Waterstof voor de industrie

Maakt je bedrijf op dit moment gebruik van grijze waterstof en wil je de overstap maken naar groene waterstof? Of wil je informatie over de mogelijkheden van waterstof als alternatief voor aardgas? We vertellen je graag meer over de kosten, subsidies, onze leveringsgarantie, de technische en juridische aspecten.

Betrouwbare energiepartner

Essent is er voor zowel levering van waterstof als voor maatwerk oplossingen zoals de productie van waterstof op locatie. Met onze partners samen hebben we grip op de volledige keten. Van productie en import tot levering, opslag en aansluiting. Met Essent als je betrouwbare energiepartner krijg je helderheid in complexe vraagstukken. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Levering van waterstof

Aan het landelijke netwerk voor waterstof wordt hard gewerkt. Deze backbone is naar verwachting in 2030 gereed. Essent garandeert je organisatie ook voor die tijd levering van waterstof. We leveren je groene waterstof als alternatief voor grijze waterstof of voor aardgas. Dat doen we bijvoorbeeld via lokale oplossingen. Denk daarbij aan electrolysers die water via groene elektriciteit omzetten in waterstof en zuurstof of krakers die duurzaam geproduceerde ammoniak omzetten in waterstof. Lokale oplossingen zorgen bovendien voor maximale controle over de waterstoflevering. Zo is je organisatie in de toekomst minder afhankelijk van aanlevering via centrale netwerken.

Elektrolysers

Essent zorgt bijvoorbeeld voor een elektrolyser op of in de buurt van uw eigen terrein. Deze elektrolyser produceert waterstof uit water via duurzaam opgewekte elektriciteit. Groene waterstof dus. Graag onderzoeken we samen wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn. We analyseren de gehele business case. Bekijken de opties voor subsidies en investeren in bepaalde gevallen mee. Door in transparantie en partnerschap te werk te gaan, komen we tot de beste maatwerkoplossingen.

Krakers

Essent importeert duurzaam geproduceerde ammoniak waar we lokaal waterstof van maken. Ammoniak is economisch en logistiek beter te transporteren en op te slaan dan waterstof. Door de waterstofverbinding in ammoniak kunnen we het vervolgens in Nederland via kraking omzetten naar waterstof. Hoewel er minimale hoeveelheden stikstofoxiden vrijkomen bij het kraken van ammoniak zorgt het gebruik van waterstof in de industrie netto voor grote reducties in CO2- en stikstofuitstoot. Waardoor ook deze waterstof als groene waterstof aangemerkt wordt.  Graag onderzoeken we samen wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn. We analyseren de gehele business case. Bekijken de opties voor subsidies en investeren in bepaalde gevallen mee. Door in transparantie en partnerschap te werk te gaan, komen we tot de beste maatwerkoplossingen.

Bekijk hier onze waterstofcases

Lokale elektrolyser

Een van de oplossingen die Essent ondernemingen biedt bij het reduceren van CO2-emissies, is het lokaal produceren van groene waterstof door middel van elektrolyse.

Waterstof cracker

Essent importeert duurzaam geproduceerde ammoniak waar we lokaal waterstof van maken. Ammoniak is economisch en logistiek beter te transporteren en op te slaan dan waterstof.

Importeren

Er zijn grootschalige volumes groene waterstof nodig. Daarom importeren we groene waterstofdragers. We werken daarvoor samen met onder andere Canadese en Australische partners.


Meer informatie over groene waterstof?

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen? Neem contact op met de experts van Essent en ontdek wat groene waterstof kan betekenen voor de toekomst van jouw organisatie.