De levensduur van zonnepanelen bedraagt gemiddeld 25 jaar. Vaak gaan zonnepanelen nog langer mee. Dit maakt zonnepanelen een goede en duurzame investering, waar je lang plezier van hebt. Met de zonne-energie van eigen dak bespaar je flink op je energierekening. Bekijk of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen door het invullen van de dakcheckVoor een lange levensduur van de zonnepanelen is een goede, professionele installatie van belang. Daarnaast is natuurlijk de kwaliteit van de zonnepanelen en het onderhoud van invloed op de levensduur. Datzelfde geldt voor de omvormer, de bekabeling en andere onderdelen van de installatie.

Een lange levensduur met hoge kwaliteit zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen is een investering voor de toekomst. Je wil daarom zeker van zijn van een hoge kwaliteit zonnepanelen op je dak. Dit is natuurlijk gunstig voor de levensduur van de zonnepanelen. Koop je zonnepanelen via Essent? Dan ben je zeker van een hoge kwaliteit van de zonnepanelen én de andere materialen die onderdeel uitmaken van de installatie. Daarnaast ben je zeker van een professionele én veilige installatie. 

Zonnepanelen levensduur verlengen door goed onderhoud

Over het algemeen is het schoonmaken van zonnepanelen niet vaak nodig. Doordat de zonnepanelen in een schuine hoek liggen, wordt veel vuil van de zonnepanelen gespoeld bij een flinke regenbui. Het is goed om de zonnepanelen ongeveer 1 keer per 5 jaar schoon te laten maken. Zo zorg je voor een optimale levensduur van de zonnepanelen. We raden aan het schoonmaken van de zonnepanelen niet zelf te doen, maar te laten doen door een professional. Dit is vooral belangrijk in verband met de veiligheid. 

Zonnepanelen: levensduur van de omvormer

Binnen een zonnepanelensysteem is de omvormer een onderdeel wat soms vervangen moet worden. Kies bij de installatie voor een goed merk van hoge kwaliteit. Zo voorkom je problemen in de toekomst. Uiteraard word je hierin geadviseerd. Koop je zonnepanelen via Essent, dan zorgen we voor een omvormer van hoge kwaliteit. Afhankelijk van het type omvormer krijg je 12 tot 25 jaar garantie op de omvormer. Daarnaast ontvang je tot wel 25 jaar garantie op de zonnepanelen.

De opbrengst van zonnepanelen tijdens totale levensduur 

Zonnepanelen doen stil en ongemerkt hun werk op je dak. Het kan daarom lastig zijn om tijdens de levensduur van je zonnepanelen te zien of alles nog goed werkt. Het is slim om zelf de opbrengst bij te houden. Veel mensen met zonnepanelen controleren de opbrengst dagelijks of wekelijks en constateren een eventuele storing snel. De opbrengst van zonnepanelen is te zien op het display van de omvormer, af te lezen via de meterstanden op de elektriciteitsmeter(s) in de meterkast en ook via een app op je smartphone. 

De levensduur van zonnepanelen is gemiddeld 25 jaar. Vaak gaan de zonnepanelen nog langer mee. Daarmee is het installeren van zonnepanelen een goede investering in een duurzame toekomst én een lagere energierekening. Profiteer jij al van de zon?