Ik kan niet betalen

Het kan gebeuren dat je een keer niet kunt betalen. Je bent niet de enige. Gelukkig is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Het is vooral belangrijk dat je snel hulp vraagt. Zo voorkom je extra kosten. Op deze pagina lees je wat je kunt doen.

Factuur later betalen

Lukt het even niet om te betalen? Dat is niet erg. Bij veel klanten helpt het om de betaling eenmalig uit te stellen. Je moet het bedrag dan nog steeds betalen, maar op een later moment. Je mag maximaal 2 keer per jaar een betaling uitstellen. Wil je dit? Neem dan contact met ons op. We kijken samen naar je situatie en spreken af wanneer je betaalt. 

Tip: kies zelf de betaaldatum

Komt de afschrijving vaker op een onhandig moment? Bijvoorbeeld op de 12e van de maand, terwijl je je salaris op de 25e krijgt? Geen probleem. Pas je betaaldatum makkelijk zelf aan in Mijn Essent. Je kiest dan zelf op welke dag je betaalt. Wel zo fijn.

Factuur in delen betalen

Soms heb je niet genoeg geld om het hele bedrag in een keer te betalen. Dan kan een betalingsregeling helpen. Dit betekent dat je het bedrag in meerdere keren aan ons mag betalen.

Je kunt alleen een betalingsregeling aanvragen als:

  • Je nog een of meerdere facturen moet betalen
  • Het bedrag dat je nog moet betalen € 50 of hoger is
  • Je je aan eerdere betaalafspraken hebt gehouden
Gelden de punten hierboven niet voor jou, maar heb je wel hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar een oplossing.

Tips bij geldzorgen

Betalen is voor veel mensen moeilijk. Gelukkig zijn er verschillende organisaties om je te helpen. Hieronder lees je wat je kunt doen.

Gratis persoonlijk advies van Geldfit

Op de website van Geldfit vind je veel handige tips over geldzaken. Doe gratis en anoniem de Geldfit-test en krijg meteen persoonlijk advies. Of ontdek met de potjes-check of je toeslagen kunt krijgen.

Wil je liever iemand spreken die met je meedenkt? Chat of bel dan met Geldfit.

Vraag hulp bij de gemeente

Ook de gemeente staat voor je klaar als je vragen of zorgen hebt over geldzaken. Je kunt de gemeente bijvoorbeeld bellen voor hulp bij het betalen van schulden. Dit heet schuldhulpverlening.

Wij kunnen je ook aanmelden voor schuldhulpverlening. Wil je dit? Print het formulier, vul het in en stuur het naar Postbus 526, 5201 AM  ’s-Hertogenbosch.

Ik wil weten wat er gebeurt als ik niet betaal

Geen zorgen. We sluiten je niet zomaar af waardoor je ineens geen stroom of gas kunt gebruiken. Het is wel belangrijk dat je snel om hulp vraagt als je niet kunt betalen. Zo voorkom je dat het erger wordt.

Lees wat er gebeurt als je niet betaalt