Isolatie van je huis

Een slimme manier om te besparen

Je huis isoleren: waar begin je?

Wij maken het je makkelijk. Daarom helpen je graag met persoonlijk isolatieadvies waardoor je kunt besparen op je energieverbruik, ook als je geen klant bent bij ons bent. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.
 • Ontdek je opties met de isolatiecheck
  Ga je voor spouwmuur-, vloer- of dakisolatie? Of twijfel je nog over wat de beste isolatie is voor je woning? Doe de Isolatiecheck en ontdek welk type isolatie het beste aansluit op jouw situatie. Zo makkelijk kan het zijn. Na het invullen hiervan kun je kiezen voor een gratis adviesgesprek of offerte op maat.

 • Plan je persoonlijke adviesgesprek

  Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Of heb je nog vragen? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. We lopen samen door jouw situatie en beantwoorden al je vragen. Dit kan telefonisch of bij jou thuis. Na dit gesprek krijg je van ons een offerte op maat, helemaal gratis.

 • Gratis en vrijblijvende offerte op maat

  Heb je al een keuze gemaakt voor het type isolatie dat je nodig hebt (spouwmuur-, vloer- of dakisolatie)? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte op maat aan. Zo zie je direct wat de kosten zijn en hoeveel je kunt besparen.

Wat wil je thuis isoleren?

Spouwmuurisolatie

Gemiddelde besparing € 840 per jaar

Dakisolatie

Gemiddelde besparing € 875 per jaar

Vloerisolatie

Gemiddelde besparing € 275 per jaar

Zo berekenen we je besparing

We snappen dat je je misschien afvraagt hoe wij je besparing berekenen. We maken hiervoor gebruik van databronnen van het Kadaster (LV BAG), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Milieu Centraal. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het bouwjaar van je woning
 • het type woning, bijvoorbeeld een tussenwoning of vrijstaande woning
 • de gemiddelde oppervlakte van de gevel, het dak en de vloer voor jouw type woning en bouwjaar

De isolatiecheck geeft een indicatie van je besparing met isolatie. Maar de isolatiecheck weet niet álles: denk aan de isolatiemaatregelen die al uitgevoerd zijn of je stookgedrag. Onze isolatiespecialisten komen daarom graag bij je langs. Zo weet je precies wat isolatie je kost én oplevert!

Check je besparing

Ben jij benieuwd wat je kunt besparen, doe dan de isolatiecheck!

Ontdek binnen 1 minuut wat isolatie jou oplevert

Wat is je postcode en huisnummer?

Voordelen van isoleren bij Essent

Bespaar flink

Ontvang een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie en start met besparen.

Altijd dichtbij

Essent werkt samen met professionele installatiepartners door het hele land. Zo is er altijd een specialist in de buurt.

Kwaliteit

Altijd de beste kwaliteit isolatiemateriaal en een deskundige isolatie.

Ook voor niet klanten

Ook als je geen klant bij ons bent helpen we je graag met isoleren. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Besparen met isolatie

De isolatie van je woning is een waardevolle investering, want je kunt er flink mee besparen. Hoeveel je precies bespaart met spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld: hoe oud is je huis en wat voor isolatie heb je op dit moment. In deze tabel zie je een schatting van wat je kunt besparen (bron: Milieu Centraal). Wil je het precies weten? Neem dan contact met ons op.


Spouwmuurisolatie Dakisolatie Vloerisolatie
Tussenwoning
€210 - €550 per jaar
€470 - €1.200 per jaar €100 - €250 per jaar
Hoekwoning €480 - €1.200 per jaar €500 - €1.250 per jaar €160 - €390 per jaar
2-onder-1-kapwoning €500 - €1.250 per jaar €530 - €1.300 per jaar €200 - €500 per jaar
Vrijstaande woning €700 - €1.800 per jaar €820 - €2.000 per jaar €300 - €750 per jaar

Besparingen zijn berekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste geldt voor de lange termijn (prognose voor 2030). Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn hoger. (Bron: Milieu Centraal)

De kosten van isolatie

De kosten van isolatie zijn afhankelijk van meerdere factoren. Benieuwd welke factoren dit zijn?

Subsidie isolatie

Krijg tot wel 30% van je kosten terug. Essent regelt het voor je.

Bereken je besparing

Ontdek binnen 1 minuut wat isolatie jou oplevert en begin vandaag nog met besparen.

Advies bij isoleren

In een adviesgesprek bespreken we de beste mogelijkheden voor jou. Gratis en vrijblijvend.

