Een dak vol zonnepanelen bij Pedro Hofmans

Ook iets voor jou?

Pedro bespaart € 16.875 per jaar met zonnepanelen

“Elke ondernemer met een dak zou in zonnepanelen moeten investeren. De investering verdient zich snel terug, daarna levert het alleen maar op! Zeker met subsidie is het een goede investering."

Laat je inspireren door Pedro's nuchtere kijk op verduurzaming en energie besparen.

“Meestal als iets goed is voor het milieu, dan is het ook goed voor je portemonnee. Zo niet, dan helpt de overheid je vaak wel een handje.”

Persoonlijk bespaarplan voor een 'early adaptor'

Pedro richtte Hofmans CNC Verspaning op toen hij nog maar 25 jaar was. Hij levert hoogwaardige metaalproducten voor allerlei sectoren: van de medische industrie en hightechsector tot aan de vliegtuig- en auto-industrie.

Thuis al kostenneutraal

“Ik ben wel een early adopter als het om duurzaamheid gaat”, vertelt Pedro trots. “Thuis heb ik al sinds 2012 zonnepanelen en leef ik kostenneutraal. Ik merkte meteen hoeveel ik kon besparen. Dat gaf me een duwtje in de rug om het ook voor mijn bedrijf te doen.”

570 zonnepanelen

Dus kwam een adviseur van Essent langs voor de EnergieFitScan. Het resultaat: een persoonlijk bespaarplan voor Pedro's bedrijfspand. Inmiddels liggen er 570 zonnepanelen op het dak die Pedro in 8 jaar terugverdient. Na 10 jaar leveren ze een winst van ongeveer 33.000 euro op! 

Kosten vs. rendement

Investering: € 135.000
Verwachte terugverdientijd: 8 jaar
Verwachte jaarlijkse besparing: € 16.875
Verwachte winst na 10 jaar: € 33.750

Kies vandaag nog voor zonnepanelen

En start ook met besparen

Ook jouw bedrijf kan besparen met zonnepanelen. De eerste stap: vraag vandaag nog een intakegesprek met ons aan. Kort daarna bellen we je om een persoonlijke berekening voor je te maken. Je krijgt een handig overzicht met de kosten, de opbrengst en je terugverdientijd.

En elke volgende stap is nog simpeler, want wij regelen alles voor je.

Maak slim gebruik van subsidies

“Zeker nu deze coronasituatie alles wat onzekerder maakt, wil je toch geld besparen als het kan.”

Terugverdientijd

De terugverdientijd voor Pedro is 8 jaar, maar gemiddeld verdien je zonnepanelen in 7 tot 8 jaar terug. Dat hangt helemaal van je pand af en van de zonnepanelen die je kiest. En natuurlijk van de subsidies je krijgt!

Meerdere subsidies

Pedro kreeg de SDE++ subsidie voor zijn zonnepanelen. Met een kleiner dak kun je de ISDE-subsidie aanvragen, of een lokale subsidie. Ook zijn er fiscale voordelen, zoals de EIA, Vamil en MIA. Ingewikkeld? Wij helpen je.

Zet de eerste stap naar zonnepanelen

Of er nu 5 of 570 zonnepanelen op je dak passen, zet de eerste stap vandaag nog. Wij doen de rest voor je.