Kosten van isolatie

Een waardevolle investering

Waarom investeren in isolatie?

De isolatie van je woning is een waardevolle investering. Dakisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie zorgen ervoor dat je minder energie verbruikt. Deze besparing zorgt voor een lagere energierekening. Op jaarbasis kunnen de kosten voor energie met enkele honderden euro’s dalen. Het isoleren van je woning heeft een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar, afhankelijk van het soort isolatie. Zo zorgt een eenmalige investering voor een jaarlijkse besparing op je energiekosten.

Wat kost het isoleren van mijn woning?

De kosten van isolatie zijn afhankelijk van jouw situatie. Woon je bijvoorbeeld in een vrijstaande woning, 2-onder-1-kap woning of tussenwoning? En kies je voor dakisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie, of een combinatie hiervan? Om een goede prijsindicatie te kunnen geven, bespreken we deze vragen graag samen met jou in een persoonlijk gesprek. Zo krijg je een beeld van de mogelijkheden en kosten voor jouw situatie. Het adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

Meer weten over de kosten van isolatie voor je situatie?

Daarom isolatie via Essent

Wij weten als geen ander hoe je kunt besparen op energie. Goede isolatie draagt daar aan bij.

Isolatie via Essent betekent:

 • Gratis persoonlijk adviesgesprek bij je thuis
 • Vrijblijvende offerte op basis van jouw wensen
 • A-kwaliteitinstallatie door de beste specialisten

Met je keuze voor Essent stap je niet over naar een andere energieleverancier. Na de isolatiewerkzaamheden heb je géén verdere verplichtingen.

Installatie door zorgvuldig geselecteerde specialisten

Essent werkt samen met Isoprofs en Nederland Isoleert, marktleiders in isolatie. Zij verzorgen de adviesgesprekken, brengen de offertes uit en voeren de isolatiewerkzaamheden uit. Onze servicepartners werken met de beste Europese materialen (SKG-IKOB gecertificeerd).

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

 • We spreken het proces van A tot Z met je door
 • We vertellen hoe de installatie in z'n werk gaat

Veelgestelde vragen

Dat kan. Je kan telefonisch contact met ons opnemen door te bellen met 073 - 850 1200. Wij beantwoorden graag je vragen over isolatie. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 16:30 uur.

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

 • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
 • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
 • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en je mogelijkheden. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

 • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
 • De specialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
 • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Tijdens het gesprek brengt de isolatiespecialist je wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie. Bovendien kun je vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet je:

 • Wat de eenmalige investering is en wat je jaarlijks bespaart
 • Hoe snel je de investering in isolatie terugverdiend
 • Dat je woning vaak al binnen 1 dag geïsoleerd is
De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van je woning. Op basis van dit advies ontvang je direct een offerte. Je ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Als je de ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met je opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heb je één aanspreekpunt.