Energieversnellers

De energie van Essenters

Energie van vandaag

Wij zetten visie om in realiteit. Iedere dag werken wij aan betaalbare en duurzame energie voor onze klanten. Wij willen iedereen inspireren met onze ideeën. In Energieversnellers lees je achtergrondverhalen over onze organisatie én ontdek je meer over de energie van onze enthousiaste collega’s.

Duurzame stadslogistieke campus heeft de toekomst

Waar straks in Badhoevedorp één van de meest innovatieve en duurzame bedrijventerreinen van ons land zal verrijzen, is nu alleen nog weiland. Projectleider van Essent Energy Infrastructure Solutions (EIS), Jan Fredriks, legt uit waarom CLIC (City Logistics Innovation Campus) zo uniek is en hoe Essent hier gaat zorgen voor een duurzaam energiesysteem, met minimale belasting van het elektriciteitsnet.


Lees meer

Jan Fredriks
Je ziet Celeste Scharrenberg Arcos

Hoe we klanten écht leren kennen

Door digitalisering is aandacht voor menselijkheid in onze klantcommunicatie belangrijker dan ooit. Helder voor ogen hebben voor wie we het doen, helpt daar enorm bij. Wie zijn onze klanten? Celeste Scharrenberg Arcos, Service Designer, was één van de initiators van het Customer Experience Event bij Essent. Een evenement dat de klant letterlijk ín de organisatie bracht. Zodat medewerkers de Essent-klant nog beter leren kennen.

Lees meer

Vrouwennetwerk zorgt voor bewustwording en inspiratie

Women Energy is een vrouwennetwerk binnen Essent dat de verbinding tussen de vrouwelijke medewerkers stimuleert en daarnaast ook sparringpartner is voor de organisatie als het gaat om diversiteit in het werkgeversbeleid. Via activiteiten die het netwerk organiseert kunnen vrouwen elkaar inspireren, ervaringen uitwisselen en verbinding leggen met elkaar. Esther de Bruin-van Hemert, voorzitter van Women Energy, vertelt wat de toegevoegde waarde van dit netwerk binnen Essent is.

Lees meer

Esther de Bruin - van Hemert
Minke Goes legt uit waar dit bedrijfsonderdeel zich mee bezig houdt.

Slimme energieoplossingen maken energietransitie eenvoudiger

Nederland en de hele wereld staan voor een enorme uitdaging. We hebben te maken met klimaatverandering en uitputting van de aarde. Overstappen op duurzame energie is een belangrijke oplossing. In 2050 wil Nederland volledig energieneutraal zijn. Een opgave voor zowel de overheid als het bedrijfsleven. Maar met slimme en innovatieve oplossingen kunnen we deze grote stappen zetten. Minke Goes is Manager New Business bij EIS, Energy Infrastructure Solutions. Ze vertelt welke oplossingen EIS, het nieuwe bedrijfsonderdeel van Essent, hierbij kan bieden.

Lees meer

Essent laat studenten hun hersenen kraken

Wat gebeurt er als je maar liefst tweehonderd vierdejaars masterstudenten Digital Marketing & Innovation management los laat gaan op een bedrijfschallenge? Dan krijg je niet zomaar een frisse blik op je organisatie, maar meer dan veertig innovatieve, tintelfrisse bedrijfsideeën. Ideeën die voor Jan Kok, Director Marketing & Digital Duurzame Energieoplossingen, eyeopeners waren. Hij legt uit wat Essent én hijzelf van deze samenwerking heeft geleerd.

Lees meer

Jan Kok, Director Marketing & Digital Duurzame Energieoplossingen
Paul Romer, Recruitment Business Manager bij Essent

Hybride onboarden is de toekomst

Nieuwe medewerkers zich thuis laten voelen in je organisatie. Dat is ontzettend belangrijk, benadrukt Paul Romer, Recruitment Business Manager bij Essent. Zijn team ontwikkelde een nieuw, hybride onboardingsprogramma voor nieuwe medewerkers. De combinatie van offline en online kennismaken en landen, is ontstaan tijdens de coronaperiode. Het blijkt een gouden combi en het is zeker niet de bedoeling om na de thuiswerktijd de hybride vorm los te laten. In deze Energieversnellers vertelt Paul met gepaste trots over het onboardingstraject bij Essent.

