VLOERISOLATIE

Van gratis advies tot professionele installatie

Wil je comfortabel wonen en tegelijkertijd besparen op je energierekening? Dan is vloerisolatie een slimme keuze. Met vloerisolatie isoleren we de onderkant van je vloer, waardoor de warmte beter in huis blijft. Benieuwd naar de voordelen, materialen en methoden? We leggen het je uit.

Vloerisolatie kosten

Subsidie vloerisolatie

Bereken je besparing

Advies over vloerisolatie

Vloerisolatie is zo geregeld

Een vloer isoleren is vaak al binnen 1 dag gebeurd. Onze isolatiespecialisten adviseren je welke manier past bij jouw vloer en wensen.

Meer comfort

Een warme vloer en minder vocht en minder tocht in huis.

Kwaliteit

We gebruiken kwalitatieve en ISO-gecertificeerde producten.
 

Garantie

Zekerheid met 10 jaar productgarantie.

Persoonlijk advies

Een persoonlijk gesprek voor advies op maat en een passende offerte.

Vloerisolatie kosten en besparingen

De kosten voor vloerisolatie verschillen door bijvoorbeeld het type isolatiemateriaal, de oppervlakte, de arbeidskosten en de locatie van de woning. Maar je gaat ook besparen. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen en besparingen bij vloerisolatie voor verschillende soorten woningen (bron: Milieu Centraal)*:

Tussenwoning

Gemiddelde kosten
€ 1.250

Besparing
€ 100 - € 250 per jaar

Hoekwoning

Gemiddelde kosten
€ 2.350

Besparing
€ 160 - € 390 per jaar

2-onder-1-kap

Gemiddelde kosten
€ 3.000

Besparing
€ 200 - € 500 per jaar

Vrijstaande woning

Gemiddelde kosten
€ 4.500

Besparing
€ 300 - € 750 per jaar

Besparingen zijn berekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste geldt voor de lange termijn (prognose voor 2030). Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn hoger (bron: Milieu Centraal).

Zo berekenen we je besparing

Om je besparing te berekenen gebruiken we databronnen van het Kadaster (LV BAG), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Milieu Centraal. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het bouwjaar van je woning
 • het type woning, bijvoorbeeld een tussenwoning of vrijstaande woning
 • de gemiddelde oppervlakte van de vloer voor jouw type woning en bouwjaar

Daarom kies je voor vloerisolatie via Essent

Wij helpen je graag besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Ook als je geen klant bent bij Essent. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Vloerisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door de isolatiespecialisten van onze servicepartners
 • 1. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
   
 • 2. Onze adviseur komt bij je langs om de mogelijkheden te bespreken
 • 3. Je krijgt de offerte en ziet meteen hoeveel subsidie je ontvangt.
 • 4. Akkoord? Dan gaan wij voor je aan de slag
 • 5. Het isoleren van je woning. Vaak al binnen 1 dag.

Soorten vloerisolatie

Vloerisolatie houten vloer

Een niet geïsoleerde houten vloer zorgt vaak voor geluidsoverlast en warmteverlies. Gelukkig kun je je houten vloer laten isoleren. Na het isoleren van je vloer heb je meer warmte en minder geluid. Vraag een adviesgesprek aan en onze isolatiespecialist vertelt je graag wat in jouw situatie het beste werkt.

 
Woonkamer met houten vloer en eettafel

Vloerisolatie betonnen vloer

Veel woningen hebben een betonnen vloer. En die kan behoorlijk koud aanvoelen. De oplossing hiervoor is vloerisolatie. De beste vloerisolatie voor een betonvloer hangt af van verschillende factoren. Onze adviseur vertelt je er graag meer over.

Vloerisolatie kruipruimte

Veel woningen in Nederland hebben een kruipruimte. Is deze hoger dan 50 centimeter? Dan heb je de keuze tussen vloer- en bodemisolatie. Is de kruipruimte lager dan 50 centimeter? Dan kunnen we alleen de bodem isoleren. Onze adviseurs meten je kruipruimte op en vertellen de mogelijkheden.

 

Subsidie vloerisolatie

Voor het isoleren van je vloer kun je ISDE-subsidie aanvragen. Zo bespaar je flink op de kosten en heb je je investering sneller terugverdiend. Het bedrag kan oplopen tot 11 euro per vierkante meter als je naast vloerisolatie kiest voor nog een andere isolatiemaatregel (bron: Milieu Centraal).

Helaas kan het aanvragen van de subsidie tijdrovend en onduidelijk zijn. Daarom hebben wij bij Essent een subsidieservice. We nemen de aanvraag uit handen en zorgen dat je het juiste bedrag ontvangt. Wij gaan voor je aan de slag!

