CLIC

Badhoevedorp

City Logistics Innovaction Campus

De stroom die op CLIC wordt verbruikt zal volledig duurzaam worden opgewekt of groen worden ingekocht. Energy Infrastructure Solutions gaat ervoor zorgen dat het gebruik van elektriciteit, warmte en koude bij CLIC de grootst mogelijke efficiëntie krijgt door maximaal op te wekken, op te slaan en slim te verdelen over de gebouwen en de voertuigen die de stad in gaan.

Jeff Wezel

Duurzame stadslogistiek

In dit project voor duurzame stadslogistiek gaan Essent en Intospace werken aan een uniek geïntegreerd energiesysteem, waarin veel verschillende energiefunctionaliteiten aan elkaar worden gekoppeld en geoptimaliseerd. 20 gebouwen, 120.000m2 en een combinatie van warmte/koude, PV/EV en batterijopslag. Door dit slim in te regelen heeft het project een minder grote aansluiting nodig op het elektriciteitsnet en dus minder kosten.

Elektrisch vervoer

Zonder goede laadfaciliteiten kan er geen sprake zijn van elektrisch vervoer. CLIC krijgt zijn eigen digitale smart grid waar zonnepanelen elektriciteit opwekken en deze optimaal verdelen over de aanwezige elektrische vloot. Dit smart grid kan vraag en aanbod, pieken en dalen optimaal balanceren en tegelijkertijd een flexibele charging service bieden gedurende de dag en nacht. En mocht er meer elektriciteit nodig zijn, dan wordt er groene stroom ingekocht. De eigen opwekking en de slimme distributie leiden tot lagere kosten en meer flexibiliteit.

Doelstellingen 2050

Benieuwd wat Essent EIS voor jou kan betekenen?

Bekijk onze andere projecten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze experts.