Zonnepanelen

Ontdek of je dak geschikt is voor zonnepanelen en wat je jaarlijks kunt besparen op je energie rekening

Doe de Dakcheck

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh
  • Hoge kwaliteit materialen
  • Product- en vermogensgarantie 
  • 0% btw

Specialist in de buurt

Als energieleverancier werken we samen met de beste installateurs: onze servicepartners. Zij plaatsen de zonnepanelen op je dak. Er is altijd een servicepartner bij je in de buurt. We nemen je mee in het hele proces.
zonnepanelen
  • 1. Dakcheck. Vul de Dakcheck in en zie hoeveel panelen er op je dak passen.

  • 2. Adviesgesprek. We bellen je voor een afspraak om je wensen en behoeften door te spreken.

  • 3. Offerte. Op basis van de uitkomst van het adviesgesprek ontvang je een offerte op maat.

  • 4. Installatie door specialist. De installatie zit inbegrepen bij de aanschaf van de panelen. Je start na installatie direct met besparen!

Zo beoordelen klanten ons
8.1
48282 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
88% beveelt Essent aan

Wij helpen je met energie besparen

Al 100 jaar voor jou aan de slag

Meer over zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Benieuwd welke factoren dit zijn?

Zonnepanelen vergelijken

We hebben het beste zonnepanelen aanbod voor je samengesteld. Benieuwd welke panelen bij je passen?

Persoonlijk advies

Ontdek je mogelijkheden in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Zonnepanelen installeren

In veel gevallen installeren we de zonnepanelen al binnen 6 tot 8 weken. Benieuwd hoe de installatie verloopt? 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Ja, dat kan. Ook als je geen klant bent, kun je via Essent zonnepanelen kopen. Je hoeft hiervoor niet over te stappen. Een offerte aanvragen voor zonnepanelen doe je gemakkelijk online.
Je krijgt minimaal 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie bij Essent.

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met financiële regelingen en een subsidie voor zonnepanelen. Het kopen van zonnepanelen kan een kostbare investering zijn, maar overheden bieden vaak subsidies aan om de last te verlichten.

Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan brengen we graag je wensen in kaart. Aan de hand van je situatie en wensen adviseren we je over de beste zonnepanelen voor je dak. Koop je zonnepanelen via Essent, dan heb je de keuze uit 3 verschillende panelen. Onze zon-expert helpt je stap voor stap bij de aanschaf van zonnepanelen, van advies tot installatie en kiest de juiste omvormers voor de panelen. Een adviesgesprek is gratis.

De zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. We vertellen je graag meer over de levensduur van zonnepanelen met tips en advies. Op deze manier geniet je zorgeloos van je zonnepanelen.

We kijken niet alleen naar de grootte van je dak, maar ook naar andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan kenmerken van je dak zoals de hellingshoek, ligging en schaduwvorming. Daarnaast houden we rekening met je stroomverbruik. We adviseren je om niet meer zonnepanelen aan te schaffen dan nodig is voor je persoonlijke stroomverbruik. Hiervoor checken we je jaarverbruik aan stroom op je jaarrekening.

Wek je stroom op die je niet gebruikt? Dan lever je dit terug aan het stroomnet. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding. Heb je een energiecontract bij Essent? Dan betaal je terugleverkosten voor de stroom die je teruglevert. De terugleververgoeding en -kosten verrekenen we op je energierekening. In een gratis adviesgesprek legt onze expert aan je uit waarom zonnepanelen een slimme investering blijven voor je woning.

Kies je voor zonnepanelen via Essent, dan kies je voor service en kwaliteit. De kosten van zonnepanelen verschillen per paneel. We bieden verschillende zonnepanelen aan, met elk eigen features en een eigen prijs. Gemiddeld gezien is de investering van zonnepanelen na 8 jaar terugverdiend.* Vraag een vrijblijvende offerte aan om inzicht te krijgen in wat de kosten voor je betekenen. Goed om te weten is dat omvormers, montagemateriaal en installatie zijn inbegrepen in de prijs.

*Bron: Essent, EnergieWonen en Berenschot - Terugverdientijd bij aanschaf van een systeem van EnergieWonen, energietarieven en voorwaarden van Essent, op basis van 30% eigen stroomverbruik en 70% teruglevering.