Happiness is just around the corner

Energieversnellers

Voor de lekkerste drankjes, tosti's en worstenbroodjes zoeken Essent medewerkers het Happiness Café op. Een lunchcafé, maar dan net even anders. Het bedrijfsrestaurant wordt namelijk gerund door talenten met een verstandelijke beperking. Jolanda van der Stelt, sociaal pedagogisch medewerker bij Happiness vertelt waarom deze bijzondere plek zoveel betekent voor haar team.

Uniek horecaconcept

In de gezelligste hoek van het pand is men al druk bezig met het aanvullen van voorraden en ook de voorbereiding voor de lunch wordt alvast getroffen. Hier wordt hard gewerkt, dat kun je merken. "Met Happiness hebben we een veilige en beschutte werkomgeving gecreëerd die deze mensen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen", vertelt Jolanda. "Samen met Essent, bedrijfscateraar Appèl en Cello zijn we dit unieke horecaconcept begin vorig jaar gestart. Voorheen werkte ik met de meeste mensen die je hier ziet in een horecagroep op een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking.

Zo willen de meeste meiden ontzettend graag een ochtendje meewerken in de espressobar beneden. Wij helpen ze dan om daar naar toe te groeien. Anderen willen bijvoorbeeld meelopen om de koffieautomaten in het pand te vullen of brengen het vuilnis weg. Zo maken we voor iedereen ook de wereld buiten Happiness steeds iets groter. En dat zoiets hier kan binnen Essent, dat is ontzettend gaaf. Dit is zo’n unieke plek voor hen. Hier werken betekent de wereld voor deze groep mensen.

Happiness team

Lef en aanpassingsvermogen

Vergeet niet, het vraagt lef en aanpassingsvermogen om als commercieel bedrijf zoiets uit te rollen binnen je kantoormuren”, vervolgt Jolanda. “Je kunt onze cliënten ook in de lift tegenkomen of op andere plekken in het kantoor. Het bedrijf en de mensen die er werken moeten daar wel voor open staan. Het fijne van zo’n groot bedrijf is dat iedereen met je meedenkt en helpt waar nodig. De reacties zijn zo positief!

Happiness is een fantastische kans voor onze cliënten. Ze zijn het afgelopen jaar allemaal enorm gegroeid in hun sociale contacten, maar ook in het zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden. Hun zelfbeeld laat een mooie ontwikkeling zien.

En dat maakt het werken hier ook zo bijzonder. We zijn echt heel goed opgenomen in de organisatie. Sommige Essent collega’s komen speciaal op een verjaardag van een cliënt even langs om te feliciteren en dan denk je wel weer even ‘wauw’, dit is toch wel heel leuk om hier te kunnen werken.”