Lees meer

Betrouwbaar advies over isolatie

De populariteit van woningisolatie groeit. Isolatiebedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond. Hoe voorkom je als gerenommeerde, betrouwbare partij dat beunhazen, die alleen geld ruiken, de markt vervuilen? En verkeerd advies geven? Door te certificeren. Een certificaat zorgt voor kwaliteitsgaranties en scheidt het kaf van het koren. Joost Govers, Commercieel Manager bij Nederland Isoleert, vertelt hoe zelfs zijn salesteam nu een opleiding volgt met een kwaliteitscertificaat als resultaat.

Lees meer

Joost Govers, Commercieel Manager bij Nederland Isoleert
Parsia Tayyebi Azad vertelt hoe de samenwerking ontstond en over die community die zij ontwikkelden voor de VN.

Een community voor een duurzame wereld

Wereldwijd zijn er duizenden fantastische initiatieven om het ecosysteem te herstellen. Om de aarde te laten genezen van vervuiling en klimaatverandering af te remmen. De VN wil die initiatieven stimuleren, combineren en wereldkundig maken tijdens The Decade of Ecosystem Restoration. The Garage helpt hen daarbij. Parsia Tayebi vertelt hoe de samenwerking ontstond en over de community die zij ontwikkelden voor de VN.

Lees meer

Een warm huis met waterstof

‘Geef jij de standen van de waterstofmeter nog door?’ Hoor je het jezelf al zeggen? Het gebruik van waterstof in woningen lijkt toekomstmuziek. Maar het kan weleens sneller gaan dan je verwacht. In het najaar van 2022 gebruiken ongeveer 40 bestaande huurwoningen in het Groningse dorp Wagenborgen waterstof in plaats van aardgas. Gert Vogelzang, accountmanager bij Energiewacht – servicepartner van Essent – is nauw betrokken bij deze innovatieve proeftuin.

Lees meer

Gert Vogelzang zorgt voor verwarming op waterstof
Lieven Swinnen van energiedirect.nl zet klant voorop met chatbots

Zo min mogelijk gedoe: Het succes van de bot

Ben je als klant op zoek naar een antwoord? Grote kans dat je een van onze virtuele collega’s treft. Want chatbots winnen al een aantal jaar terrein als het gaat om het beantwoorden van klantvragen. Ook bij energiedirect.nl – een van de merken van Essent – werken we met chatbots. Lieven Swinnen is teammanager Online Channels bij energiedirect.nl. Samen met zijn Essent-collega’s werkt hij aan diverse chatbotprojecten. Hij vertelt hoe technologie helpt om onze klanten beter te woord te staan.

Lees meer

Een snoepwinkel voor mensen die voorop willen gaan.

Wij gaan. Jij ook? Met die boodschap nodigen we nieuwe Essenters uit om zich aan te sluiten bij ons bedrijf. Essent wil voorop lopen in de energietransitie door groene energie te leveren en klanten te helpen met stap voor stap verduurzamen. Om dat te kunnen doen, is volgens Véronique Oonk, Employer Brand Lead bij Essent, behoefte aan ambitieuze professionals die met passie en ondernemerschap impact willen maken voor de klant. Zij vertelt over de nieuwe positionering van Essent als werkgever.

Lees meer

Energieversnellers - Een snoepwinkel voor mensen die voorop gaan
Energie van vandaag

Je zit goed bij Essent

Een nieuwe campagne? Dat heb je goed gezien. Essent heeft gekozen voor een ander soort campagne. Bas van Vlierden, directeur Marketing & Brand, neemt ons mee in de wereld van Freek, onze servicemonteur en energieadviseur.

Lees meer

Streep door ODE-heffing bij keuze voor groene energie

Of je nu groene energie gebruikt of grijze. Alle huishoudens en bedrijven in Nederland betalen de Opslag Duurzame Energie (ODE), een heffing op de energierekening. Bij Essent lanceerden we onlangs een voorstel om de ODE te schrappen voor iedereen die kiest voor groene stroom en groen gas. Ehssane Gounou is manager Public Affairs & Stakeholder management. Zij vertelt hoe dit voorstel tot stand kwam én wat de volgende stappen zijn.

Lees meer

Public Affairs Manager Essent vertelt over alternatief voorstel Essent
Vrouwen in de Techniek | Essent

Onderhoudsmonteur Nancy komt voor ketel én klant

Sinds een jaar of 3 werkt Nancy Oude Lansink als onderhoudsmonteur bij Geas Energiewacht. Bij deze servicepartner van Essent vinden ze dat doodnormaal, een vrouw met een technisch beroep. De klanten? Die kijken nog weleens verrast op als ze de goedlachse Twentse in hun deuropening aantreffen. Vooroordelen over vrouwen die niet technisch zouden zijn, pareert Nancy met gemak: “Wij vrouwen, wij kunnen alles!”.