Subsidieservice van Essent

Goed nieuws: je ontvangt nu subsidie voor isolatie vanuit de overheid. Hiermee kan je tot wel 30% van de kosten terugkrijgen. Helaas kan het aanvragen van de subsidie tijdrovend en onduidelijk zijn. Daarom hebben wij bij Essent een subsidieservice. Wij nemen de aanvraag uit handen en zorgen dat je het juiste bedrag ontvangt. Wij gaan voor je aan de slag!

Wij helpen je met energie besparen

Al 100 jaar voor jou aan de slag

Zo beoordelen klanten ons
8.1
47512 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan

Specialisten altijd dichtbij

Essent werkt al jaren samen met Nederland Isoleert. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. De isolatiespecialisten van Nederland Isoleert regelen écht alles voor je: van een persoonlijk adviesgesprek tot het aanbrengen van de isolatie. Alle monteurs zijn ervaren en gediplomeerd. Regel je isolatie via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap en een professioneel geïsoleerde woning. Vaak al binnen één dag geregeld.

Wat je nog meer moet weten over isoleren

Isoleren jaren '30 woning: hoe doe je dat?

In de jaren '30 werden woningen gebouwd met goede materialen en voorzien van bijzondere details. Het resultaat: een woning met een sfeervol uiterlijk.

Je garage isoleren voor meer comfort en besparing

Is jouw garage ook een vochtige en koude ruimte? Denk er dan eens over om je garage te isoleren.

Wat is isolatiewaarde en hoe werkt het in de praktijk?

De isolatiewaarde van een bepaald isolatiemateriaal geeft aan hoe goed het materiaal isoleert.

Advies over de mogelijkheden

Ben je al overtuigd? Vraag dan een offerte op maat aan. Wil je liever nog advies? Vraag dan een adviesgesprek aan. Onze specialisten helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen over isolatie

Het isoleren van je woning heeft een aantal voordelen:

 • Energiebesparing: betere isolatie van je woning. Er gaat tijdens koude dagen minder warmte verloren, waardoor je minder hoeft te stoken. En dat is goed voor je energierekening én het milieu.
 • Wooncomfort houdt in de winter je huis warm en in de zomer koel
 • Slimme investering: een verbetering van je energielabel zorgt voor een hogere waarde van je woning.
 • Geluidsisolatie: isolatie voor de demping van geluid. Je hebt minder last van geluid uit de omgeving.

De kosten van isolatie kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt, de oppervlakte van de te isoleren ruimte en de arbeidskosten de isolatiespecialist. Over het algemeen kunnen de kosten van isolatie worden uitgedrukt in kosten per vierkante meter:

 • Spouwmuurisolatie: gemiddeld 27 tot 31 euro per vierkante meter
 • Vloerisolatie: gemiddeld 49 euro tot 57 euro per vierkante meter
 • Dakisolatie: gemiddeld 80 euro tot 142 euro per vierkante meter
 • Bodemisolatie: gemiddeld 23 euro per vierkante meter

Bij het overwegen van isolatiemaatregelen kan de terugverdientijd een belangrijke factor zijn om rekening mee te houden. De terugverdientijd hangt af van verschillende factoren, waaronder de kosten van de isolatie en de huidige energieprijzen. Over het algemeen verdient isolatie zichzelf binnen 3 tot 5 jaar na installatie terug.

Na het versturen van je gegevens krijg je een e-mail voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartner is Nederland Isoleert. Het adviesgesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

 • Je plant online een afspraak in voor bij je thuis. Kies zelf een moment waarop het jou uitkomt.

 • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
 • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Tijdens het gesprek brengt de isolatiespecialist je wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie en kun je vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet je:

 • Wat de eenmalige investering is en wat je jaarlijks ongeveer gaat besparen
 • Hoe snel je de investering in isolatie terugverdiend
 • Dat je woning vaak al binnen 1 dag geïsoleerd is

Ja, op dit moment is er subsidie voor isolatie beschikbaar. Goed nieuws, want dat betekent extra voordeling isoleren! Voor één isolatiemaatregel kun je tot 15% van de kosten terugkrijgen, bij twee maatregelen bespaar je tijdelijk tot 30% op de kosten van isolatie.

Ja, dat kan. Denk bijvoorbeeld aan buisisolatie of radiatorfolie. Deze isolatiemaatregelen gaan warmteverlies tegen. Tochtstrips of brievenbuskleppen voorkomen tocht in huis. Wil je echt flink besparen op je energierekening, dan zijn grotere maatregelen verstandig.

* Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd. (Bron: Milieu Centraal)