Zonnepanelen kopen

Bespaar flink op je energierekening

Doe de Dakcheck

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh

Daarom zonnepanelen kopen via Essent

Met zonnepanelen wek je stroom op via je eigen dak. Zo bespaar je flink op je energierekening. Elke maand opnieuw! Het aanschaffen van zonnepanelen is een slimme investering die je al snel terugverdient. Ook maken regelingen zoals de salderingsregeling of een gemeentelijke subsidie het kopen van zonnepanelen extra aantrekkelijk. Koop je zonnepanelen via Essent, dan helpen we je van persoonlijk advies tot en met de professionele installatie. Goed om te weten: het merendeel van onze projecten installeren wij binnen 12 weken.

Garantie op product en vermogen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan krijg je tot wel 25 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer én 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Hoge kwaliteit zonnepanelen

Hoge kwaliteit materiaal en installatie

De kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen worden door onze professionele servicepartners op je dak geplaatst. Er is altijd een servicepartner bij jou in de buurt.

Zonnepanelen aanschaffen: goed om te weten

Wil je zonnepanelen aanschaffen? Bekijk dan onderstaande informatie over de salderingsregeling en subsidie.

Wat is de salderingsregeling?

Leveren je zonnepanelen meer op dan de energie die je verbruikt? Dan kun je de energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Meer weten?

Zonnepanelen subsidie

De overheid stimuleert het energiezuinig maken van je huis. Bijvoorbeeld met financiële regelingen en gemeentelijke subsidies voor zonnepanelen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Keuze uit verschillende zonnepanelen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan heb je de keuze uit verschillende soorten zonnepanelen. Ga je voor de Comfort, Comfort Plus of Premium zonnepanelen? Onze zon-expert helpt je met advies bij de aanschaf van zonnepanelen.

Comfort
Voordelige keuze
Zonnepaneel 405 WP vermogen
 • Vermogen405 WP
 • Opbrengst 10 panelen3.847,5 kWh
 • Vermogensgarantie in 25 jaar85%
 • Productgarantie15 jaar
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Comfort Plus
Duurzame keuze
Zonnepaneel REC Alpha 420 WP vermogen
 • Vermogen420 WP
 • Opbrengst 10 panelen3.990 kWh
 • Vermogensgarantie in 25 jaar92%
 • Productgarantie25
 • Hoog vermogen, ook na 25 jaar
Premium
Hoogste kwaliteit
Zonnepaneel 430 WP vermogen
 • Vermogen430 WP
 • Opbrengst 10 panelen4.085 kWh
 • Vermogensgarantie in 25 jaar90%
 • Productgarantie25
 • 30 jaar vermogensgarantie

Zonnepanelen pakket met all-in prijs

Voor onze zonnepanelen betaal je een all-in prijs. Het zonnepanelen pakket bestaat uit de zonnepanelen, de materialen, de omvormer en de professionele installatie door onze servicepartner. 

Waarom zonnepanelen kopen via Essent?

We helpen je met de aanschaf van zonnepanelen van advies tot installatie. De levering van je zonnepanelen wordt verzorgd door een van onze servicepartners. Zonnepanelen kopen via Essent betekent:

 • Altijd een servicepartner bij jou in de buurt
 • Professionele installatie binnen één dag door vakkundige monteurs van onze servicepartners
 • 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen

Je hoeft geen klant bij Essent te zijn. Ook als je geen klant bij ons bent helpen we je graag met de aanschaf van zonnepanelen. Je hoeft niet over te stappen van energieleverancier.

EnergieWonen

Zonnepanelen kopen en installeren

Bij ons koop je niet alleen de zonnepanelen, we verzorgen ook de volledige installatie voor je. Voorafgaand bepalen we wat de juiste ligging voor jouw zonnepanelen zal zijn. Bij de installatie van zonnepanelen houden we rekening de oppervlakte van jouw dak, eventuele schaduw en berekenen we hoeveel panelen er nodig zijn. Vervolgens installeren we de omvormer en wanneer nodig breiden we de meterkast uit.

