Rondleiding

Het excursiecentrum van Essent verzorgt op aanvraag rondleidingen voor groepen op diverse locaties in het land waar Essent energie opwekt met windmolens. Tijdens de rondwandeling op ons terrein ziet u met eigen ogen wat er allemaal bij komt kijken om elektriciteit te maken. Maar ook hoe wij daarbij aandacht besteden aan het milieu.

Een rondleiding op een windpark

Rondleidingslocaties

Een rondleiding kan op afspraak plaatsvinden op maandag tot en met vrijdag, 's morgens of 's middags. In verband met de zomervakantie is het helaas niet mogelijk om een rondleiding te boeken in de periode van 7 juni t/m 8 juli 2018. Een bezoek aan een windpark duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit de volgende onderdelen. Ontvangst met koffie en thee, presentatie windenergie, bezoek aan de monitoringsite en voor zover mogelijk aan één van de windturbines (niet naar boven). De minimale groepsgrootte is tien personen per aanmelding. Het maximum is 30 personen. De minimumleeftijd voor bezoekers is 10 jaar. Uiteraard onder begeleiding van een volwassene. Aan een excursie zijn geen kosten verbonden. U dient wel zelf voor vervoer naar de locatie te zorgen. Denkt u ook aan een geldig legitimatiebewijs.

 • Het programma

  - Ontvangst
  - Inleiding over Essent
  - Uitleg over de locatie
  - Videopresentatie
  - Rondleiding
  - Afsluiting

  De excursie duurt 2 tot 2,5 uur.

 • Vraag een rondleiding aan

  Bent u geïnteresseerd en wilt u een kijkje komen nemen bij een van onze windparken? Vraag dan online een rondleiding aan via het formulier.

  Heeft u altijd al willen weten hoe in een centrale elektriciteit en warmte wordt opgewekt? Ga dan naar het excursiecentrum en laat u rondleiden.