ADVIES AAN DE KEUKENTAFEL OP AFSTAND

Energieversnellers

Klanten bezoeken? Dat is éven aanpassen in coronatijd. Veilig werken is tenslotte het allerbelangrijkst. Alex Principaal is verkoopadviseur bij Energiewacht West, servicepartner van Essent. Hij adviseert mensen over cv-ketels en de mogelijkheden om hun woning duurzamer te maken. De afgelopen tijd was dat wel anders. Wekenlang waren hij en zijn gezin ziek thuis. Alex vertelt over de invloed die corona heeft gehad. Op persoonlijk vlak en op zijn werk, dat hij weer veilig kan doen nu hij gelukkig weer beter is.

Veilig klanten adviseren

Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ zorgt ervoor dat al onze adviseurs en servicemonteurs veilig bij mensen thuis hun werk kunnen blijven doen. Alex Principaal werkt al een poos volgens deze landelijke richtlijnen. “Normaal gesproken bezoek ik de mensen thuis en bekijk ik wat voor oplossingen we kunnen bieden, waar en hoe ze energie kunnen besparen. Dat bespreek je dan ter plekke aan de keukentafel. Naarmate de coronacrisis vorderde, kwamen meer maatregelen om ons werk uit te voeren. Dus desinfectiegel gebruiken, afstand houden aan de keukentafel en geen handen schudden. En als het kan op grotere afstand adviseren, namelijk vanuit huis.”

Zelf geveld door corona

Uiteindelijk zat Alex ongeveer 5 weken thuis. Eerst nog gewoon om te werken. Alex: “Mijn dochter kreeg als eerste klachten. Ik heb toen onmiddellijk met mijn manager overlegd en besloten thuis te blijven. Klanten adviseren op afstand, meehelpen met klachtenafhandeling. Dat soort werk. Maar daarna werd ook mijn vrouw ziek. In de tweede week dat zij ziek was, kreeg ik zelf 40 graden koorts en andere coronaklachten. Uiteindelijk ben ik in totaal 2,5 week ziek geweest.”
Advies aan de keukentafel op afstand

Bij twijfel thuisblijven

Inmiddels is het gezin gelukkig weer gezond en uit quarantaine. Alex is weer aan de slag en komt ook weer bij mensen thuis. “Ik voel me goed en ben al een aantal weken klachtenvrij. Eerst heb ik nog een week thuisgewerkt, en ik heb een week vakantie gehad. Natuurlijk blijven we bij Energiewacht voorzichtig. Naar de klanten en onszelf. We vragen vooraf ook of klanten klachten hebben bijvoorbeeld. Een hoest of verkoudheid? Bij de minste twijfel werken we vanuit huis. Dat kan in veel gevallen goed.”

Positieve kanten voor duurzamer Nederland

De crisis zorgt niet per se voor minder werk. De aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen lijken onverminderd door te gaan. Niet zo gek, denkt Alex. “Mensen kunnen nu misschien niet op vakantie. Of vinden deze tijd te onzeker. En kiezen dan om hun geld in hun huis te steken. Helemaal geen verkeerde gedachte! Hij besluit positief: “De natuur herstelt zich. Er zijn minder files. En de hoeveelheid stikstof boven Nederland is enorm verminderd. Laten we daarvan genieten. En deze tijd gebruiken om onze huizen nog duurzamer te maken, nu we op de goede weg zitten.”

Meer weten?

Op een veilige en gezonde manier helpen wij je graag om jouw huis energiezuiniger te maken. Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel energie jij kunt besparen? Doe dan de online huisscan.