Energie aanbiedingen

Jouw stroom en gas aanbieding

Een vast of variabel energiecontract, de keuze is aan jou. Voor stroom en gas ben je bij Essent aan het goede adres. Als klant van Essent krijg je 100% groene stroom en goede service. Bijvoorbeeld met ons gratis klantprogramma Thuisvoordeel. Ben je op zoek naar een energiecontract? Bekijk ons stroom en gas aanbod

 

 

Dit zijn onze energie acties

Bij de ene energie aanbieding verwerken we de korting in het tarief, bij de andere krijg je een mooi geldbedrag na een jaar. Dat noemen we ook wel energiekorting. Helaas zijn niet alle energie aanbiedingen momenteel beschikbaar. Benieuwd naar het energie aanbod voor jou? Bekijk het stroom en gas aanbod

Cadeaukaart

Altijd handig, een cadeaukaart

Een cadeaukaart komt altijd van pas. Bijvoorbeeld als je na je verhuizing nog een huishoudelijk apparaat nodig hebt.

  • Bij een energiecontract
  • Kies uit meer dan 10 merken
  • Voor jezelf of om weg te geven

Cadeau

Iets extra's bij je contract

Handig! Jij kiest zelf je cadeau. Dan krijg je iets wat je écht gebruikt en verdwijnt het niet in de kast.

  • Bij een energiecontract
  • Kies zelf je cadeau
  • Cadeaus wisselen regelmatig

Energiekorting

Een geldbedrag cadeau

De energiekorting ontvang je na een jaar op je rekening. Een fijne financiële meevaller. 

Die komt altijd goed uit!
  • Bij 1 jaar Stroom & Gas
  • Ontvang het geldbedrag op je rekening
  • Een financiële meevaller
Hoe beoordelen klanten Essent?
8.1
49185 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan
10
Snel geregeld
Beveelt ons aan
Even bellen voor wat info en daarna online snel geregeld
17-07-2024
Tjakina, Landgraaf
8
Naar volle tevredenheid
Beveelt ons aan
Tot nu toe verloopt alles goed, dus tevreden
17-07-2024
Alex, Lelystad

Veelgestelde vragen over energie aanbiedingen

Ook mensen die alleen kiezen voor elektriciteit zitten goed bij Essent. Doe de postcodecheck en bekijk welk aanbod we momenteel voor je hebben. 

Ga je aanbiedingen vergelijken? Dan is het slim om op een paar punten te letten. Bijvoorbeeld de looptijd en het type contract (vast of variabel). Maar ook de leveringskosten. Dat zijn de kosten die je per kWh stroom en m3 gas betaalt en de vaste leveringskosten. Ook is het slim om stil te staan bij het soort stroom (groen of grijs) en de service die je krijgt.

Door de postcodecheck in te vullen, zie je snel en eenvoudig welke energieaanbiedingen Essent op dit moment heeft lopen. Vergelijk met een paar muisklikken de verschillende mogelijkheden, om te zien welk contract bij de huidige aanbiedingen in jouw situatie de gunstigste is. Het loont dus altijd om de postcodecheck in te vullen.

De aanbieding die je krijgt is afhankelijk van het type energiecontract en de looptijd die je kiest. Over het algemeen geldt: hoe langer de looptijd, hoe groter je cadeau of energiekorting. Met onze postcodecheck krijg je bij Essent altijd een persoonlijke aanbieding. Bovenop onze altijd al scherpe tarieven heb je dus dubbel voordeel.

En ben je al bekend met Thuisvoordeel? Dat is ons gratis klantprogramma. Aanmelden voor Thuisvoordeel is heel eenvoudig. Je krijgt extra korting op je stroomtarief, energiebesparende producten tegen gunstige prijzen en leuke verrassingen, spaaracties en cadeautjes.

Twijfel je nog over je nieuwe stroom- en/of gascontract? Vul je gegevens in de postcodecheck in en bekijk binnen 1 minuut jouw aanbiedingen én wat je elke maand gaat betalen.

Als je naar aanleiding van een stroom- en gasaanbieding een contract met Essent afsluit, heb je een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Binnen die tijd kun je het contract probleemloos opzeggen.

Welkom bij Essent! Nadat je hebt gekozen voor een mooi aanbod, krijg je van ons een bevestiging. Binnen 7 dagen krijg je per e-mail je nieuwe stroom- en of gascontract.

Wil je overstappen van energieleverancier en klant worden bij Essent? Dat kan. Meestal kun je vanaf 6 maanden voordat je contract afloopt overstappen. Als je bij ons klant wordt, regelen wij de opzegging bij je huidige energieleverancier, waarbij we rekening houden met een eventuele opzegtermijn. Je huidige en nieuwe contract sluiten naadloos op elkaar aan. Je komt dus geen moment zonder gas of stroom te zitten.