Waterstof voor de mobiliteitssector

De mobiliteitssector staat voor een enorme opgave. Groene waterstof is één van de geschikte opties om deze sector te verduurzamen. Rijden de trucks, bussen of bestelauto’s van jouw organisatie al op waterstof? Essent levert groene waterstof voor je waterstoftankstations.

Maak de overstap

Moet je de overstap nog maken en wil je meer weten over de mogelijkheden van waterstof voor je logistieke diensten? De aanleg van een waterstoftankstation en de aanschaf van waterstoftrucks bijvoorbeeld? Essent kent de wegen en denkt graag met je mee. We onderzoeken in partnerschap met jouw organisatie de kansen die waterstof biedt. We kunnen waterstoflevering garanderen en komen samen met jou tot de ideale oplossingen voor transport en opslag van waterstof. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking met ons team.

Bekijk hier onze waterstofcases

Lokale elektrolyser

Een van de oplossingen die Essent haar klanten biedt bij het reduceren van CO2-emissies, is het lokaal produceren van groene waterstof door middel van elektrolyse.

Waterstof cracker

Essent importeert duurzaam geproduceerde ammoniak waar we lokaal waterstof van maken. Ammoniak is economisch en logistiek beter te transporteren en op te slaan dan waterstof.

Importeren

Er zijn grootschalige volumes groene waterstof nodig. Daarom importeren we groene waterstofdragers. We werken daarvoor samen met onder andere Canadese en Australische partners.


Meer informatie over groene waterstof?

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen? Neem contact op met de experts van Essent en ontdek wat groene waterstof kan betekenen voor de toekomst van jouw organisatie.