Zonnepanelen installeren

Zo geregeld via Essent

Zonnepanelen op je dak

Zonnepanelen op je dak laten installeren is een goede investering. Zonnepanelen zorgen voor een flinke besparing op je energierekening. Het leggen van je zonnepanelen hoef je uiteraard niet zelf te doen. Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan plaatsen de installateurs van onze servicepartners de zonnepanelen op je dak. Echte specialisten in zonnepanelen, die ervoor zorgen dat het plaatsen van je zonnepanelen veilig en professioneel gebeurt. Goed nieuws, in veel gevallen plaatsen we de zonnepanelen al binnen 12 weken. Zo wek je snel je eigen energie op.

Kwaliteit

Onze zonnepanelen zijn van de beste A-kwaliteit.

Duurzame energieopwekking

Zonnepanelen verminderen de afhankelijkheid van niet-duurzame bronnen.

Waardestijging van je huis

Door het verlagen van de energiekosten en het verhogen van de duurzaamheid van je woning.

Langdurige investering

Een duurzame en rendabele investering op de lange termijn.

Zonnepanelen laten plaatsen: de voorbereiding

Voor je zonnepanelen op je dak laat plaatsen is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken. Bijvoorbeeld: hoeveel zonnepanelen moeten op mijn dak worden gelegd? En wat is de juiste opstelling voor panelen op mijn dak? Wat kost het aanleggen van zonnepanelen? Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen op mijn dak?

De laatste vraag kunnen we direct beantwoorden. Een vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen is meestal niet nodig, maar aan monumentale panden worden soms andere eisen gesteld. Dat kun je het beste checken bij je gemeente. Op de rest van je vragen krijg je antwoord van onze professionele installateurs. Zij geven je eerst een vrijblijvend advies.

Installateur installeert zonnepanelen op dak

De juiste opstelling met een zonnepanelen legplan

Met zonnepanelen wek je gratis stroom op. Hoe slimmer de opstelling van de zonnepanelen, hoe meer zonnestroom. Hoe je je zonnepanelen laat plaatsen is dus heel belangrijk. Wat de beste opstelling van zonnepanelen is, bekijken we aan de hand van enkele factoren. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plaatsing ten opzichte van de zon en obstakels zoals bomen en schaduwvorming. De installateur vertelt jou precies waarom hij deze keuzes maakt, zo hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

Zonnepanelen op een plat en schuin dak: de verschillen

Heb je een plat dak en ben je van plan daar enkele zonnepanelen op te plaatsen? Dan is het belangrijk dat je jezelf goed informeert over de ideale hoogte van deze panelen. Ga je panelen leggen op een schuin dak? Bedenk dan goed in welke richting de panelen liggen. Het type dak is van invloed op de installatie van de zonnepanelen. Gelukkig hebben de meeste zonnepanelen hetzelfde formaat. Om te bepalen wat de juiste zonnepanelen zijn voor jouw dak raden we je aan de zonnepanelencheck in te vullen.

Zonnepanelen bijplaatsen

Heb je al zonnepanelen, maar wil je graag nog meer energie opwekken? Dan kun je extra zonnepanelen op je dak leggen. Of je laat een tweede zonnepanelensysteem aanleggen op een ander dak. Check wel even of de hoofdzekering van je meterkast het plaatsen van extra zonnepanelen aan kan. Onze adviseurs vertellen je graag wat voor jou handig is in een vrijblijvend adviesgesprek.

De installatie van je zonnepanelen

Heb je gekozen voor het plaatsen van zonnepanelen? Dan kan het installeren beginnen. Samen met onze installateur kies je een dag waarop het goed uitkomt. Dit is meestal binnen 6 tot 8 weken na het tekenen van de offerte. In bijna alle gevallen plaatsen we je zonnepanelen binnen 1 dag, vaak zijn we zelfs al binnen 1 dagdeel klaar.

1. Frame

De installateurs beginnen met het monteren van een frame op het dak. Daarop worden later de zonnepanelen geïnstalleerd.

2. Omvormer

Een deskundige monteur plaatst de omvormer. Meestal op zolder of vlak onder het dak. In elk geval zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen.

3. Meterkast

De omvormer wordt gekoppeld aan de zonnepanelen en met een kabel aangesloten op je meterkast. Als het nodig is, passen we ook je meterkast aan.

4. Zonnepanelen

De zonnepanelen worden geplaatst op het frame. Als het werk in de meterkast klaar is, gaan de zonnepanelen hun werk doen en geniet je direct van de opbrengst.

VRAAG ZONNEPANELEN AAN

Doe de Dakcheck en bekijk of jouw dak geschikt is. Bespaar vandaag en vraag gemakkelijk zonnepanelen aan.

servicepartners kaart nederland

Daarom zonnepanelen via Essent

Kies je voor zonnepanelen via Essent? Een slimme keuze. Want wij regelen het voor je: van advies tot installatie. Dat doen we samen met onze lokale servicepartners, EnergieWonen en VoltaSolar. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. 

Regel je zonnepanelen via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap.

  • Altijd dichtbij: een adviesgesprek bij je thuis
  • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt

Veelgestelde vragen over zonnepanelen installeren

Samen met onze installateur bepaal je wanneer je de zonnepanelen wil laten installeren. Meestal gebeurd het laten leggen van zonnepanelen binnen 6 tot 8 weken na het tekenen van de offerte. In bijna alle gevallen is het plaatsen van de zonnepanelen al binnen 1 dag afgerond, vaak zelfs al binnen 1 dagdeel.

Zelf zonnepanelen plaatsen is toegestaan, maar het is een erg lastige klus. De reden waarom velen kiezen voor het laten installeren van zonnepanelen door ons, is dat onze installateurs experts zijn op het gebied van zonnepanelen plaatsen. Hierdoor mag je kwaliteit en vakmanschap verwachten. Wil je zelf zonnepanelen installeren? Zorg voor een goede voorbereiding.

Soms dient er een aanpassing gedaan te worden aan de meterkast. De aanpassing is nodig zodat de groep in de meterkast niet overbelast wordt. Wanneer er meer dan twee zonnepanelen van 600 Watt worden geïnstalleerd, is de plaatsing op een vrije groep in de meterkast verplicht. De installateur bekijkt jouw specifieke situatie en zal altijd met je overleggen of er een aanpassing nodig is. Je hoeft je zelf geen zorgen te maken.

Wanneer de monteurs de zonnepanelen komen installeren, overleggen ze met jou hoe de bekabeling van de installatie weggewerkt zal worden. Meestal worden de kabels via een schacht of loze leiding het huis in getrokken. Daardoor heb je geen last van de kabels.

Bij de aanschaf van zonnepanelen krijg je minimaal 15 jaar productgarantie op de zonnepanelen. Op Comfort Plus en Premium zonnepanelen krijg je 25 jaar productgarantie. Bovendien krijg je 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met financiële regelingen en een subsidie voor zonnepanelen.