Warmtepomp kopen

Bespaar op je energiekosten

  • Vrijblijvend advies en offerte
  • Vakkundige installatie en onderhoud
  • Korting met bespaartegoed

Warmtepomp met korting door bespaartegoed

Als deelnemer van Thuisvoordeel bouw je bespaartegoed op. Elk jaar krijg je er 50, 75 of 100 euro bij. Dat is afhankelijk van hoelang je klant bent. Dit tegoed kun je terugvragen nadat je via ons een warmtepomp laat installeren. Je bespaart hiermee flink op je aanschaf én energiekosten.

Verwarmen met een warmtepomp

Steeds meer huishoudens laten een (hybride) warmtepomp installeren. Een warmtepomp verwarmt je woning door warme lucht rond te pompen. Hiervoor is alleen elektriciteit nodig. Zo hoef je geen gas te verbruiken. Dat is goed voor het milieu én je portemonnee.  

Minder of geen gas

Met een hybride warmtepomp verbruik je gemiddeld 60% minder gas bij verwarming.

(Bron: Milieu Centraal)

Duurzaam verwarmen

Je CO2-uitstoot door verwarming en warm water gaat flink omlaag als je een warmtepomp gebruikt.

Hogere waarde woning

Met een warmtepomp stijgt je woning in waarde (bron: NVM). Een slimme investering dus.

Met subsidie

Kies je voor een warmtepomp, dan kun je voor de aanschaf geld krijgen van de overheid. Daar helpen we je bij.

Geschikt huis voor een warmtepomp

Je woning moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Het belangrijkste is dat je huis goed geïsoleerd is. Anders gaat de warmte er zo weer uit. Dan verliest de warmtepomp te veel rendement.

Daarnaast is vloerverwarming of lagetemperatuurverwarming in je huis het meest ideaal. Want een warmtepomp verwarmt het beste tot 45 graden. Dat is minder dan 60 of 80 graden van een cv-ketel die je gewend bent.

Ook je huidige verbruik, of je zonnepanelen hebt en de leeftijd van je cv-ketel bepaalt of je woning geschikt is. Alle voorwaarden nemen we stap voor stap met je door tijdens ons adviesgesprek.

Subsidie van de overheid

Voor veel veranderingen aan je huis kun je geld van de overheid krijgen. Dat noemen we subsidie. Dit bestaat ook voor een warmtepomp.

  • Hybride warmtepomp op buitenlucht: € 1.950 tot € 3.000 subsidie
  • Elektrische warmtepomp: € 1.950 tot € 3.750 subsidie
    (Bron: Milieu Centraal)

De subsidie hangt dus af van het soort warmtepomp en het vermogen. Goed om te weten: als je ook je woning laat isoleren, krijg je een hogere subsidie op een warmtepomp. Hier helpen we je natuurlijk bij.

 

Lees meer over warmtepomp subsidie.

Natuurlijk, een warmtepomp via Essent

Samen met gespecialiseerde servicepartners

Een warmtepomp via onze vakkundige servicepartners is een slimme keuze. En met bespaartegoed krijg je geld terug na je aanschaf. We begeleiden je van advies tot installatie. En helpen we met subsidie en blijvend onderhoud.

  • Van passend advies, naar installatie én hulp met subsidieaanvraag
  • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
  • Met bespaartegoed van Thuisvoordeel geld terug na je aanschaf

Onze servicepartners

 

Veelgestelde vragen

Als klant van Essent kun je gratis meedoen met ons klantprogramma Thuisvoordeel. Daarmee bouw je automatisch bespaartegoed op om voordelig je woning te verduurzamen. Want bespaartegoed is geld dat je kunt terugvragen nadat je bijvoorbeeld een warmtepomp via ons laat installeren. Zo bespaar je flink op je aanschaf- én energiekosten. Je bespaartegoed groeit elk jaar met € 50, € 75 of € 100. Hoe langer je klant bent, hoe meer je krijgt. Je tegoed loopt op tot maximaal € 500.
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Hierin kom je meer te weten over een warmtepomp en of je huis geschikt is. We vertellen welk type het beste past en geven je een transparante offerte.

Als je warmtepomp is geïnstalleerd betaal je de factuur. Deze stuur je samen met het betaalbewijs op via de bespaartegoed pagina. We kijken of alles klopt en volledig is. Dan betalen we je het bespaartegoed binnen 4 weken op het bij ons bekende rekeningnummer.

Je bespaartegoed staat daarna weer op nul. Elk jaar ontvang je weer nieuw tegoed.
Ja, je kunt geld van de overheid krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp. Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht krijg je bijvoorbeeld tussen € 1.950 en € 3.000 subsidie. En voor een volledig elektrische warmtepomp is dit € 1.950 tot € 3.750 (bron: Milieu Centraal).

Zo is een warmtepomp een stuk goedkoper en heb je hem sneller terugverdiend. Tijdens ons adviesgesprek geven we je inzicht in de kosten, subsidies en opbrengsten.
In het adviesgesprek schatten we voor je in hoeveel minder je gaat betalen voor je energie. Dit hangt af van het type warmtepomp dat past bij je huis. Maar bijvoorbeeld ook de grootte van je woning. En of je voortaan minder of geen gas verbruikt. Met een hybride warmtepomp verbruik je gemiddeld 60% minder gas bij verwarming (bron: Milieu Centraal).
De buitenunit van de warmtepomp maakt minimaal geluid. ’s Nachts staat de verwarming vaak op een lagere temperatuur. Dan is er nog minder geluid. Onze installateurs plaatsen de buitenunit ook niet zomaar onder of naast een slaapkamerraam. Daar houden we rekening mee. Als het nodig is kunnen we voor je een geluidswerende kast over de buitenunit heen plaatsen. Dan is er 10 tot 15 decibel minder geluid. Sommige hybride warmtepompen hebben helemaal geen buitenunit.
De kosten zijn erg wisselend omdat er verschillende types zijn. Je hebt bijvoorbeeld een lucht/water warmtepomp (luchtwarmtepomp) en een ventilatiewarmtepomp. Ook maakt het een verschil of de pomp gaat samenwerken met een nieuwe cv-ketel, je huidige cv-ketel of helemaal geen cv-ketel. Als voorbeeld kost een hybride warmtepomp (4kWh) tussen € 6.000 en € 8.100, inclusief btw en installatie (bron: Milieu Centraal).

Met bespaartegoed kun je geld terug vragen na je aanschaf. Dat is het voordeel voor jou als klant van Essent. Lees meer over bespaartegoed.
Naast een warmtepomp kun je jouw bespaartegoed ook gebruiken voor zonnepanelen of isolatie. Lees meer over onze energiebesparende producten.