Huizen en gebouwen

Waterstof voor huizen en gebouwen

Al jaren verduurzamen we bij Essent woningen, gebouwen en wijken met oplossingen als isolatie, hybride warmtepompen, zonnepanelen, warmte- en koudenetten. Soms zijn deze oplossingen ontoereikend voor volledige verduurzaming. Dan kan groene waterstof een geschikt alternatief zijn. Via diverse pilots voor consumenten onderzoeken we hoe kansrijk deze overstap is. In het dorp Wagenborgen in Groningen bijvoorbeeld zijn nu de eerste woningen van waterstof voorzien.

Gezocht: locaties met overschot duurzame energie

Essent importeert niet alleen waterstof. We produceren het lokaal ook zelf. Een elektrolyser zet water om in waterstof met behulp van een elektriciteit. Hier gebruiken we duurzame stroom voor, opgewekt uit wind- of zonne-energie. Om de energietransitie te versnellen en lokaal meer groene waterstof te produceren zoeken we naar locaties voor onze elektrolysers. Locaties met een overschot aan stroom van wind- of zonneparken. Heb je of ken je hiervoor een geschikte locatie? Dan zouden we het enorm waarderen als je contact met ons opneemt.

Bekijk onze pilots in woonwijken

WaterstofWijk Wagenborg

Wagenborgen

 “Met dit project tonen we aan dat waterstof, naast restwarmte, groen gas en all-electric, één van de oplossingen voor aardgasvrij wonen is”, zegt Willem Henskes, Business Developer Waterstof, Essent.

Hoogeveen

In Hoogeveen worden honderd nieuwbouwwoningen en een aantal bestaande woningen aangesloten op een waterstofdistributiesysteem.

Stad Aardgasvrij

De bewoners van Stad aan ’t Haringvliet stemden in 2023 voor een collectieve overstap naar groene waterstof. Samen met andere projectpartners maakt Essent dit mogelijk.

Meer informatie over groene waterstof?

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen? Neem contact op met de experts van Essent en ontdek wat groene waterstof kan betekenen voor de toekomst van jouw organisatie.