Zonnepanelen installeren

Zo geregeld via Essent

 • Hoge kwaliteit materialen
 • Product- en vermogensgarantie
 • Altijd bij jou in de buurt

Zonnepanelen installeren: zo geregeld

Zonnepanelen op je dak laten installeren is een goede investering. Zonnepanelen zorgen voor een flinke besparing op je energierekening. Het plaatsen van je zonnepanelen hoef je uiteraard niet zelf te doen. Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan plaatsen de vakmensen van onze servicepartners de zonnepanelen op je dak. Alle monteurs van onze lokale servicepartners zijn professioneel en deskundig. Echte specialisten in zonnepanelen dus, die ervoor zorgen dat het monteren van ze zonnepanelen veilig gebeurt.

Zonnepanelen installatie door zonnepanelen installateur

Essent werkt al jaren samen met lokale servicepartners, specialisten in zonnepanelen. Zonnepanelen installateurs met een bak aan kennis en ervaring. De monteurs zijn gediplomeerd en zorgen ervoor dat we de zonnepanelen veilig en professioneel op je dak plaatsen. Door het jarenlange vakmanschap ben je zeker van een professionele aansluiting van je zonnepanelen.

Zonnepanelen laten plaatsen: de voorbereiding

Voorafgaand aan het monteren van de zonnepanelen is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden of over na te denken. Bijvoorbeeld: hoeveel zonnepanelen moeten op mijn dak worden geplaatst? En wat is de juiste optelling voor panelen op mijn dak?

Onze lokale servicepartners plaatsen de zonnepanelen voor je, veilig en professioneel. Bovendien krijg je eerst een vrijblijvend advies. Zodat jij kan genieten van de opbrengst van zonnepanelen. Vaak al binnen 1 dag! Zo geregeld dus. Mogelijk vraag je je af of je een vergunning nodig hebt voor het aansluiten van zonnepanelen. In de meeste gevallen is dat niet nodig. Aan monumentale panden worden soms andere eisen gesteld, deze kun je het beste checken bij je gemeente.

De juiste opstelling met een zonnepanelen legplan

Met zonnepanelen wek je gratis stroom op. Hoe slimmer de opstelling van de zonnepanelen, hoe meer zonnestroom. De opstelling van jouw zonnepanelen is dus heel belangrijk. Wat de beste opstelling van de zonnepanelen is bekijken we aan de hand van enkele factoren. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plaatsing ten opzichte van de zon en obstakels zoals bomen en schaduwvorming. De installateur vertelt jou precies waarom hij deze keuzes maakt, zo hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

Zonnepanelen op een plat en schuin dak: de verschillen

Heb je een plat dak en ben je van plan daar enkele zonnepanelen op te plaatsen? Dan is het belangrijk dat je jezelf goed informeert over de ideale hoogte van deze panelen. Ga je panelen installeren op een schuin dak? Bedenk dan goed in welke richting de panelen liggen. Het type dak is van invloed op de installatiewijze van de zonnepanelen. Gelukkig hebben de meeste zonnepanelen hetzelfde formaat. Om te bepalen wat de juiste zonnepanelen zijn voor jou raden we je aan de zonnepanelencheck in te vullen.

Ook zonnepanelen op je dak laten plaatsen?

Wil je ook zonnepanelen laten installeren en besparen met de zon? Bereken dan je besparing! Dit doe je eenvoudig met de Zonnepanelencheck. Je berekent binnen 1 minuut je besparing met zonnepanelen.

De dag van installatie van je zonnepanelen

Heb je gekozen voor de zonnepanelen? Dan kan het installeren beginnen. Samen met onze installateur kies je hiervoor een dag waarop het goed uitkomt. Dit is meestal binnen 6 tot 8 weken na het tekenen van de offerte. In bijna alle gevallen is het plaatsen van de zonnepanelen al binnen 1 dag afgerond, vaak zelfs al binnen 1 dagdeel. De zon specialisten nemen verschillende onderdelen mee voor het aansluiten van de zonnepanelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De zonnepanelen
 • De omvormer
 • Frames om de zonnepanelen in te plaatsen
 • De bekabeling
 • Eventueel optimizers
 • Andere kleine aansluitmaterialen
 • Een ladder of hoogwerker
 • Valbescherming om veilig te werken

De installateurs beginnen vaak met het monteren van een frame op het dak. Daarop worden de zonnepanelen later vastgezet. Ook zorgt een deskundige monteur voor de plaatsing van de omvormer. Die bevindt zich meestal op zolder of vlak onder het dak. De omvormer wordt het liefst zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen geïnstalleerd. Ook de bekabeling naar de meterkast wordt uitgevoerd. Als de omvormer ook aangesloten is en het werk in de meterkast klaar is, mogen de zonnepanelen hun werk gaan doen. Je geniet dan direct van je zonnepanelen!

Veelgestelde vragen over zonnepanelen installeren

Samen met onze installateur bepaal je wanneer je de zonnepanelen wil laten installeren. Meestal gebeurd het laten leggen van zonnepanelen binnen 6 tot 8 weken na het tekenen van de offerte. In bijna alle gevallen is het plaatsen van de zonnepanelen al binnen 1 dag afgerond, vaak zelfs al binnen 1 dagdeel.

Zelf zonnepanelen plaatsen is toegestaan, maar het is een erg lastige klus. De reden waarom velen kiezen voor het laten installeren van zonnepanelen door ons, is dat onze installateurs experts zijn op het gebied van zonnepanelen plaatsen. Hierdoor mag je kwaliteit en vakmanschap verwachten. Wil je zelf zonnepanelen installeren? Zorg voor een goede voorbereiding.

Soms dient er een aanpassing gedaan te worden aan de meterkast. De aanpassing is nodig zodat de groep in de meterkast niet overbelast wordt. Wanneer er meer dan twee zonnepanelen van 600 Watt worden geïnstalleerd, is de plaatsing op een vrije groep in de meterkast verplicht. De installateur bekijkt jouw specifieke situatie en zal altijd met je overleggen of er een aanpassing nodig is. Je hoeft je zelf geen zorgen te maken.

Wanneer de monteurs de zonnepanelen komen installeren, overleggen ze met jou hoe de bekabeling van de installatie weggewerkt zal worden. Meestal worden de kabels via een schacht of loze leiding het huis in getrokken. Daardoor heb je geen last van de kabels.

Bij de aanschaf van zonnepanelen krijg je minimaal 15 jaar productgarantie op de zonnepanelen. Op Comfort Plus en Premium zonnepanelen krijg je 25 jaar productgarantie. Bovendien krijg je 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met financiële regelingen en een subsidie voor zonnepanelen.