Stroometiket

Zo werd je stroom in 2023 opgebouwd

De bronnen van je groene stroom, in één overzicht

Op het stroometiket zie je in een oogopslag welke energiebronnen zijn gebruikt in de door ons geleverde stroom. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is verantwoordelijk voor het toezicht op deze gegevens.

Standaard 100% groene stroom

Bij Essent krijgt alle huishoudens en ondernemers standaard 100% groene stroom. Stroom die volledig duurzaam is opgewekt met windmolens en zonnepanelen. Ieder jaar zetten we stappen om Nederland nog duurzamer te maken. Zo komt onze energie steeds meer van eigen bodem. En daar zijn we trots op.

Stroometiket 2023

Ieder jaar in mei verschijnt het stroometiket over het afgelopen jaar. Dat komt omdat we pas aan het einde van het jaar precies weten welke energiebronnen zijn gebruikt bij het opwekken van je stroom.

Hier vind je daarom het stroometiket van 2023. Daarin kun je zien dat we steeds meer hernieuwbare energiebronnen (wind en zon) uit Nederland gebruiken.

Download stroometiket 2023

Hoe stelt Essent het stroometiket samen?

Essent Retail Energy B.V. is je energieleverancier. In het stroometiket vind je deze terug onder ‘Energy Retail mix’. Essent Retail mix levert stroom uit 100% hernieuwbare bronnen aan alle huishoudens, zzp’ers en MKB. De stroom die uit niet hernieuwbare bronnen wordt geleverd door Essent NV*, is voor een aantal klanten van Powerhouse B.V. De komende drie jaar bouwen de activiteiten van Powerhouse B.V. af.

Bij Groene Stroom, WindStroom en DubbelGroen rapporteren wij de samenstelling van deze specifieke producten. Het stroometiket is samengesteld volgens de berekeningsmethode van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

"Al sinds 1995 leveren we groene stroom en sinds oktober 2017 is dit de standaard voor alle huishoudens. Vandaag de dag komt ook steeds meer van eigen bodem. Daar zijn we trots op!"

Energie van Vandaag

Het is onze missie om iedereen actief te helpen om de volgende stap te zetten in energie, klein of groot. Daar hoort vandaag de dag ook groene stroom bij.

Naast de levering van groene stroom zorgen we, samen met onze servicepartners, voor de verduurzaming van huizen en gebouwen. Met inzicht, persoonlijk advies en een team van adviseurs en monteurs helpen we onze klanten om minder energie te verbruiken en zelf kleinschalig op te wekken. Wijk voor wijk, straat voor straat, bedrijf voor bedrijf, huis voor huis, meter voor meter.

Wil je ook energie besparen? Wij geven je handige bespaartips, waarmee je vandaag al kunt starten.