De kosten van vloerisolatie

Een waardevolle investering

Bespaar energie met vloerisolatie

Warme voeten en een lagere energierekening. De vloer isoleren is een klus waar je geen spijt van krijgt. Met goede vloerisolatie hebben vocht en tocht geen vrij spel meer. Na isolatie is de temperatuur van je vloer merkbaar hoger. Zo heb je altijd lekker warme voeten. Bovendien bespaar je energie en verlaag je de energierekening.

Besparen

Na vloerisolatie gebruik je op jaarbasis een stuk minder energie.

Subsidie

Je krijgt tot wel 30% subsidie op isolatiemaatregelen.

Zo geregeld

Je vloer is vaak al binnen 1 dag geïsoleerd.

Meer comfort

Een warme vloer, minder tocht en minder vocht in huis.

Waaruit bestaan de kosten van vloerisolatie?

Als je je vloer isoleert betaal je voor het materiaal en voor de arbeidsuren. De kosten voor vloerisolatie zijn afhankelijk van: het soort huis, het aantal vierkante meters, welk materiaal je gebruikt en hoe toegankelijk de vloer of kruipruimte is. Het isoleren van de vloer van een gemiddelde hoekwoning kost € 1.800 (incl. geschatte subsidie).

Een ervaren adviseur kan je precies vertellen wat er moet gebeuren, welk materiaal het best is voor jouw wensen en wat de kosten zijn. De investering verdien je sowieso terug, omdat je na het isoleren van je vloer op je energierekening bespaart. Gemiddeld € 275 per jaar. De winst is te vergelijken met een rente van 3,5%. (Bron: Milieu Centraal).

Kosten vloerisolatie per m2

De precieze kosten voor het isoleren van een vloer hangen af van het materiaal en de arbeidsuren. Maar ook de dikte van de isolatielaag heeft invloed op de prijs, en bij isolatie bovenop de vloer is de huidige vloer bepalend voor de kosten. Je kunt het beste rekenen met een prijs van € 49 tot € 57 per vierkante meter.

Wil je weten wat het kost om jouw vloer te isoleren, vraag dan een adviesgesprek aan met een van onze isolatiespecialisten.

Subsidie voor vloerisolatie

Voor het isoleren van je vloer kun je ISDE-subsidie aanvragen. Zo bespaar je flink op de kosten en heb je je investering sneller terugverdiend. Je krijgt alleen subsidie als je het werk laat uitvoeren door een bedrijf, niet als je het zelf doet.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je minimaal 20 vierkante meter vloer isoleren. De hoogte van de subsidie hangt af van welke vloer je laat isoleren. Het bedrag kan oplopen tot € 11 euro per vierkante meter als je naast vloerisolatie kiest voor nog een andere isolatiemaatregel. (Bron: Milieu Centraal)

Kosten vloerisolatie per type woning

Het isoleren van de vloer kan op verschillende manieren, afhankelijk van je woning. Onze isolatiespecialisten werken uitsluitend met isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Alle materialen zijn gecertificeerd en van de beste kwaliteit.

Tussenwoning

Voor het laten aanbrengen van vloerisolatie bij een tussenwoning betaal je gemiddeld € 2.250**.

Hoekwoning

Als je ervoor kiest om de vloeren van een hoekwoning te isoleren betaal je gemiddeld € 2.350**.

2 onder 1 kap 

Vloerisolatie laten aanbrengen bij een 2 onder 1 kap woning kost je gemiddeld € 3.000**.

Vrijstaande woning 

Je betaalt ongeveer € 4.500 voor het isoleren van de vloeren bij een vrijstaande woning**.

HAAL ISOLATIE IN HUIS

Benieuwd naar de kosten voor jouw woning? Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan.

servicepartners kaart nederland

Daarom isolatie via Essent

Kies je voor isolatie via Essent? Een slimme keuze. Want wij regelen het voor je: van advies tot installatie. Dat doen we samen met onze lokale servicepartners, Nederland Isoleert en Isoprofs. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. 

Regel je isolatie via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap en een professioneel geïsoleerde woning.

  • Altijd dichtbij: een adviesgesprek bij je thuis
  • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt
Veelgestelde vragen
De kosten van vloerisolatie verschillen per woning. De gemiddelde kosten van vloerisolatie bedragen zo’n € 1.800 (incl. geschatte subsidie)**. Ook besparen met vloerisolatie? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Onze isolatiespecialist adviseert je over vloerisolatie in jouw woning en geeft een offerte op maat. 
Ja, op dit moment is er subsidie voor isolatie beschikbaar. Goed nieuws, want dat betekent extra voordeling isoleren! Voor één isolatiemaatregel kun je tot 15% van de kosten terugkrijgen, bij twee maatregelen bespaar je tijdelijk tot 30% op de kosten van isolatie. Je komt in aanmerking als je minimaal 20 vierkante meter vloer isoleert. 

Na het versturen van je gegevens krijg je een e-mail voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartner is Nederland Isoleert. Het adviesgesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

  • Je plant online een afspraak in voor bij je thuis. Kies zelf een moment waarop het jou uitkomt.

  • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
  • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en je mogelijkheden. Onze isolatiepartners is Nederland Isoleert. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

  • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
  • De specialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
  • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.
De terugverdientijd hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Als je uitgaat van de gemiddelde kosten van € 1.800 (incl. geschatte subsidie) en een jaarlijkse besparing van € 275 heb je je vloerisolatie binnen 7 jaar terugverdiend. 
Met goede vloerisolatie hebben vocht en tocht geen vrij spel meer. De temperatuur van de vloer is merkbaar hoger. Mensen met vloerisolatie zijn daar erg tevreden over (Bron: Milieu Centraal). Zo heb je altijd lekker warme voeten. Bovendien bespaar je energie en verlaag je de energierekening.

Ja, dat kan. Denk bijvoorbeeld aan buisisolatie of radiatorfolie. Deze isolatiemaatregelen gaan warmteverlies tegen. Tochtstrips of brievenbuskleppen voorkomen tocht in huis. Wil je echt flink besparen op je energierekening, dan zijn grotere maatregelen verstandig.

* Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd. (Bron: Milieu Centraal)

** Deze kosten zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. Het aantal vierkante meter gevel, dak, vloer en glas verschilt per soort woning: een tussenwoning heeft het minst aantal vierkante meters, een vrijstaande woning het meest. Per woningtype gaan we uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van RVO (een overheidsorganisatie) van 1 maart 2023. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen. (Bron: Milieu Centraal).