Informatie Stijgende energieprijzen: bekijk hier meer informatie en check in Mijn Essent welk contract je hebt. Vragen? Chat met ons.

Hulp nodig?

We helpen je graag

Stijgende energieprijzen

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Maar lang niet iedereen merkt het meteen op zijn energierekening. Wat betekent dit voor jou, als klant van Essent? We leggen je graag uit hoe het zit.

Bekijk ons advies

Wat moet ik doen met mijn energiecontract?

In de meeste gevallen helemaal niets. Voor 95% van de klanten geldt dat je goed zit met je huidige contract. Ons advies in het kort: heb je een

  • maandelijks opzegbaar contract met flexibele looptijd: geen actie nodig, je zit goed!
  • contract met een vaste looptijd: Je zit goed en hoeft nu niets te doen. 
  • contract met vaste looptijd dat binnenkort afloopt: wacht met verlengen of overstappen op een nieuw contract. 

Mijn contract bekijken

 

Deze vragen worden vaak aan ons gesteld

Dit kan alleen zo zijn als je een variabel contract hebt. Bij dit contract veranderen elk jaar, meestal op twee momenten, de tarieven. Als klant met een variabel contract word je hier natuurlijk goed over geïnformeerd. Als je een contract hebt met een vaste looptijd zijn je tarieven bij het afsluiten van je contract helemaal vastgezet. Deze stijgen niet mee met de energieprijs.

Dat is nu niet slim. Ons advies is om niet te verlengen of over te stappen op een nieuw contract. Het variabele tarief waarop je overgaat bij het aflopen van je contract is zeer waarschijnlijk goedkoper dan elk ander vast tarief in de markt.

Dat weet niemand precies. Het is onmogelijk hier voorspellingen over te doen, omdat dit beïnvloed wordt door veel factoren. Vooral het weer speelt hierbij een rol. Je kunt je voorstellen dat bij een koude winter het gasverbruik hoger is dan bij een zachte winter. Dat zet de voorraad onder druk, waardoor de prijzen stijgen.

Ons advies is om niet te verlengen of over te stappen op een nieuw contract. Het variabele tarief waarop je overgaat bij het aflopen van je contract is zeer waarschijnlijk goedkoper dan elk ander vast tarief in de markt.

Maak je je zorgen dat Essent misschien ook failliet gaat? Dat hoeft niet, want de financiële positie van Essent is onveranderd sterk. 

Zit je bij een andere energieleverancier die failliet gaat? Dan krijg je automatisch een nieuw contract bij een andere energieleverancier voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Welke leverancier dat is, hoor je als het zover is. Het kan zijn dat 1 energieleverancier alle klanten overneemt. Of ze worden verdeeld over meerdere leveranciers. Je kunt altijd na 1 maand overstappen naar een leverancier naar keuze.

Kom je er toch niet uit?