Zonnepanelen voor bedrijven

Bespaar flink op je energierekening

Besparen met zakelijke zonnepanelen

Zelf stroom opwekken voor je bedrijf is een slimme keuze. Je verlaagt je energierekening én draagt bij aan een beter milieu. Wil je zonnepanelen aanschaffen, dan helpen wij je van advies tot installatie. En de investering, die verdien je al binnen 6 tot 8 jaar terug.

  • We helpen je van advies tot installatie
  • Subsidies aanvragen regelen wij voor je
  • Je bespaart direct na installatie

“Met mijn zonnepanelen bespaar ik ruim €16.000 per jaar“

Ondernemer Pedro Hofmans wilde graag besparen, maar had er steeds geen tijd voor. “Toen kwam ik op het idee om Essent te vragen om langs te komen. Zij hebben alles voor mij geregeld. Nu bespaar ik jaarlijks ruim € 16.000."

Advies over zonnepanelen voor je bedrijf

Wil je zonnepanelen voor je bedrijf aanschaffen, dan helpen we je graag. Helemaal gratis en vrijblijvend. Een adviesgesprek aanvragen doe je al in 1 minuut. Onze partner Klimaatroute belt je voor het maken van een afspraak en samen bekijken we wat het beste past bij jouw onderneming. 

Vraag nu gratis een vrijblijvend adviesgesprek aan

Je zakelijke zonnepanelen goed geregeld

Zonnepanelen via Essent

We denken met je mee bij de aanschaf van zonnepanelen voor je bedrijf en geven advies over panelen die het beste passen bij jouw situatie. Zo haal je het meest optimale rendement uit je zonnepanelen. Ook adviseren we je over de subsidies en vragen deze voor je aan.

Na installatie van de zonnepanelen begin je gelijk met besparen. We monitoren je panelen op afstand en zorgen voor een goede werking. Je hebt er dus geen omkijken meer naar.

Word ook DakVriend

  • We helpen je met het asbestvrij maken van je dak
  • Essent plaatst zonnepanelen in ruil voor opstalrecht
  • Samen zorgen we voor schone daken en groene energie

Teruglevering stroom: zo werkt het

Met je zonnepanelen wek je soms meer energie op dan je verbruikt. Deze energie kun je terugleveren. Soms krijg je hier zelfs een vergoeding voor.

Subsidies voor zonnepanelen

De overheid stimuleert de keuze van bedrijven voor zonnepanelen met subsidies. Dat maakt de aanschaf van zonnepanelen een stuk voordeliger.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, maar de belangrijkste factor is het type zonnepanelen dat je kiest. Onze adviseur kijkt samen met je welk systeem het beste bij je bedrijf. Het is moeilijk om je vooraf een precieze prijs te geven, omdat dit afhangt van veel verschillende factoren zoals: schaduw op je dak, type dak, potentiële aanpassingen in je meterkast en het type paneel dat je voorkeur heeft.

Naast de kosten voor de zonnepanelen zelf bestaat de totaalprijs van zonnepanelen uit de kosten van installatie, montagemateriaal, bekabeling en omvormer(s). We mak vooraf altijd een duidelijke berekening voor je.

Het rendement van zonnepanelen per bedrijf verschilt natuurlijk per situatie. Gemiddeld verdien je zonnepanelen in 6 tot 8 jaar terug. Dat is best snel, zeker als je weet dat zonnepanelen zeker 20 tot 25 jaar meegaan.

Lees meer over de terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen

Soms wek je meer energie op dan je verbruikt. Deze energie salderen we op je jaarrekening. Dat wil zeggen dat we de energie die je opwekt wegstrepen tegen de energie die je verbruikt. En als je in een jaar meer opwekt dan je verbruikt, krijg je over deze energie een terugleververgoeding.

Lees meer over terugleveren en salderen

Zonnepanelen zijn vrijwel onderhoudsvrij. Door regen is zelfs schoonmaken niet vaak nodig. Hoe weet je dan of alle panelen naar behoren functioneren? Storingen en een lagere opbrengst zijn meteen op te merken. Je hebt zo de zekerheid dat je zonnepanelen altijd goed presteren. Je adviseur vertelt je hier in een adviesgesprek meer over.

Op onze zonnepanelen geven we een productgarantie van 25 jaar. Goed onderhoud helpt natuurlijk. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

We hebben een eigen netwerk van servicepartners waar ook zonnepanelen leveranciers onderdeel van zijn. De servicepartners van Essent voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen en werken met professionele installateurs. Onafhankelijke instanties controleren regelmatig de kwaliteit van de zonnepanelen. Samen met onze zorgvuldig geselecteerde servicepartners garanderen wij de beste kwaliteit.