Lees meer

Trots op Essent

Als Essent hebben we alles in huis om Nederland te verduurzamen. Maar de energiemarkt verandert in sneltreinvaart. Om ons marktleiderschap uit te bouwen, hebben we vorig jaar de opzet van onze organisatie aangescherpt. Maar er ontbrak nog iets. Een wenkend perspectief, zoals Dennis Lith het noemt. Een kompas voor medewerkers zodat ze zich verbonden voelen met Essent en de koers van het bedrijf. Als Head of Brand and Digital Content schreef hij het verhaal van ‘Wij zijn Essent’.

Lees meer

Dennis Lith | Trots op Essent
Werken als 1 bedrijf in cv-campagne. Paul Oudshoorn (rechts op foto) Christiaan Koppelaar (links op foto)

Werken als 1 bedrijf in cv-campagne

De een is pas nét bij Essent begonnen en werkt al bijna vanaf de start thuis. De ander zit in het hoge Noorden, in Assen bij servicepartner Energiewacht. Online marketeer Paul Oudshoorn (rechts op de foto) en campagnemarketeer Christiaan Koppelaar (links op de foto) werken sinds een aantal maanden samen aan de huidige heating-campagne van Essent en servicepartners. Ze treffen elkaar digitaal en zien elkaar voor de tweede keer – het is er nu eenmaal de tijd naar. Een gesprek over de samenwerking tussen moederbedrijf Essent en 6 servicepartners in een thematische campagne.

Lees meer

Energie voor iedereen, ook onder bewindvoering

Betaalbare en duurzame energie. Dat willen we als energiemaatschappij voor iedereen toegankelijk maken. Soms lukt het kwetsbare klanten niet om hun energierekening te betalen. Met sociaal incasseren helpen we deze mensen om hun betaalproblemen zo snel mogelijk aan te pakken. Maar ook als mensen onder bewindvoering staan, zorgen we dat ze energie blijven krijgen. Tjip Postma, Teammanager Incasso, vertelt hoe we dan klaar staan.

Lees meer

Schuldhulpverlening met bewindvoerders
Advies aan de keukentafel op afstand | Essent

Advies aan de keukentafel op afstand

Klanten bezoeken? Dat is éven aanpassen in coronatijd. Veilig werken is tenslotte het allerbelangrijkst. Alex Principaal is verkoopadviseur bij Energiewacht West, servicepartner van Essent. Hij adviseert mensen over cv-ketels en de mogelijkheden om hun woning duurzamer te maken. De afgelopen tijd was dat wel anders. Wekenlang waren hij en zijn gezin ziek thuis. Alex vertelt over de invloed die corona heeft gehad. Op persoonlijk vlak en op zijn werk, dat hij weer veilig kan doen nu hij gelukkig weer beter is.

Lees meer

Start je eigen Digital Performance Department

Al jaren werkte Essent samen met externe bureaus voor de inkoop van online marketing. Manager Karlien Wolters zag onbenutte kansen op digitaal vlak en pitchte het idee voor een gloednieuwe afdeling binnen Essent: de Digital Performance Department. Lees hoe zij succes na succes boekt met haar team.

Lees meer

Karlien Wolter | Essent
Project De Groene Brink van Kemkens met Twan

Proeftuin De Groene Brink smaakt naar meer

De Groene Brink is een voormalig ontmoetingscentrum in Oss. Tegenwoordig zijn het 4 nul-op-de-meter-woningen (NOM). Maar dat duurzame aspect is niet alleen wat deze sociale huurhuizen speciaal maakt. Twan van Grinsven is operationeel manager bij Kemkens, een van de servicepartners van Essent. Hij vertelt over de inzichten die De Groene Brink als proeftuin voor energiezuinig renoveren, opleverde.

Lees meer

Gezonde lessen van een crisis

Een gezonde en veilige omgeving om in te leven én te werken. Midden in de coronacrisis lopen die twee dingen voor honderden medewerkers van Essent dwars door elkaar heen. Rob Koelewijn is manager Health, Safety & Environment (HSE). Hij vertelt welke invloed de uitbraak van het COVID 19-virus heeft op zijn werk. Maar ook over het belang van een prettige werkomgeving op mentaal en fysiek vlak. Niet alleen in tijden van crisis, maar gewoon het hele jaar door.