 

Veelgestelde vragen over de zonnepanelen kopen

Ja, dat kan. Ook als je geen klant bent kun je via Essent zonnepanelen kopen. Je hoeft hiervoor niet over te stappen. Een offerte voor zonnepanelen aanvragen doe je gemakkelijk online.

Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan kies je voor service en kwaliteit. Essent werkt samen met servicepartners met professionele installateurs. Onze servicepartners voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsnormen. De kwaliteit van de zonnepanelen wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke instanties. Kies je voor een zonnepanelen pakket via Essent, dan ben je zeker van een hoge kwaliteit materialen en professionele installatie. 

 • Hoeveel zonnepanelen je koopt
  Dit is afhankelijk van de oppervlakte van je dak, budget en van je wensen. Een huishouden verbruikt gemiddeld 2765 kWh stroom, wat overeenkomt met 11 zonnepanelen (bron: Milieu Centraal).
 • Welk type zonnepanelen je kiest
  Niet elk zonnepaneel is hetzelfde. Zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld verschillen in vermogen. Daarnaast is het goed om te kijken naar de kwaliteit van de omvormer.
 • Waar je zonnepanelen koopt
  Koop je zonnepanelen via Essent, dan kies je voor een betrouwbare partij. We leveren samen met betrouwbare servicepartners, specialisten in zonnepanelen. We helpen je bij de aanschaf van zonnepanelen van advies tot installatie. We bieden je uitstekende kwaliteit materialen en professionele installatie. Je krijgt minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie.
  Meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw huis? Een adviesgesprek is gratis. Of vraag online direct een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen aan. 

Bij de aanschaf van zonnepanelen krijg je minimaal 15 jaar productgarantie op de zonnepanelen. Op Comfort Plus en Premium zonnepanelen krijg je 25 jaar productgarantie. Bovendien krijg je 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met financiële regelingen en een subsidie voor zonnepanelen.

Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan brengen we graag je wensen in kaart. Aan de hand van je situatie en wensen adviseren we je over de beste zonnepanelen voor jouw dak. Koop je zonnepanelen via Essent, dan heb je de keuze uit Comfort, Comfort Plus en Premium zonnepanelen. Onze zon-expert helpt je stap voor stap bij de aanschaf van zonnepanelen, van advies tot installatie. Een adviesgesprek is gratis.

De zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. We vertellen je graag meer over de levensduur van zonnepanelen door middel van tips en advies. Op deze manier kun je zorgeloos genieten van jouw zonnepanelen.

We kijken niet alleen naar de grootte van je dak, maar ook naar andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken van je dak zoals de hellingshoek, ligging en schaduwvorming. Daarnaast houden we rekening met je stroomverbruik.

We adviseren zonnepanelen te kopen die nodig zijn voor je persoonlijke stroomverbruik. Wek je stroom op die je niet gebruikt? Dan wordt dit teruggeleverd aan het stroomnet. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding. Dit noemen we de salderingsregeling.

In een gratis adviesgesprek vertelt onze expert je alles over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw woning. 

SolarEdge is een systeem wat zorgt voor een hoog rendement op zonnepanelen. Heb je schaduw op je dak? De SolarEdge Power Optimizer voorkomt een lagere opbrengst. Zo geniet je zorgeloos van je zonnepanelen.

 • De voordelen van zonnepanelen met SolarEdge:
 • Hoog rendement op je zonnepanelen
 • Hoge opbrengst van je zonnepanelen
 • Besparen op kosten voor onderhoud
 • 12 jaar garantie op de omvormer
 • 25 jaar garantie op de optimizers

Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan kies je voor service en kwaliteit. De kosten van zonnepanelen van Essent verschillen per soort paneel. We bieden drie verschillende zonnepanelen aan, met elk eigen features en een eigen prijs. Gemiddeld gezien is de investering van zonnepanelen na 7 jaar terugverdiend.