Wij helpen je met energie besparen

Al 100 jaar voor jou aan de slag

Zo beoordelen klanten ons
8.1
48282 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan

Specialisten in isolatie

Essent werkt al jaren samen met Nederland Isoleert. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. De isolatiespecialisten van Nederland Isoleert regelen écht alles voor je: van een persoonlijk adviesgesprek tot het aanbrengen van de isolatie, ook als je geen klant bent van Essent. Alle monteurs zijn ervaren en gediplomeerd. Regel je isolatie via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap en een professioneel geïsoleerde woning.

Vloerisolatie materiaal

EPS isolatie parels

EPS isolatie

De EPS parels zijn makkelijk aan te brengen als vloerisolatie. De parels zijn klein, daardoor wordt elke hoek gevuld met isolatiemateriaal. Bovendien zorgt EPS isolatie voor een goede afvoer van vocht.

Isolatiefolie

Isolatiefolie zorgt dat kou niet meer via de vloer omhoog komt. De folie zorgt direct voor betere luchtvochtigheid in de kruipruimte én het isoleert thermisch, zodat je een warmere vloer hebt.

Pur isolatie

Pur isolatie is erg geschikt voor het isoleren van de onderzijde van de vloer. Het schuim sluit alle kieren en naden af. Bovendien heeft pur isolatie uitstekende vochtwerende eigenschappen.

Isolatieplaten

Vloerisolatieplaten zijn platen van kunststof, piepschuim of glaswol waarmee je gemakkelijk je vloer isoleert. Dit kan op verschillende manieren, van boven- of onderaf.

Wat je nog meer moet weten over vloerisolatie

Met bodemisolatie genieten van een warme vloer

Bodemisolatie is isolatie op de bodem van de kruipruimte. Dit is ideaal in combinatie met vloerisolatie.

Isolatie bij vloerverwarming zinvol

Geniet van nóg meer wooncomfort met vloerverwarming en vloerisolatie.

Feiten over de isolatie van je kruipruimte

Waarom is het belangrijk de kruipruimte te isoleren? Een overzicht van de belangrijkste feiten.

Advies over de mogelijkheden

Ben je al overtuigd? Vraag dan een offerte op maat aan. Wil je liever nog advies? Vraag dan een adviesgesprek aan. Onze specialisten helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen over vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie verschillen per woning. De kosten voor vloerisolatie van een hoekwoning starten vanaf 2.460 euro. Dit is exclusief subsidie die je terug kunt vragen. De subsidie kan oplopen tot 360 euro.

Vloerisolatie is een methode om de vloer van je huis te isoleren om warmteverlies te verminderen. Het isolatiemateriaal houdt de warmte binnen tijdens de winter en helpt je huis koeler te houden in de zomer. Dit zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening.
Na het isoleren van je vloer verbruik  je een stuk minder energie. Dat scheelt behoorlijk op je energierekening. Afhankelijk van de gasprijs bespaar je tussen 160 tot 390 euro per jaar**.
Er worden verschillende materialen gebruikt om de vloer te isoleren. De meestgebruikte zijn isolatieparels of isolatiefolie. Isolatie van de kruipruimte is een vorm van vloerisolatie.
Dat kan alleen als de vochtigheid van het hout minder is dan 20%. Vloerisolatie van een houten vloer zorgt voor minder warmteverlies. Bovendien kan koude lucht niet via de vloer de woning binnenkomen. Een houten vloer wordt van onderaf geïsoleerd door de ruimte tussen de balken op te vullen met isolatiemateriaal. Is de vochtigheid van het hout meer dan 20%? Dan is het verstandig om te wachten met het isoleren van je houten vloer om rotting van het hout te voorkomen.

Ja, in de meeste gevallen kan dat. Het isoleren van de zoldervloer is een alternatief voor dakisolatie, als je de zolder niet gebruikt als leefruimte. Met de isolatie van je zolder bespaar je energie én het blijft langer warm in huis. Lees meer over zolderisolatie.

Jazeker, bij vloerverwarming is vloerisolatie extra belangrijk. Vloerverwarming straalt warmte uit en je wilt niet dat die energie verloren gaat. Door isolatiemateriaal onder je vloerverwarming te leggen kaats je de warmte de goede richting op en hoef je minder te stoken. Lees meer over vloerisolatie bij vloerverwarming.
* Deze kosten zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. Het aantal vierkante meter vloer verschilt per soort woning: een tussenwoning heeft het minst aantal vierkante meters, een vrijstaande woning het meest. Per woningtype gaan we uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van RVO (een overheidsorganisatie) van 1 maart 2023. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen (bron: Milieu Centraal).
** Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd (bron: Milieu Centraal).