Lees meer

 Gezonde lessen van een crisis | Essent
Kirstin Simons directeur Corporate Affairs | Essent

Sociale samenwerking waarin iedereen wint

Een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben we allemaal. Als individu, maar zeker als groot bedrijf. Kirstin Simons is directeur Corporate Affairs bij Essent. Zij besloot de handen ineen te slaan met de Refugee Talent Hub, een organisatie die werkgeverstalent en vluchtelingentalent samenbrengt. Een sociale samenwerking met win-win-win-potentie.

Lees meer

Steeds meer vraag naar biogas

Veel energieleveranciers leveren gas. Een fossiele brandstof met veel CO2-uitstoot. Vervolgens kopen ze certificaten om die uitstoot te compenseren. Zo investeren ze in duurzame energie. Ook Essent doet dat. Maar we leveren ook biogas aan onze klanten. Echt groen gas, opgewekt met bijvoorbeeld mestoverschotten. Wieneke Huijben, manager Biogas, koopt ons biogas in en ziet de volumes toenemen.

Lees meer

Wieneke Huijben | Manager Biogas
Maarten van Dijk

Succesvol samenwerken met data

Ondernemen is kansen zien in de markt en ze grijpen. Essent is een groot bedrijf, zelfs marktleider als energieleverancier. Maar het kan altijd beter. De energiemarkt is namelijk steeds in beweging. Wie ziet op tijd de kansen én neemt de beslissingen? En hoe werk je dan het beste samen? Maarten van Dijk, lead Commodity+ Activation Room, vertelt ons over de nieuwe manier van werken in de Activation Room.

Lees meer

Duurzaam opleiden met de nieuwste technieken

Een eigen opleidingscentrum voor monteurs is pure noodzaak. Goedgeschoolde monteurs zijn namelijk onmisbaar voor de energietransitie. Dus krijgen de monteurs van Kemkens, servicepartner van Essent, praktijkles in de nieuwste technieken zoals die van warmtepompen. Naast bijscholing biedt het centrum ook praktijkopleidingen aan studenten van het ROC. Ben Goossens, commercieel manager Kemkens, vertelt ons alles over opleidingscentrum InstallOne.

Lees meer

Duurzaam opleiden met de nieuwste technieken
Geen energietransitie zonder energiemonteurs

Geen energietransitie zonder energiemonteurs

‘Technisch personeel is nauwelijks te krijgen’ kopt de NOS. Geen nieuws op zich, want Nederland komt al jaren vakmensen tekort. Hoe gaat Essent daar mee om? We staan namelijk vol achter het klimaatakkoord en willen mensen helpen met het verduurzamen van hun huizen. Dat kan alleen als we genoeg energiemonteurs hebben. Véronique Oonk, Strategisch Adviseur Employer Branding & Recruitment Marketing bij Essent: “Het heeft geen zin om met z’n allen in dezelfde vijver te vissen. We moeten de visvijver groter maken.”

Lees meer

Sociaal incasseren van de energierekening

De meeste mensen betalen hun energierekening keurig op tijd. Soms lukt dat niet, dan staan wij klaar om te helpen. Teammanager Incasso Laurette Fettig: “Wij gaan graag een duurzame relatie aan met onze klanten. We willen voorkomen dat ze worden afgesloten van energie. Daarom zijn we anders gaan werken.”

Laurette Fettig over sociaal incasseren

Energie geven aan mensen die het nodig hebben

We willen de energierekening voor iedereen betaalbaar houden. Daarom wordt het op lange termijn ontzettend belangrijk om mensen te stimuleren om hun huis te verduurzamen en het energieverbruik te verminderen. Luuk Kuipers, werkzaam als Journey Manager, praat over de betaalbaarheid van de energierekening.

Lees meer

Luuk Kuipers
Ramon Quadflieg

24/7 een persoonlijk antwoord

Vanaf de bank met een chatbot keuvelen over je termijnbedrag. Lopen we daar nu echt warm voor? We vroegen het Ramon Quadflieg, teammanager online klantcontact.


Lees meer

Happiness is just around the corner

Voor de lekkerste tosti’s, worstenbroodjes en drankjes zoeken Essent medewerkers het Happiness Café op. Een lunchcafé, maar dan net even anders. Het bedrijfsrestaurant wordt namelijk gerund door talenten met een verstandelijke beperking.


Lees meer

Happiness Jolanda
Lenneke web

Vertrouwen essentieel in digitaliserende wereld

Data en persoonsgegevens staan in de spotlights. Bij Essent vinden we bescherming van data essentieel. Lenneke von Berg, data protection officer, vertelt hoe wij werken met privacy champions om dit te waarborgen.


Lees meer