Rondleiding

Het excursiecentrum van Essent verzorgt op aanvraag rondleidingen voor groepen op diverse locaties in het land waar Essent energie opwekt met windmolens. Tijdens de rondwandeling op ons terrein ziet u met eigen ogen wat er allemaal bij komt kijken om elektriciteit te maken. Maar ook hoe wij daarbij aandacht besteden aan het milieu.

Een rondleiding op een windpark

Rondleidingslocaties

Een rondleiding kan plaatsvinden op maandag tot en met vrijdag, 's morgens of 's middags. De minimale groepsgrootte is tien personen per aanmelding. Op de meeste locaties zijn ook grotere groepen welkom. De minimumleeftijd voor bezoekers is 16 jaar. Bij onze windparken worden kinderen vanaf 10 jaar toegelaten. Aan een excursie zijn geen kosten verbonden. U dient wel zelf voor vervoer naar de locatie te zorgen. Denkt u ook aan een geldig legitimatiebewijs.

 • Het programma

  - Ontvangst
  - Inleiding over Essent
  - Uitleg over de locatie
  - Videopresentatie
  - Rondleiding
  - Afsluiting

  De excursie duurt 2 tot 2,5 uur.

 • Vraag een rondleiding aan

  Bent u geïnteresseerd en wilt u een kijkje komen nemen bij een van onze windparken? Vraag dan online een rondleiding aan via het formulier.

  Heeft u altijd al willen weten hoe in een centrale elektriciteit en warmte wordt opgewekt? Ga dan naar het excursiecentrum en laat u rondleiden.