Energy Infrastructure Solutions

Essent Energy Infrastructure Solutions levert dé oplossing voor de complexe uitdagingen van de energietransitie.

 • Jouw partner voor een optimaal energiesysteem
 • Duurzame warmte- en koude-oplossingen
 • Netcongestie en warmtetransitie
 • 100% duurzame energiesystemen

Duurzame energie- en warmtesystemen

Verduurzamen, besparen en optimaliseren worden steeds belangrijker. Essent Energy Infrastructure Solutions ontwerpt, realiseert en exploiteert innovatieve en duurzame energie- en warmtesystemen voor industrie, bedrijventerreinen en steden waar je direct mee aan de slag kunt. Van het eerste ontwerp tot ná de oplevering. Of het nu gaat om een oplossing voor collectieve warmte door het uitfaseren van aardgas of het oplossen van de beperkingen vanuit het elektriciteitsnet. Essent Energy Infrastructure Solutions biedt een concrete totaaloplossing voor al jouw zakelijk energievraagstukken.

Voordelen

 • Eén aanspreekpunt van design tot aan oplevering
 • Essent investeert in jouw lagere energiekosten
 • Modulaire en duurzame energiesystemen

Voor wie?

Wij zijn een partner voor alle partijen die ontzorgd willen worden in de volgende stap in de energietransitie:

 • Vastgoedontwikkelaars
 • Woningcorporaties
 • Gemeenten
 • Industrieën
 • Bedrijventerreinen
 • Energiecoöperaties
Essent oplossingen

Onze geïntegreerde energie-oplossingen

Ieder energievraagstuk is uniek en hierdoor is er niet één standaardoplossing. Essent Energy Infrastructure Solutions levert modulaire duurzame energiesystemen: passend voor iedere situatie.

Zonnepanelen

Direct kosten besparen op jouw energiekosten? Met de energie die je opwekt met zonnepanelen bespaar je niet alleen energiekosten, maar produceer je ook lokale duurzame energie. Goed voor het milieu en voor de portemonnee.

Opslag

Energieopslag

Met energieopslag kun je jouw lokaal zelfopgewekte duurzame energie gebruiken tegen gunstigere kosten. Je kunt immers energie opslaan als de prijs laag is, en deze energie weer gebruiken als de prijs hoog is of tijdens piekmomenten.

Mobiliteit

Laden

Laadpalen, laadhubs en passende laadinfrastructuur afgestemd op jouw huidige en toekomstige bedrijfsbehoefte. Op basis van onze scan wordt direct inzichtelijk hoe jij slim elektrisch kan laden.

Verwarmen

Met onze innovatieve warmte- en koudesystemen helpen we de industrie, bedrijventerreinen en steden met de overgang van aardgas naar duurzame warmte. Van ontwerp tot en met realisatie en exploitatie: we ontzorgen je.

Ectogrid™

Onze warmte-koude oplossingen zijn duurzaam, comfortabel, efficiënt en emissiearm in gebruik. Door gebouwen op het ectogrid™ netwerk aan te sluiten wordt warmte en/of koude allereerst tussen gebouwen uitgewisseld waardoor de energievraag reduceert. De overgebleven vraag wordt uit externe bronnen gehaald.

Ectogrid

Ectocloud™

Het ectogrid™ wordt voortdurend geoptimaliseerd met behulp van slimme algoritmes en data. Deze optimalisatie vindt 24/7 plaats en wordt rechtstreeks uitgevoerd door ectocloud™.

VERDUURZAMEN IN DE LOGISTIEKE SECTOR?

De logistieke sector staat voor een enorme verduurzamingsopgave. Niet alleen het transport, maar ook de opslag van goederen moet groener. Essent helpt hierbij. Dat doen we onder andere met onze slimme energie- en laadsystemen de passen bij de uitdagingen op het elektriciteitsnet.

Onze energieprojecten in Nederland

Essent Energy Infrastructure Solutions heeft al diverse duurzame energiesystemen gerealiseerd om binnen steden, industrieën en bedrijventerreinen de volgende stap te zetten in de energietransitie. We werken graag samen met (regionale) overheden, netbeheerders en marktpartijen. Soms als kennispartner en soms uitvoerend. Maar altijd met een innovatieve en ambitieuze aanpak.

Stel jouw vraag aan Essent Energy Infrastructure Solutions

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze experts.

Contactformulier