Waterstof

De onmisbare schakel voor verduurzaming

Ontdek de mogelijkheden van groene waterstof

De tijd dringt. Nederland wil en moet verduurzamen. Bedrijven, overheden en particulieren werken hard om de klimaatdoelstellingen te behalen. Als marktleider neemt Essent haar verantwoordelijkheid in de energietransitie. Niet overal is elektrificeren met groene stroom de meest geschikte oplossing. In sectoren zoals bijvoorbeeld de industrie is een mix van diverse energiedragers noodzakelijk. Daarom bieden we ook totaaloplossingen met groene waterstof voor de hele keten.

Onmisbare schakel

Groene waterstof is dé onmisbare schakel om echt overal te verduurzamen. In de industrie, de mobiliteit en bebouwde omgeving. Zo versnelt Essent de energietransitie. De waterstofmarkt is een relatief jonge markt. Hierdoor leven er vast nog veel vragen in je organisatie. Dankzij Essent’s jarenlange internationale ervaring en kennis kunnen we ook voor jouw uitdagingen de juiste oplossingen bieden. Zodat je bedrijf succesvol door de energietransitie komt en de CO2-uitstoot vermindert.

 

Benieuwd naar onze groene waterstofoplossingen voor jouw sector?

Industrie

Wil je informatie over waterstof als alternatief voor aardgas? Of maakt je bedrijf op dit moment gebruik van grijze waterstof en wil je de overstap maken naar groene waterstof? Met Essent als betrouwbare energiepartner krijg je snel helderheid in complexe vraagstukken.

Mobiliteit

Groene waterstof is één van de geschikte opties om de mobiliteitssector te verduurzamen. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor de logistieke en vervoersdiensten van jouw organisatie? Essent denkt graag met je mee. Zo komen we tot de ideale maatwerkoplossing.

WaterstofWijk Wagenborg

Huizen en gebouwen

Al jaren verduurzamen we bij Essent woningen, gebouwen en wijken met oplossingen als isolatie, hybride warmtepompen, zonnepanelen, warmte- en koudenetten. Naast deze oplossingen kan ook waterstof een alternatief zijn.

Essent, onderdeel van het Europese E.ON

Essent maakt deel uit van één van de grootste energiebedrijven van Europa: E.ON. E.ON zal de komende jaren in omvangrijke volumes waterstof gaan importeren, waardoor wij levering kunnen garanderen aan onze klanten. Daarnaast heeft Essent de financiële zekerheid die nodig is om grote waterstofprojecten succesvol van de grond te krijgen. Uiteraard profiteer je via Essent ook van de kennis en expertise die we hebben opgedaan in onze E.ON waterstofprojecten.

Veelgestelde vragen over groene waterstof

Meer informatie over groene waterstof?

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen? Neem contact op met de experts van Essent en ontdek wat groene waterstof kan betekenen voor de toekomst van jouw organisatie.