De kosten van dakisolatie

Een waardevolle investering

Waarom investeren in dakisolatie?

De kosten van het isoleren van je dak verschillen per situatie. Dit is afhankelijk van het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt en het type woning. Zo zijn de kosten van dakisolatie van een tussenwoning anders dan bij een vrijstaande woning. Ondanks de verschillen is het isoleren van je dak een investering die altijd veel voordelen met zich meebrengt.

Nederland isoleert

Steeds meer huishoudens kiezen voor isolatie. In de afgelopen 10 jaar isoleerden onze servicepartners al ruim 45.000 huizen.

Meest effectieve manier

Dakisolatie is de meest effectieve stap naar verduurzaming en geld besparen. (Bron: Milieu Centraal)*

Makkelijk verdiend

De winst is te vergelijken met een rente van 5,5% op je spaarrekening. (Bron: Milieu Centraal)*

Subsidie

Door een aantrekkelijk subsidieregeling kun je tot 30% van de kosten terugkrijgen bij een investering in dakisolatie.

Waaruit bestaan de kosten bij het isoleren van je dak?

Een investering in dakisolatie bestaat uit verschillende kosten. Hierbij moet je denken aan het isolatiemateriaal, de kosten van de isolatiespecialisten en de kosten van het voorbereidend werk dat nodig is. Hoeveel het installeren van dakisolatie uiteindelijk gaat kosten is ook afhankelijk van het aantal meter dat je laat isoleren en het type woning.

Gemiddeld kost het aanbrengen van dakisolatie bij een hoekwoning € 5.400 (Bron: Milieu Centraal)**. Dit is exclusief de overheidssubsidie die kan oplopen tot 30% van de kosten wanneer je twee energiebesparende maatregelen laat uitvoeren.

Hoeveel kost dakisolatie per vierkante meter?

De kosten van dakisolatie verschillen per type woning en het materiaal dat gebruikt wordt. Als je toch een inschatting wilt maken van de kosten van deze investering kun je het aantal meters dak vermenigvuldigen met het gemiddelde prijs per meter. Je kunt ervan uitgaan dat het isoleren van je dak ongeveer tussen de € 80,- en € 142,- per vierkante meter kost. Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan bij onze experts. 

Subsidie voor dakisolatie

Door de ISDE-subsidie van de overheid kun je een flink besparen op de kosten van dakisolatie. Daarnaast verlaag je natuurlijk ook nog je energierekening, waardoor je uiteindelijk de investering terug verdient.

Je komt in aanmerking voor deze subsidie als je minimaal 20 vierkante meter dak laat isoleren, waarbij je een maximale subsidie kan verwachten van € 15,- per vierkante meter. Dit is afhankelijk van het aantal isolatiemaatregelen die je laat uitvoeren. Als je namelijk ervoor kiest om dakisolatie te combineren met een tweede maatregel, kom je in aanmerking voor een subsidie van maximaal € 30,- per vierkante meter. Bekijk hieronder alle voorwaarden van subsidie voor dakisolatie. 

Lees meer over subsidie voor dakisolatie

Kosten schuin dak isoleren per type woning

De kosten van dakisolatie verschillen per type woning. Het isoleren van een vrijstaand huis zal waarschijnlijk meer kosten van het isoleren van een tussenwoning. Om een inschatting te kunnen maken laten we hieronder zien wat de gemiddelde kosten zijn per type woning en hoeveel subsidie je kunt ontvangen bij het laten uitvoeren van twee isolatiemaatregelen (bron: Milieu Centraal)**:

 Tussenwoning

Het isoleren van een tussenwoning kost gemiddeld € 5.100. Je kunt hier nog wel € 1.600 subsidie op krijgen. Makkelijk verdiend!

Hoekwoning

Als je een hoekwoning laat isoleren kost deze investering gemiddeld € 5.400. Hierbij kun je ongeveer € 1.700 aan subsidie terugkrijgen.

2 onder 1 kap 

Het isoleren van een 2 onder 1 kap woning kost rond de € 5.600. Het gemiddelde subsidiebedrag dat je hiervoor kunt ontvangen is € 1.800 .

Vrijstaande woning 

Het isoleren van een schuin dak van een vrijstaand huis kost ongeveer € 9.000. Hierbij kun je een subsidie ontvangen van ongeveer € 2.700.

HAAL DAKISOLATIE IN HUIS

Benieuwd naar de kosten voor jouw woning? Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan.

servicepartners kaart nederland

Daarom isolatie via Essent

Kies je voor isolatie via Essent? Een slimme keuze. Want wij regelen het voor je: van advies tot installatie. Dat doen we samen met onze lokale servicepartners, Nederland Isoleert en Isoprofs. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. 

Regel je isolatie via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap en een professioneel geïsoleerde woning.

  • Altijd dichtbij: een adviesgesprek bij je thuis
  • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt
Veelgestelde vragen

De kosten van dakisolatie verschillen per woning. Gemiddeld kost het aanbrengen van dakisolatie bij een hoekwoning €5.400. Dit is exclusief ISDE-subsidie die kan oplopen tot 30% van de kosten wanneer je twee energiebesparende maatregelen laat uitvoeren (Bron: Milieu Centraal).

Het dak is een van de grootste energieverspillers in huis. Dakisolatie is daarom een goede investering. Benieuwd naar de kosten in jouw situatie? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Onze isolatiespecialist adviseert je over dakisolatie en brengt een offerte op maat uit.

Bij het isoleren van je dak kunnen er verschillende materialen worden gebruikt. De meest gebruikte zijn Knauf Supafil Timerframe of Pif thermisch isolatiefolie.

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

  • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
  • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
  • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Je komt in aanmerking voor subsidie voor isolatie als een bepaalde aantal vierkante meter van je woning laat isoleren. Je kunt bij één maatregel tot 15% van je investering terugkrijgen. Laat je een tweede isolatiemaatregelen uitvoeren? Dan wordt het subsidiebedrag verdubbeld. Bekijk de website van Milieu Centraal om erachter te komen hoeveel subsidie je precies kunt krijgen voor jouw situatie.

Het isoleren van je woning heeft een aantal voordelen:

  • Energiebesparing: betere isolatie van je woning. Er gaat tijdens koude dagen minder warmte verloren, waardoor je minder hoeft te stoken. En dat is goed voor je energierekening én het milieu.
  • Wooncomfort houdt in de winter je huis warm en in de zomer koel
  • Slimme investering: een verbetering van je energielabel zorgt voor een hogere waarde van je woning.
  • Geluidsisolatie: isolatie voor de demping van geluid. Je hebt minder last van geluid uit de omgeving.

* Besparingen zijn berekend voor een hoekhuis met een hr-combiketel als verwarming. Er is gerekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste betreft een prognose voor 2030. Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn groter. Hoeveel je precies bespaart, hangt ook af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd. (Bron: Milieu Centraal)

** Deze kosten zijn een schatting. Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren. Het aantal vierkante meter gevel, dak, vloer en glas verschilt per soort woning: een tussenwoning heeft het minst aantal vierkante meters, een vrijstaande woning het meest. Per woningtype gaan we uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van RVO (een overheidsorganisatie) van 1 maart 2023. Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen. (Bron: Milieu Centraal).