak al binnen 1 dag.

Subsidie vloerisolatie

Voor het isoleren van je vloer kun je ISDE-subsidie aanvragen. Zo bespaar je flink op de kosten en heb je je investering sneller terugverdiend. Het bedrag kan oplopen tot 11 euro per vierkante meter als je naast vloerisolatie kiest voor nog een andere isolatiemaatregel (bron: Milieu Centraal).

Helaas kan het aanvragen van de subsidie tijdrovend en onduidelijk zijn. Daarom hebben wij bij Essent een subsidieservice. We nemen de aanvraag uit handen en zorgen dat je het juiste bedrag ontvangt. Wij gaan voor je aan de slag!

Dakisolatie materiaal

glaswol

Minerale glaswol

Knauf Supafil Timberframe is een speciaal soort glaswol die je gebruikt om je dak te isoleren. Deze wol laat geen water door, dus blijft het goed isoleren. We blazen de wol tegen je dak aan, tussen een houten raamwerk en een speciaal plastic dat vocht tegenhoudt. Dit maakt je dak niet alleen goed geïsoleerd, maar ook veilig tegen brand.

isolatieplaten

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden vaak gebruikt voor het isoleren van de binnenzijde van het dak. De dakisolatieplaten worden in de bestaande gordingen van het dak geplaatst. Dakplaten zijn ruimtebesparend, vormvast én duurzaam. Het houdt de warmte binnen en vocht buiten.

Wat je nog meer moet weten over isoleren

plafond

Isoleren jaren '30 woning: hoe doe je dat?

Doordat warme lucht opstijgt, gaat bij een niet geïsoleerd plafond veel warmte verloren. Door het plafond te isoleren voorkom je onnodig warmteverlies. 

Het isoleren van de zolder

Het isoleren van de zolder is een goed idee wanneer je energie wilt besparen. Isoleer je de zolder of het dak niet, dan gaat er veel warmte verloren. Wat zijn de mogelijkheden?

plat dak

Plat dak isoleren

Een plat dak isoleren is zeker mogelijk. Het is juist erg verstandig! Via het dak gaat veel warmte verloren. We vertellen je meer over het isoleren van een plat dak.

Advies over de mogelijkheden

Ben je al overtuigd? Vraag dan een offerte op maat aan. Wil je liever nog advies? Vraag dan een adviesgesprek aan. Onze specialisten helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Het isoleren van je dak heeft een aantal voordelen:

 • Energiebesparing: er gaat tijdens koude dagen minder warmte verloren, waardoor je minder hoeft te stoken. En dat is goed voor je energierekening én het milieu.
 • Wooncomfort: houdt in de winter je huis warm en in de zomer koel
 • Slimme investering: een verbetering van je energielabel zorgt voor een hogere waarde van je woning.
 • Geluidsisolatie: isolatie voor de demping van geluid. Met goede geluidsisolatie heb je minder last van geluid uit de omgeving.
Is je koopwoning gebouwd vóór 1980 en heb je een schuin dak? Kijk dan of er al isolatiemateriaal op je dak is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfel je, dan kan onze isolatiespecialist bij je thuis de staat van de isolatie bekijken en het dak inspecteren. Vervolgens ontvang je een vrijblijvende offerte.
Warmteverlies via het dak ga je tegen met dakisolatie. Dat doen we door de binnenzijde van het dak te isoleren. Aan de binnenzijde van het dak wordt isolatiemateriaal aangebracht. Zo kan de warmte niet meer via het dak ontsnappen.
Alle isolatiematerialen die we gebruiken voor het isoleren van je woning zijn KOMO en/of ISO gecertificeerd. We werken uitsluitend met hoogwaardige materialen van de beste kwaliteit. Bovendien voeren we de isolatiewerkzaamheden uit volgens de strengste uitvoeringsrichtlijnen.
Een schuin dak zonder dat niet geïsoleerd is, is vaak een van de grootste oorzaken van energieverspilling in een woning. Door het schuine dak te isoleren bespaar je al snel honderden euro's op je energierekening. Ook zorgt het voor een aangename en comfortabele leefomgeving in je huis én het verkleint je CO2 uitstoot.
Essent werkt samen met lokale servicepartners, specialisten in isolatie. Zij verzorgen de adviesgesprekken, offertes en isolatiewerkzaamheden. Het dak wordt geïsoleerd door monteurs van onze servicepartners. e servicepartners van Essent voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen en werken met professionele monteurs. De monteurs zijn ervaren en volledig gediplomeerd als isolatiespecialist. Onafhankelijke instanties controleren regelmatig de kwaliteit van de zonnepanelen. Zo ben je zeker van professionele installatie.

* Deze kosten zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. Het aantal vierkante meter vloer verschilt per soort woning: een tussenwoning heeft het minst aantal vierkante meters, een vrijstaande woning het meest. Per woningtype gaan we uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van RVO (een overheidsorganisatie) van 1 maart 2023. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen (bron: Milieu Centraal).
** Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd (bron: Milieu Centraal).