VLOERISOLATIE

Persoonlijk advies, subsidie en installatie: zo geregeld

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Vaak binnen 1 dag geïsoleerd
 • Professionele installatie
 • Hoge kwaliteit isolatiemateriaal

Bespaar energie met vloerisolatie

Warme voeten en een lagere energierekening. Je vloer isoleren is een klus waar je geen spijt van zult krijgen. Met vloerisolatie hebben vocht en tocht geen vrij spel meer. Na isolatie is de temperatuur van je vloer merkbaar hoger. Zo heb je altijd lekker warme voeten. Bovendien bespaar je energie en verlaag je de energierekening.

Besparen

Bespaar gemiddeld €275 per jaar op je energierekening* (bron: Milieu Centraal).

Subsidie

Je krijgt tot wel 30% subsidie op isolatiemaatregelen.


Zo geregeld

Je vloer is vaak al binnen 1 dag geïsoleerd.

Meer comfort

Een warme vloer, minder vocht en minder tocht in huis.

Voordelig isoleren met subsidie voor isolatie

Goed nieuws: je ontvangt nu subsidie voor isolatie. Kies je voor één isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten van isolatie terug. Let op: de subsidie op één maatregel geldt vanaf 2023. Als je na 1 april 2022 één isolatiemaatregel hebt laten uitvoeren kan je met terugwerkende kracht subsidie aanvragen.

 • Bespaar tot 30% op de isolatiekosten
 • De isolatiespecialist van onze servicepartners checkt de subsidie voor jouw huis
 • Wij regelen de subsidieaanvraag met onze subsidieservice

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze isolatiespecialisten van onze servicepartners. Zij gaan voor je aan de slag.

Voordelig isoleren met subsidie

Daarom kies je voor vloerisolatie via Essent

Wij helpen je graag besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Vloerisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door de isolatiespecialisten van onze servicepartners
 • 1. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
   
 • 2. Onze adviseur komt bij je langs om de mogelijkheden te bespreken
 • 3. Je krijgt de offerte en ziet meteen hoeveel subsidie je ontvangt.
 • 4. Akkoord? Dan gaan wij voor je aan de slag

Makkelijk verdiend!

Reken even mee. Na het isoleren van je vloer gebruik je een stuk minder energie. Dat scheelt behoorlijk op je energierekening. Afhankelijk van de gasprijs bespaar je tussen € 160 tot € 390 per jaar*.

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van het soort huis waar je woont, de vloer en het materiaal. Het laten isoleren van een gemiddelde hoekwoning kost ongeveer € 1.800 (inclusief geschatte subsidie)**.
Kies je er voor om het isolatiemateriaal zelf aan te brengen? Dat kost ongeveer € 1.200 (Bron: Milieu Centraal).

Check je besparing

Ben jij benieuwd wat je kunt besparen, doe dan de isolatiecheck!

Ontdek binnen 1 minuut wat isolatie jou oplevert

Wat is je postcode en huisnummer?

Vloerisolatie of bodemisolatie

Vloerisolatie helpt om vocht en kou vanuit de kruipruimte tegen te houden. Hiermee verbeter je je woonklimaat en bespaar je op je stookkosten. Isoleren kan ook als je geen kruipruimte hebt. Dan wordt de isolatie van bovenaf geïnstalleerd.

Betonnen vloer

Veel woningen hebben een betonnen vloer. En die kan behoorlijk koud aanvoelen. Door je betonnen vloer te isoleren, kun je dit verhelpen. De beste manier voor het isoleren van jouw betonvloer hangt af van verschillende factoren. Onze adviseur vertelt je er graag meer over.

Houten vloer

Een niet geïsoleerde houten vloer zorgt vaak voor geluidsoverlast en warmteverlies. Gelukkig kun je je houten vloer eenvoudig isoleren. Na het isoleren van je vloer heb je meer warmte en minder geluid. Vraag een adviesgesprek aan en onze isolatiespecialist vertelt je graag wat in jouw situatie het beste werkt.

Bodemisolatie

Veel woningen in Nederland hebben een kruipruimte. Is de kruipruimte van je woning hoger dan 50 centimeter? Dan kun je de vloer of de bodem isoleren. Is de kruipruimte van je woning lager dan 50 centimeter? Dan kun je de bodem isoleren. Onze adviseurs vertellen je graag meer.

Weten hoe vloerisolatie in zijn werk gaat?

Het isoleren van de vloer kan op verschillende manieren, afhankelijk van je woning. Je ontvangt hierover advies van onze isolatiespecialisten. In de video zie je hoe we de vloer van een woning isoleren met EPS parels.

 • De isolatiespecialisten vullen de kruipruimte van het huis met het isolatiemateriaal
 • Het isolatiemateriaal heeft een hoge isolatiewaarde en zorgt voor goede isolatie van de vloer
 • De klus is vaak al binnen 1 dag afgerond

Isolatiemateriaal vloerisolatie

Het isoleren van de vloer kan op verschillende manieren, afhankelijk van je woning. Onze isolatiespecialisten werken uitsluitend met isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Alle materialen zijn gecertificeerd en van de beste kwaliteit. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie. Zo kies je de beste vloerisolatie voor jouw woning.

EPS parels

EPS isolatie parels

EPS parels zijn makkelijk aan te brengen als vloerisolatie. De parels zijn klein, daardoor wordt elke hoek gevuld met isolatiemateriaal. Bovendien zorgt EPS isolatie voor een goede afvoer van vocht.
Isolatiefolie

Isolatiefolie

Isolatiefolie zorgt dat kou niet meer via de vloer kan ontsnappen. De folie zorgt direct voor betere luchtvochtigheid in de kruipruimte én het isoleert thermisch, zodat je een warmere vloer hebt.
Pur isolatie

Pur isolatie

Pur isolatie is erg geschikt voor het isoleren van de onderzijde van de vloer. Met pur schuim worden alle kieren en naden afgesloten. Bovendien heeft pur isolatie uitstekende vochtwerende eigenschappen.
isolatieplaten

Isolatieplaten

Vloerisolatieplaten zijn platen van kunststof, piepschuim of glaswol waarmee je gemakkelijk je vloer kunt isoleren. Dit kan op verschillende manieren, van boven- of onderaf.

Laat je vloer isoleren door isolatiespecialisten

Essent werkt al jaren samen met de lokale servicepartners Isoprofs en Nederland Isoleert, specialisten in isolatie. Zij regelen écht alles voor je: van een persoonlijk adviesgesprek tot het aanbrengen van de isolatie. Alle monteurs zijn ervaren en gediplomeerd. Ze werken altijd met gecertificeerde materialen en volgens de strengste richtlijnen.

 • Altijd dichtbij: een adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt
servicepartners kaart nederland

Veelgestelde vragen vloerisolatie

Of ben je op zoek naar

* Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd. (Bron: Milieu Centraal)