Energy Infrastructure Solutions (EIS)

Energy Infrastructure Solutions

De wereld verandert razendsnel en de gevolgen van klimaatverandering worden steeds zichtbaarder. Digitalisering, decentralisatie en democratisering van energie kunnen bijdragen aan het beperken van deze gevolgen. Volgens de klimaatdoelstellingen moet in 2050 de energievoorziening helemaal duurzaam zijn. Dit zorgt voor uitdagingen èn kansen.

Essent voegt een nieuwe tak toe

Als aanvulling op de huidige activiteiten van Essent, de levering van groene stroom en gas en het verduurzamen van huizen en gebouwen met onze installatiepartners, voegt Essent een nieuwe tak toe: Energy Infrastructure Solutions (EIS). Met deze uitbreiding is Essent jouw aanspreekpunt voor een diversiteit aan energieoplossingen en de partij die samen met jou de volgende stap in de energietransitie zet.
Essent oplossingen

Warmte/koude

Warmte/koude oplossing

Een steeds groter deel van de gebouwde omgeving wordt verwarmd via een collectief warmte/koude oplossing.

Geïntegreerde digitale oplossingen

Essent oplossingen

Met ectogridtm levert EIS een geïntegreerde digitale oplossing die van toepassing is op de gebouwde omgeving, maar ook voor industrie of bedrijventerreinen.

Waterstof

Waterstof

Een duurzame energievoorziening en van het aardgas af zijn belangrijke onderwerpen in de energietransitie. Waterstof heeft alles in zich om de energietransitie te versnellen.

Voor wie is Essent EIS

Voor wie is EIS

Wij zijn een partner voor alle partijen die ontzorgd willen worden in de volgende stap in de energietransitie:

 • Vastgoedontwikkelaars
 • Woningcorporaties
 • Gemeenten
 • Industrie
 • Energiecoöperaties

Essent EIS biedt duurzame energiesystemen. Wij ontzorgen vanaf het eerste ontwerp tot ná de oplevering.

Wat zijn de voordelen van EIS

De belangrijkste voordelen voor partners zijn:

 • Ontzorgen van energievraagstuk tijdens gebiedsontwikkeling
 • Single point of contact
 • Leveren van een betrouwbare en kosten efficiënte oplossing
 • Gegarandeerd duurzaam
 • Robuuste en toekomstbestendige oplossing met behoud van waarde
 • Bijdragen aan een aantrekkelijk investeringsklimaat
Wat zijn de voordelen van Essent EIS

Onze projecten

Nederland werkt hard aan de energietransitie, maar iedere vraagstuk is uniek. Energie maakt een steeds groter onderdeel uit van het dagelijks leven van iedere Nederlander. Om energieprojecten te realiseren, werken we graag samen met (regionale) overheden, netbeheerders en marktpartijen. Soms als kennispartner en soms uitvoerend. Maar altijd met een innovatieve en ambitieuze aanpak. Een aantal van deze projecten vind je hier beneden.
Tussen het Merwedekanaal en Park Transwijk bouwt Utrecht een stadswijk van de toekomst

Merwede

Tussen het Merwedekanaal en Park Transwijk bouwt Utrecht een stadswijk van de toekomst. Essent gaat hiervoor een duurzame energie-oplossing leveren voor ruim 4.000 woningen en 70.000 m2 commerciële en maatschappelijke ruimten in opdracht van WKO Merwede BV.

CLIC

CLIC

Essent gaat behalve de fysieke en digitale energie-infrastructuur ook de stroom leveren voor CLIC (City Logistics Innovation Campus) in Badhoevedorp. De stroom die op CLIC wordt verbruikt zal volledig duurzaam worden opgewekt.
WaterstofWijk Wagenborg

"WaterstofWijk" Wagenborgen

Enexis Groep, woonstichting Groninger Huis en onze installatie partner Energiewacht starten een uniek project door een jaren 70 woonwijk in Wagenborgen (Groningen) aan te sluiten op een waterstofnetwerk. Met dit project wordt aangetoond dat waterstof, naast restwarmte, groen gas en all-electric, één van de oplossingen voor aardgasvrij wonen is.
Medicon Village

Medicon Village

In Medicon Village werken meer dan 1600 mensen van meer dan 120 organisaties in de life sciences om de gezondheid en het leven van mensen overal ter wereld te verbeteren. De energiebesparingen die ons moederbedrijf E.ON daar heeft toegepast hebben een directe impact gehad op het belangrijke onderzoek en de innovatie daar.

Meer informatie over EIS?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze experts.

Contactformulier