Onze projecten

100% duurzame energiesystemen

Innovatieve en ambitieuze aanpak

Binnen Essent Energy Infrastructure Solutions (EIS) hebben we een team van experts die, elk vanuit hun eigen kennis en vakgebied met je samenwerken naar een oplossing die passend is. Samen werken zij aan meerdere projecten in binnen- en buitenland. Maar altijd met een innovatieve en ambitieuze aanpak.

Onze energieprojecten in Nederland

Jeff Wezel

CLIC

Essent EIS gaat behalve de fysieke en digitale energie-infrastructuur ook de stroom leveren voor CLIC (City Logistics Innovation Campus) in Badhoevedorp. De stroom die op CLIC wordt verbruikt zal volledig duurzaam worden opgewekt.

Tussen het Merwedekanaal en Park Transwijk bouwt Utrecht een stadswijk van de toekomst

Merwede

Tussen het Merwedekanaal en Park Transwijk bouwt Utrecht een stadswijk van de toekomst. We leveren een duurzame energie-oplossing voor ruim 4.000 woningen en 70.000 m2 commerciële en maatschappelijke ruimten in opdracht van WKO Merwede BV.

WaterstofWijk Wagenborg

Wagenborgen

Enexis Groep, Groninger Huis en Energiewacht starten een uniek project door een jaren '70 woonwijk aan te sluiten op een waterstofnetwerk. Want waterstof is, naast restwarmte, groen gas en all-electric, één van de oplossingen voor aardgasvrij wonen.

Veghel

Essent EIS en Kuijpers slaan als consortium Smart Business Parks met Brink in opdracht van Platform Ondernemend Meierijstad (POM) de handen ineen om vijf aangesloten bedrijventerreinen te verduurzamen in Veghel.

Logistieke dienstverlener

Essent EIS installeerde 2.506 zonnepanelen bij een logistiek dienstverlener, waardoor 60 procent van de energiebehoefte is verduurzaamd. Het voornemen is om ook op de andere twee daken zonnepanelen te leggen. Een totale besparing van 65.000 ton CO2!

Onze energieprojecten in Europa

Citigen

Met behulp van een modern tri-generatiesysteem, dat bestaat uit een innovatieve warmtekrachtcentrale en warmtepompen, levert Citigen stadsverwarming, elektriciteit en koeling aan een dichtbevolkt deel van Londen met een steeds groeiende en veranderende energiebehoefte. 

Medicon Village

Medicon Village

In Medicon Village werken meer dan 1.600 mensen van meer dan 120 organisaties in de life sciences om de gezondheid en het leven van mensen overal ter wereld te verbeteren. De energiebesparingen die ons moederbedrijf E.ON heeft toegepast hebben een directe impact op het belangrijke onderzoek en de innovatie.

MIND

Als energiepartner van het project voorziet E.ON project MIND van ectogrid™. Een 5e generatie warmte- en koudenet dat op lage temperatuur, duurzaam en efficiënt verwarming en koeling levert.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze experts.