Een snoepwinkel voor mensen die voorop gaan

Energieversnellers

Wij gaan. Jij ook? Met die boodschap nodigen we nieuwe Essenters uit om zich aan te sluiten bij ons bedrijf. Essent wil voorop lopen in de energietransitie door groene energie te leveren en klanten te helpen met stap voor stap verduurzamen. Om dat te kunnen doen, is volgens Véronique Oonk, Employer Brand Lead bij Essent, behoefte aan ambitieuze professionals die met passie en ondernemerschap impact willen maken voor de klant. Zij vertelt over de nieuwe positionering van Essent als werkgever.

Terug van weggeweest

Essent is een tijdje stil geweest op de arbeidsmarkt. Véronique: “We waren er wel, maar onder een andere naam. De afgelopen jaren hebben we ons laten zien onder de naam van ons toenmalig moederbedrijf innogy. Nu we onderdeel zijn van E.ON laten wij ons in Nederland weer zien onder de naam Essent. Afgelopen jaar hebben we met heel veel collega’s gesproken over hun werkgever. Wat vinden ze typisch Essent? Waarom heb je voor ons gekozen en waarom heb je het zo naar je zin bij ons bedrijf? Waar ben je trots op? Dat leverde prachtige verhalen op gebaseerd op échte ervaringen. Die input hebben we gebruikt om onze vijf kernwaarden te bepalen en ons verhaal naar de arbeidsmarkt scherp te krijgen. En met onze nieuwe campagne ‘Wij gaan, jij ook?’ willen we professionals enthousiasmeren en uitnodigen om bij Essent te solliciteren.”

Ambities en cultuur staan centraal

Essent is met haar merken Essent, energiedirect.nl en Vandebron marktleider in Nederland. Véronique: “Het is onze ambitie om markleider te blijven en een gids te zijn voor onze klanten richting een duurzame toekomst. Veel concurrentie en de inzet op de energietransitie brengen grote veranderingen in de energiemarkt met zich mee en we hebben mensen nodig die daarop kunnen anticiperen.”

Om onze ambities waar te maken is twee jaar geleden gestart met het definiëren van de gewenste en bijpassende cultuur. Véronique vertelt: “Het programma Essent in Topvorm begeleidt Essenters in de ontwikkeling of versterking van essentiële gedragingen die passen bij wat we samen willen bereiken. Denk aan eigenaarschap pakken en geven en het echte gesprek met elkaar voeren. Wat ons typeert is dat we werken aan oplossingen die klanten vandaag helpen. Echt een mentaliteit van doeners. Belangrijk dus ook dat we nieuwe Essenters aantrekken die passen bij onze cultuur en ambities. Mensen die op een rijdende trein willen stappen: we zijn al van start, de route is bekend, we zijn al op snelheid, join us, en maak onze en jouw ambities waar!

Energieversnellers - Een snoepjeswinkel voor mensen die voorop willen gaan

Continu in beweging

De energietransitie is groots en meeslepend en veel consumenten zien door de bomen het bos niet meer. Véronique: “Wij hebben mensen nodig die niet alleen praten over mooie vergezichten, maar die in actie komen om vandaag al klanten te helpen met hun energievraagstukken. Ondernemende professionals die de mouwen opstropen en in beweging blijven en mee willen groeien met de organisatie.”

Essent is volgens Véronique voor deze mensen een fantastisch bedrijf om voor te werken. “Voor medewerkers die de bal willen oppakken, voorop willen gaan en echt iets willen neerzetten is Essent een snoepwinkel. Er is heel veel mogelijk. Voor goede plannen is altijd ruimte. Daarnaast werken we ontzettend veel samen. Het enthousiasme van collega’s en het samenbrengen van verschillende disciplines geeft nieuwe inzichten en leidt tot persoonlijke groei horizontaal en verticaal.”

Candidate experience

Naast de nieuwe campagne en de nieuwe careersite hebben we nog een aantal elementen toegevoegd om de ervaring van sollicitanten te verbeteren. We noemen dit ook wel de ‘candidate experience’. Véronique vertelt: “De journey van de kandidaat die in de digitale wereld start, willen we offline voortzetten. Daarom heeft mijn collega Nicole Goudman op basis van de ‘Wij Gaan’ propositie een Candidate Experience Room ingericht waar we sollicitanten ontvangen en onderdompelen in de wereld van Essent. Zo ervaar je direct wie we zijn en waar we voor staan. Daarnaast zetten we in het sollicitatieproces ook de Essent Scan in. Dit is een vragenlijst die kandidaten invullen. De uitkomsten geven, zowel de kandidaat als de hiring manager, inzicht in het profiel van de kandidaat op de cultuurgedragingen van Essent in Topvorm en in andere competenties. Dit inzicht geeft diepgang bij een sollicitatiegesprek en wordt vanuit de kandidaat als ‘cadeautje’ ervaren: het is een startpunt om ontwikkelpunten en groei te identificeren. ”

Wij gaan. Jij ook? word Essenter

Ben jij een ambitieuze, ondernemende teamspeler en wil jij vooropgaan om klanten te helpen voor een duurzame toekomst? Kijk dan eens op www.werkenbijessent.nl voor beschikbare functies.