Zonnepanelen installeren

Zo geregeld via Essent

Zonnepanelen installeren: zo geregeld

Zonnepanelen op je dak laten installeren is een goede investering. Zonnepanelen zorgen voor een flinke besparing op je energierekening. Het plaatsen van je zonnepanelen hoef je uiteraard niet zelf te doen. Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan plaatsen de vakmensen van onze servicepartners de zonnepanelen op je dak. Alle monteurs van onze lokale servicepartners zijn professioneel en deskundig. Echte specialisten in zonnepanelen dus, die ervoor zorgen dat het monteren van ze zonnepanelen veilig gebeurd.

Zonnepanelen installatie door zonnepanelen installateur

Essent werkt al jaren samen met lokale servicepartners, specialisten in zonnepanelen. Zonnepanelen installateurs met een bak aan kennis en ervaring. De monteurs zijn gediplomeerd en zorgen ervoor dat we de zonnepanelen veilig en professioneel op je dak plaatsen. Zo ben je zeker van vakmanschap bij de zonnepanelen installatie.

Zonnepanelen laten plaatsen: de voorbereiding

Voorafgaand aan het monteren van de zonnepanelen is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden of over na te denken. Bijvoorbeeld over het aantal zonnepanelen wat op je dak geplaatst kan worden en waar de zonnepanelen precies komen te liggen. Voor dit laatste wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plaatsing ten opzichte van de zon en obstakels zoals bomen en schaduwvorming. Bij de zonnepanelen installatie horen ook onderdelen zoals de omvormer en bekabeling. Gelukkig hoef jij je geen zorgen te maken om dit soort vragen. Onze lokale servicepartners plaatsen de zonnepanelen voor je, veilig en professioneel. Bovendien krijg je eerst een vrijblijvend advies. Zodat jij kan genieten van de opbrengst van zonnepanelen. Vaak al binnen 1 dag! Zo geregeld dus. Mogelijk vraag je je af of je een vergunning nodig hebt voor het aansluiten van zonnepanelen. In de meeste gevallen is dat niet nodig. Aan monumentale panden worden soms andere eisen gesteld, deze kun je het beste checken bij je gemeente.

Doe de Zonnepanelencheck

en ontdek binnen 1 minuut

 • Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen
 • Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt
 • Een indicatie van je besparing

De dag van installatie van je zonnepanelen

Heb je gekozen voor de zonnepanelen? Dan kan het installeren beginnen. Samen met onze installateur kies je hiervoor een dag waarop het goed uitkomt. Dit is meestal binnen 6 tot 8 weken na het tekenen van de offerte. In bijna alle gevallen is het plaatsen van de zonnepanelen al binnen 1 dag afgerond, vaak zelfs al binnen 1 dagdeel. De zon specialisten nemen verschillende onderdelen mee voor het aansluiten van de zonnepanelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De zonnepanelen
 • De omvormer
 • Frames om de zonnepanelen in te plaatsen
 • De bekabeling
 • Eventueel optimizers
 • Andere kleine aansluitmaterialen
 • Een ladder of hoogwerker
 • Valbescherming om veilig te werken

De installateurs beginnen vaak met het monteren van een frame op het dak. Daarop worden de zonnepanelen later vastgezet. Ook zorgt een deskundige monteur voor de plaatsing van de omvormer. Die bevindt zich meestal op zolder of vlak onder het dak. De omvormer wordt het liefst zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen geïnstalleerd. Ook de bekabeling naar de meterkast wordt uitgevoerd. Als de omvormer ook aangesloten is en het werk in de meterkast klaar is, mogen de zonnepanelen hun werk gaan doen. Je geniet dan direct van je zonnepanelen!

Ook zonnepanelen op je dak plaatsen?

Wil je ook zonnepanelen laten installeren en besparen met de zon? Bereken dan je besparing! Dit doe je eenvoudig met de Zonnepanelencheck. Je berekent binnen 1 minuut je besparing met zonnepanelen.