Slimmerik
Partners in nieuwe energie

Logo Slimmerik van Essent

Voorlopers in slimme oplossingen

De voorlopers. De gangmakers. Noem ze hoe je wilt, maar onze partners in nieuwe energie zorgen in onze wereld voor vernieuwing. Elke dag werken zij aan het verwezenlijken van hun droom, aan slimme innovaties om te voorzien in de laatste behoeften in nieuwe energie. Bij eigen klanten en die van ons.

Piratenschip in de roze zee

Het ziet eruit als een extern bureau. Met een eigen naam. Een logo. En een kantoor in Amsterdam. En toch is The Garage ‘gewoon’ Essent. Slim samenwerken kan namelijk op veel manieren. Zéker binnen de eigen organisatie. En dat doen we bij Essent onder andere met The Garage. Een strategisch digitaal designbureau dat onze CEO Patrick Lammers samen met Parsia Tayebi in 2017 oprichtte. Creative director Martijn Hinfelaar vertelt hoe The Garage de krachten van een extern bureau toepast als inhouse agency binnen Essent.

Lees zijn verhaal

The garage als de innovatie afdeling van Essent
Essent werkt samen met NS en ProRail

100% groen gas voor NS en ProRail

Slim samenwerken is helpen om elkaars doelen te realiseren. Zo werken we samen met NS en ProRail om Nederland te verduurzamen. In 2017 hebben we afgesproken dat Essent zes jaar lang alle kantoren, stationsgebouwen en wissels gaat verwarmen met groen gas. Een belangrijk onderdeel van het contract is dat het groene gas vanaf 2020 uit nieuwe Nederlandse bronnen komt. Zo dringen we de uitstoot van CO2 terug én zorgen we dat er meer groen gas komt. Christel Franken is adviseur Energie bij NS Stations. Zij vertelt over het idee en hoe het samenwerken met Essent gaat.

Lees haar verhaal

Vluchtelingen aan de slag als energiemonteurs

Slimme samenwerkingen gaan niet altijd om productinnovaties of technologische vernieuwingen. Ook op sociaal vlak werken we bij Essent slim samen. Met de Refugee Talent Hub gingen we onlangs een partnership aan. Een mes dat aan 2 kanten snijdt. Voor onze installatiebedrijven zoeken we isolatiemonteurs. Tegelijkertijd zijn veel statushouders op zoek naar een betaalde baan. De Refugee Talent Hub brengt vraag en aanbod bij elkaar. Wilma Roozenboom is directeur van deze organisatie. Zij vertelt over het initiatief en de samenwerking met Essent.

Lees haar verhaal

Refugee Talent Hub
De groene club

'Via sport maatschappelijke doelen bereiken'

Voor Marc Nipius is zijn werk als MVO & partnership manager bij de KNVB als een jongensboek. Met De Groene Club, een partnership tussen de KNVB en Essent, leeft hij zijn droom om via sport maatschappelijke doelen te bereiken, en zorgt via verduurzaming van sportclubs mede voor een volle clubkas.

Lees zijn verhaal

Meer bewustzijn van energiebesparende maatregelen

Fiona Hamberg werkt bij het Nationaal Energiebesparingsfonds. Hier realiseert ze haar droom om meer mensen meer bewust te maken van de mogelijkheden om te verduurzamen.

Lees haar verhaal

Meer bewustzijn van energiebesparende maatregelen
Een betere leefwereld met elektrisch rijden

Een betere leefwereld met elektrisch rijden

Ondernemer Arnoud Fontein van Blue Current vindt dat je een elektrische auto overal en eenvoudig moet kunnen opladen.

Lees zijn verhaal