Energiecontract 1 jaar

1 jaar lang dezelfde energieprijs

Bekijk onze Stroom & Gas contracten

Adres

Weet je wat je jaarverbruik is?

Wat is een energiecontract van 1 jaar?

Met een vast energiecontract van 1 jaar zet je je energieprijs voor langere tijd vast. Dit geeft rust. Met een 1-jarig energiecontract heb je de zekerheid van vaste tarieven. Je tarieven voor gas en stroom veranderen niet, zolang je contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent en heb je geen verrassingen op je energierekening.  
 
Vrouw leest boek en man stofzuigen

Is het verstandig om energie voor 1 jaar vast te zetten?

De keuze om je energiecontract voor 1 jaar vast te zetten of niet, is persoonlijk. Houd je van de zekerheid, dan past een 1-jarig energiecontract bij jou. Je energietarieven staan dan vast en veranderen niet tijdens de looptijd van je contract.  
 
Na 1 jaar loopt je energiecontract af. Je bent dan vrij om te kiezen voor een nieuw 1-jarig energiecontract. Of kies voor een variabel energiecontract. Dit contract is maandelijks opzegbaar, maar geeft je niet de zekerheid van vaste energietarieven.  

De voordelen van een 1-jarig energiecontract

Een 1-jarig energiecontract heeft zowel voordelen als nadelen. De keuze voor het afsluiten van een energiecontract is altijd persoonlijk. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. De pluspunten van een 1-jarig energiecontract:

  • Je tarieven voor stroom en gas staan vast gedurende de looptijd van je energiecontract. Dit geeft je zekerheid.
  • Je energietarieven blijven gelijk als de prijzen op de energiemarkt stijgen.

Belangrijk om te onthouden als je kiest voor een contract van 1 jaar vast: 

  • Als de prijzen op de energiemarkt dalen, dan dalen je energietarieven niet mee. Je leveringstarief voor stroom en gas staat vast.
  • Als je je 1-jarig energiecontract eerder opzegt dan afgesproken betaal je mogelijk een opzegboete. 
Man zit in woonkamer achter laptop

Kies je energiecontract met de postcodecheck

Met de postcodecheck zie je snel het aanbod wat we voor je hebben. Ga je voor een energiecontract van 1 jaar, of kies je voor een variabel contract? De keuze is aan jou.

Veelgestelde vragen over een 1-jarig energiecontract

Nadat je bij ons klant bent geworden, heb je een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Gedurende deze periode kun je je contract probleemloos opzeggen. Ook als je een vaste looptijd met ons hebt afgesproken.

Dit hangt af van wat jij afspreekt met de energieleverancier. Ben je op zoek naar de einddatum van jouw energiecontract? Ga dan naar Mijn Essent.

Vanaf 6 maanden voor het einde van je vaste energiecontract, kun je jouw contract verlengen. Als je je energiecontract niet verlengt, wordt je contract automatisch omgezet naar een variabel contract. Dit is maandelijks opzegbaar.

Ja, dat kan. Als je momenteel een variabel energietarief hebt, kun je overstappen naar een vast energiecontract van Essent. Een variabel energiecontract is maandelijks opzegbaar. 
Er zijn twee soorten energiecontracten: vast en variabel. De keuze voor een vast of variabel energietarief is erg persoonlijk. Bij een vast contract kies je altijd voor zekerheid: je zet je tarieven vast voor één of meerdere jaren. Zo ben je niet afhankelijk van eventuele marktschommelingen. Bij een variabel contract veranderen je tarieven periodiek. Ze stijgen of dalen met de energiemarkt mee. Als de tarieven veranderen krijg je altijd persoonlijk bericht, per post of via e-mail. We leggen je graag alles uit over het kiezen van een vast of variabel energiecontract.